| Autor |
"2000zl na car audio pomocy" |
|
|
polonezkg
|
|
Wysłana - 8 czerwiec 2008 00:16 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam serdecznie wszystkich na forum,potrzebuje pomocy.Mam poloneza atu+ 98r bardzo zadbany.Chce w niego władować jakiś sprzęt,a dokładnie to:no właśnie tu mam problem.
patrzyłem na allegro,ale tam tego tyle ze sam już nie wiem.
W tylną półkę chce włożyć zestaw BOSCHMANN
SYSTEM 6 GŁOŚNIKÓW WERSJA VPRO+
Czyli 2 WOOFERY 25 cm/2 x 13 cm GŁOŚNIKI ŚREDNIOTONOWE/2 TWEATERY NEODYMOWE + zwrotnice+ kondensator 2f
dane techniczne tego zestawu to:
* Moc: 500 Watt
* Pasmo przenoszenia: 30-22 000Hz
* Skuteczność: 92dB
* Rekomendowane wzmocnienie 5 - 110W w RMS
jaki wzmacniacz do tego założyć .:)
Teraz bagażnik.Chce kupić jakąś skrzynie gotową,tylko jaka,czy bass reflex czy band pass + do tego wzmachol tylko jaki i czy mono blok czy 2 kanalowy i zrobic mostek + kondensator 2 faradowy + zwrotnica/.
PODKRESLAM ZE AUTO BEDZIE CALE WYGłUSZONE /CZYLI DACH/PODłOGA/BAGAZNIK.
JESCZE JEDNO CHCE BAGAZNIK DODATKOWO,OPRUCZ,BITEKSU,FILCU I MAT WYGLUSZYC JESZCZE WSRODKU PAINKą,TAKą JAK W STUDIACH CZY WARTO.
CHLOPAKI I DZIEWCZETA CHODZI MI,MOZE TO ZABZMI DZIWNIE BO TO POLONEZ,ALE O POTEZNY BASS,ZEBY TO NAPRAWDE MIALO KOPA I ZEBY NIC NIE CHARCZAłO
POPROSTU ZEBY BYLO MNI ESLYCHAC HEHEHEHEHE.
POZDRAWIAM I DZIEKUJE
A I JESZCZE JEDNO CAłOść MA SIE ZAMKNąć W 2000ZL NO 2200ZL:)
Zmieniony przez - polonezkg w dniu 2008-06-08 00:19:03
Zmieniony przez - polonezkg w dniu 2008-06-08 00:20:03
 |
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
Pierwsza sprawa:wylacz Caps Lock
Druga sprawa: Podaj rodzaj muzyki jaki sluchasz.
Trzecia sprawa: Firmy boschmann alphard voice kraft blow itp odpusc. Czylki wszytsko co ma 2000 wat a kosztuje <200zł.
Waty nie graja.
Obejrzyj sobie to:
[http://www.powe.pl/polonez.html]
Pianki nie polecam bo moze lapac wilgoc i zgnic.
Odpowiedz jaka muzyke sluchasz a wtedy dobierzemy cos porzadnego
 |
|
|
|
zaborek
|
|
No Risk, No Fun
|
|
a co tam masz za kozak zestaw z przodu ze nie chcesz go zmieniac?
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
| Wysłana - 8 czerwiec 2008 12:55 Usunięta przez serekkox za naruszenie Pkt1 regulaminu forum. | [zgłoszenie naruszenia] |
| |
|
|
|
polonezkg
|
|
ok przepraszam za caps lock:).muzyka hmmm rozna od techno,rnb na dobrym rapie konczac i polskie klimaty tez sie znajdą.z przadu tez chce zalozyc ale zwykle 10cm glosniki tez niewiem jakiej firmy ale to mniej wazne.dziekuje
|
|
polonezkg
|
|
widzialem to z ta przerubka przodu ale ja niechce zostawiam tak jak jest jedynie wygluszam drzi i w dzwi wchadza standardowe 10cm.tylko jakiej firmy.bo chce zrobic tak.przud podlanczam normalnie pod radio(radio jakies takie do 400zl)a caly tyl z skrzynia pod wzmacniacze.mailem tak i dobrze gralo ale to jescze nie to bo tamto to bardzo tanie bylo.hihihihih.
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
|
|
|
polonezkg
|
|
chyba sie nie zrozumieliśmy:)
chce w pulce zestaw glosnikow tak jak pisalem 25cm/13cm/gwizdki:)jaki zestaw.+wzmachol+kondensator
bagaznik bas reflex czy band pass i dlaczego??:) myslalem nad jbl/lub magnatem.+wmacniacz do tego jaki???+kondensator 2f
glosniki przud nie sa tak wazne bo i tak je sciszam kanalowo.
prosil bym odpowiec na zadane pytanie a nie pisanie kup zmachol za 1300zl i skrzynie i glosniki do przodu za 250zl:)jak bym tak chcial to bym nieprosil o pomoc tylko pojechal do firmy i zaplacil 2300zl i by mi zalozyli wszystko.
chodzi mi oto co moge wybrac z magnata i z jbl.a dlaczego boschman nie.skoro i tak wiekszosc basu bedzie dawac sub/a pulka bedzi epomocnicza.
|
|
polonezkg
|
|
to moze zadam pytani einaczej
jaki zestawik moge wlozyc w pulke + wzmachol + kondenstaor + kable
jaki zestawik w bagaznik .skrzynie bass reflex czy band bass a moze zamknieta +zmacniacz jaki mono czy 2 kanalowy i zrobic mostek:).
jakie glosniczki w przud ale bardziej wolal bym normalne z sopranem razem no ewentualnie osobno.
teraz lepiej wybrac JBL czy MAGNATA
i poprosil bym jakis zestawik z kazdego,jakies propozycje co do zestawow.
i to wszystko czyli zestaw w pulke i skrzynia +2 wzmiacniacze+2 kondensatory 2f czy 1f?? + glosniczki do przodu 10cm + kable
MA SIE TO ZMIESCIC W MAX 2300 MAXXXXXXXXXXXXXX.
dziekuje.
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
Chcialem Cie sprowadzic na dobra droge ale widze ze sie nie da. Z takimi pytaniami co na polke wybrac jbl czy magnata idz na elektrode. Papa
 |
|