FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 1908 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
***OPEL ASTRA SKRZYNIA PROBLEM*** 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "***OPEL ASTRA SKRZYNIA PROBLEM***"   

Martin-16
 Wysłana - 8 październik 2007 17:49        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam z gory przepraszam jesli zasmiecam (szukalem ale nci nie mgoe znalezc) a wiec mam Opla Astre 93r. i maly problem ktory zaczal sie juz spory czas temu gdy zaczely mi biegu wchodzic coraz ciezej (bieg 1 i 2) w tym momencie jak wstaje rano i wsiadam do samochodu to praktycznie nie mgoe juz wrzucic 1 i 2 automatycznie zeskakuje na 3 badz 4 ,opinie slyszalem juz rozne od wybieraka po "zestaw naprawczy mechanizmu zmiany biegow" jesli mgoe prosic chcialem poznac wasze zdanie w tym temacie moze ktos spotkal sie z podobnym problemem ,slyszalem ze to niby dosyc czesta awaria w tych samochodach

Bin Laden
psuja zawodowiec
 Wysłana - 9 październik 2007 20:34      [zgłoszenie naruszenia]

Jak wsteczny wchodzi ze zgrzytem to napraw sprzęgło bo nie wysprzęgla.
Jak wsteczny wchodzi gładko to zmień olej w skrzyni.
Obstawiam opcję nr.1

serekkox
PZAA
 Wysłana - 11 październik 2007 18:28      [zgłoszenie naruszenia]

U mnie w astrze jest ten sam problem. Bylem ostatnio u mechanika to okazalo sie ze w astrze nie ma korka dowymiany oleju wiec trzeba robic nowa dziurke pozniej gwint itp.

Pozatym powiedzial ze orginalny olej opla jest b.dobry i by go nie wymienial. Narazie zostawilem jak jest ale jak w zime nie rusze z miesca to bedzie problem.

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Arooo2
 Wysłana - 21 listopad 2007 21:46       [zgłoszenie naruszenia]

Witam w skrzyniach oplowskich jest syntetyczny olej przekladniowy,ktory z zalozenia sie nie wymienia dlatego nie ma korka spustowego ale mozna wymienic.Nie rob otworu w pokrywie tylko jak chcesz wymienic to poprostu odkrec ja.Jak ole zleci to zamontuj ja spowrotem z nowa uszczelka.Co do problemu to wybierak moze byc przyczyna,wymien go i wyregoluj biegi.Mam nadzieje ze synchronizatory sa ok.Wiesz jezeli olej nie byl dolewany do skrzyni sprawdza sie to co 30tys.km. mogla pracowac na zbyt niskim poziomie i synchronizatory padaja.Pozd.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

***OPEL ASTRA SKRZYNIA PROBLEM***

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL