| Autor |
"!!!!!! RADIA ZA DARMO I GLOSNIKI ZA 50 ZL !!!!!!" |
|
|
subway
|
|
Wysłana - 21 czerwiec 2007 04:29 | zgłoś naruszenie regulaminu

Czyli "Zanim wyrzucisz kase w bloto"
Zalaczam rysunek obrazujacy podstawowe rozmieszczenie glosnikow w samochodzie
1.te glosniki w drzwiach to woofery srednio-niskotonowe
2.te male obok wooferow to tweetery wysokotonowe
3.ten duzy w bagazniku to subwoofer niskotonowy
numery 1 i 2 powinny byc zakupione w komplecie(nie wglebiamy sie tu w profesjonalne i drogie systemy) i miec srednice 13/16cm + 2cm
numer 3 powinien miec 20 lub 25cm srednicy i byc umieszczony w skrzyni dopasowanej do tylnego oparcia kanapy(od strony bagaznika oczywiscie)
calosc chodzic powinna na markowym radiu i wzmacniaczu 4kanalowym
i tak "First" "Boshman" "Alphard" oraz inne produkty kosztujace ponizej 200zl za nowke sztuke nie sa markowe, beda graly zle i sie popsuja
w samochodzie zaznaczylem 5glosnikow a nie 6 10 czy 15, tak wiec:
tylna polka nie sluzy do umieszczenia glosnikow tylko do odizolowania kabiny od bagaznika
tylne drzwi sluza do umieszczenia glosnikow tylko w skomplikowanych systemach audio(jak masz 10k pln to podejmiemy temat)
w desce rozdzielczej nie powinno byc glosnikow, nie powinno byc tez ich nigdzie indziej poza zaznaczonymi miejscami
zestaw taki przyzwoicie grajacy (lepiej niz 50glosnikow boshmana) mozna zakupic juz od okolo 1700zl plus ok 300zl koszty dostosowania auta
nie masz tyle - pisz, cos pokombinujemy
masz tyle - poszukaj na allegro/necie jakichs ciekawych propozycji, ja je zweryfikuje
masz wiecej - pomoge znalezdz Ci ciekawy sprzet
masz duzo wiecej - zaloz temat, opisz jak chcialbys rozbudowac system lub co chcialbys osiagnac i powiadom mnie o tym na PM
masz inne pytania - wal smialo w tym poscie
mam nadzieje ze choc pare osob przeczyta ten temat zanim straci kase i przy okazji zwiesniaczy swoje auto
Pozdrawiam
Zmieniony przez - subway w dniu 2007-06-21 04:29:48
| |
|
 |
|
|
|
orzeszq
|
|
troche temat przydałoby sie zmienić
|
|
RE5PECT
|
|
SUBWAY brawo... SOG...
wiec ja z pierwszym pytaniem.. bo ciągle mam dylemat...
samochód opel frontera 5 drzwi '96
z tyłu suby 2x rockford hx2 30zm 500rms
pod to wzmacniacz caliber ca2000d cyfrowy
na przód 3-way'owy zestaw hertz hsk 163
i pytanie.. jaki wzmacniacz najlepiej by zasilił przód...
moze być używka...
cały czas myśle o stegu QM75.2x |
 |
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
|
|
|
RE5PECT
|
|
ten junior spoko jest tym bardziej ze cena 799 do konca czerwca... musiałbym pomyślec... chyba jedna z najlepszych opcji co do stosunku ceny i jakości...
Ssubway dawaj jakis pomysł |
 |
|
|
|
subway
|
|
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
subway co do Twojej prosby zrobilem troche pozadku w dziale i zalozylem temat z ciekawymi postami i tam wrzucilem.
Przeniescie swoja dyskusje do Spamu albo RE5PECT zaloz oddzielny temat bo tutaj taka dyskusja jest nie na miejscu
Zmieniony przez - serekkox w dniu 2007-06-21 12:00:24
 |
|
|
|
Pako-16
|
|
witam,
co polecasz jeśli chodzi o niskotonowy ??
lepiej Tube czy skrzynie basową ??
i tak w granicach 100-150 zł. Dla mnei nie musi to łupać żeby cała wieś słyszała. Chce zeby był miekki, miły dla ucha basik.
do tego chce zakupić tweetery tez w jakiejs przystępnej cenie ;)
Możesz coś polecic ?;>
i nie mam zamiaru kupować wzmacniacza póki co.
Mam Punto II 3Drzwiowe
Radio jakieś Sony z tym, ze na kasety, ma około 2-3 miesiące. Nie wiem dokładnie jakie to jest bo nie ja go kupowałem. |
 |
|
|
|
Danielloo
|
|
Chce zeby był miekki, miły dla ucha basik
nie mam pojecia jaki to basik, ale za te pieniadze nie masz zadnego wyboru, wiec bierz taki sprzet, jaki ci sie podoba. Wszystkie beda tej samej niskiej klasy
|
|
Pako-16
|
|
no jaki...nie wiesz jak brzmi miekki bas ??
nie chce takiego walenia na maxa zeby nie było słychac dzwieku tylko grzmoty:/
no niestety poki co sytuacja finansowa nie pozwala mi na zakup drogie sprzetu...
Wiec polecisz może jakąs tube w tych granicach cenowych ktora wg Ciebie bedzie najlepsza z tych tanich??
bylbym wdzieczny ;) |
 |
|
|
|
Danielloo
|
|
z taniego sprzetu slychac wlasnie same grzmoty. Ladny bas to uslyszysz, jak wydasz kilka tys na audio, albo posluchasz u kogos, kto taki sprzet posiada.
Jak kupisz za te pieniadze subwoofer, to bierz subwoofer. w tej cenie pewnie ebdziesz mogl przebierac sposrod alphardow, boschmannow firstow itp. Wszystko jedno i to samo, choc chyba boschmann mimo wszystko najlepszy.