FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 834 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Na luzie
## ICE- ważne przeczytaj ! ## 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "## ICE- ważne przeczytaj ! ##"   

zaborek
No Risk, No Fun
 Wysłana - 4 grudzień 2007 22:53       

Przeniesiona przez greku_806 z działu 'Ważne informacje'. | zgłoś naruszenie regulaminu

Ratownicy medyczni, policjanci, strażacy i wszyscy inni, którzy interweniują na miejscu wypadków, wielokrotnie napotykają na trudności, kiedy muszą skontaktować się z krewnymi lub bliskimi poszkodowanych.

Włoskie media, po przeprowadzonych rozmowach z pracownikami służb ratowniczych - zaproponowały, abyśmy w specjalny sposób oznakowali w swojej komórce numer - pod którym to w nagłych wpadkach można byłoby skontaktować się z bliskimi poszkodowanych.
Bardzo często telefon komórkowy jest jedynym przedmiotem, który można przy nich znaleźć. Szybki kontakt pozwoliłby na uzyskanie takich informacji jak grupa krwi, jakie przyjmują leki, czy cierpią na jakieś choroby, czy są alergikami...

Ratownicy zaproponowali, aby każdy w swoim telefonie umieścił na liście kontaktów - osobę, z którą trzeba się skontaktować w nagłych wypadkach. Lista kontaktów w naszych telefonach - zwykle jest bardzo długa i nie wiadomo kogo w pierwszej kolejności powinniśmy powiadomić.

Według włoskich ratowników, międzynarodowy skrót pod którym można byłoby umieścić taki numer to: ICE (=in Case of Emergency) tzn. w nagłym wypadku.
Takie oznakowanie uprościłoby pracę wszystkim służbom ratowniczym. Gdyby ktoś chciał umieścić więcej osób w swoim telefonie mógłby je oznaczyć w następujący sposób: ICE1, ICE2, ICE3, itd.

Pomysł jest łatwy w realizacji, nic nie kosztuje - a może być bardzo użyteczny. Przecież dzisiaj prawie każdy dysponuje telefonem komórkowym.

Aktualnie podobna akcja jest rozwijana w innych krajach Europy (i nie tylko). W Polsce włączyło się m.in. forum Subaru , streetracing.pl. i STK

Ponieważ szczególnie w Polsce, gdzie ginie o wiele za dużo osób w ruchu drogowym (ale dotyczy to przecież nie tylko takich sytuacji !) proszę Państwa o wprowadzenie pod hasłem ICE "namiarów" Waszych najbliższych. Jdnocześnie proszę o popularyzację tej idei:

Nie kosztuje nic, a może pomóc ocalić życie.

- - - -

Przekażcie tę informację na swoje fora".

"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." -- Henry Hill, Brooklyn, N.Y. 1955.

commodus
 Wysłana - 29 marzec 2008 21:40      [zgłoszenie naruszenia]

moim zdaniem coś takiego powinno być rozpropagowane bardziej i szerzej niż tylko na forach, bo to w sumie dobry pomysł

zawartość sponsorowana

dorkaa
 Wysłana - 3 luty 2009 17:19      [zgłoszenie naruszenia]

Kazda Poczta Polska ,posiada w sprzedazy breloki z grupa krwi i naklejka ICE ktora przyklejasz na swoj telefon.Posiadam taki zestaw ,kosztuje niewiele przy czym pozwili szybciej dotrzec do danych

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 4 luty 2010 14:34       [zgłoszenie naruszenia]

Te breloki to dla mnie jakaś pomyłka., wątpie żeby lekarz dokonał transfuzji na podstawie breloku przy kluczykach/telefonie, i tak zrobia badania i tak bo jaka peność ze telefonu/samochodu nie pożyczyłeś.

Poprawiłem błąd Ali bo mnie raził.

Zmieniony przez - serekkox w dniu 2010-02-04 15:03:26

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

## ICE- ważne przeczytaj ! ##

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL