FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 517 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
3 problemy z GOLFEM 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "3 problemy z GOLFEM"   

Lucashenko
 Wysłana - 13 maj 2009 20:53        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam, Mam kilka poważnych problemów z samochodem, moze ktoś mi wytłumaczyć mniej więcej na czym polegają poszczególne problemy i co zrobić ? Opisze dokładnie problemy, Powiedzcie co trzeba by wymienić i ile by to kosztowało mniej więcej... Za wszystkie odpowiedzi wielkie dzięki.

Samochód Golf 2 z 91 roku przejechane 170 tysięcy
jeden z problemów polega na tym, ze gdy silnik osiagnie wysokie obroty potem z nich nie schodzi.. stoje na światłach na luzie a on wyje jakbym miał wciśnięty pedał gazu w podłogę, potem gdy ruszam samochód sam przyspiesza nie trzeba dawać gazu przy ruszaniu wywala go z piskiem opon prawie... Przez to ( tak mi się wydaję, kompletnie się nieznam) strasznie wzrasta zużycie paliwa przejechałem z 15 kilometrów 1/4 baku zeszła... ;/

2 problem to skrzynia biegów... a mianowicie nie wchodzi 2 bieg, to znaczy wchodzi ale odrazu wypada, z 1 trzeba na 3 wrzucać.. da się to jakoś wyregulować naprawić czy wymiana skrzyni ;/

3. straszne słabe hamulce, jak wciskam pedał hamulca to połowa to całkowity luz dopiero potem coś zaczyna hamować, ... Płyn hamulcowy? klocki były wymieniane rok temu...

Jeżeli ktoś się orientuje proszę o pomoc.

zaborek
No Risk, No Fun
 Wysłana - 13 maj 2009 21:05      [zgłoszenie naruszenia]

1. silniczek krokowy ma podobne objawy, przeczyścić najpierw, później wymienić jak coś
2. wlać nowy olej na początek, a później robić skrzynie
3. jak płyn ma 18lat to wiesz

"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." -- Henry Hill, Brooklyn, N.Y. 1955.

Lucashenko
 Wysłana - 13 maj 2009 21:18      [zgłoszenie naruszenia]

silniczek krokowy ma podobne objawy, co to oznacza silniczek krokowy ? dobra dam na czyszczenie, a ewentualna wymiana ile to kosztuje ? A ze skrzynią biegów to tata mówił mi przed chwilą, ze jak jeszcze jeździł tym samochodem to był robić ta skrzynie biegów, ale ponoć w zakładzie mu powiedzieli ze nie umia tego ustawić i tzreba wymieniać...

Ygor
 Wysłana - 13 maj 2009 21:39      [zgłoszenie naruszenia]

silnik krokowy odpowiada za regulacje wolnych obrotow ale akurat nie wiem czy to to i czy czyszczenie pomoze bo nie slyszalem o tak daleko posunietych efektach , na pewno nie zaszkodzi a mozna samemu to zrobic , podobnie mozna od razu wyczyscic przepustnic. objaw o ktorym wspominasz moglby miec zwiazek z linka gazu ktora po rozszczepieniu , zagieciu etc blokuje sie w pancerzu , ale to raczej wyglada tak ze jak dasz gazu i puscisz to auto nie schodzi z obrotow. Tak jeszcze teraz pomyslalem sobie - jezeli to golf dwa (nie znam sie na golfach zbytnio) to chyba jest gaznik co ? czy wtrysk ? bo jak gaznik to nie ma krokowego chyba ?

z hamulcami to tak jak zabor , plyn i odpowietrzenie

zaborek
No Risk, No Fun
 Wysłana - 13 maj 2009 21:56      [zgłoszenie naruszenia]

silnik krokowy odpowiada za regulacje wolnych obrotow ale akurat nie wiem czy to to i czy czyszczenie pomoze bo nie slyszalem o tak daleko posunietych efektach

ja tak miałem

mam 3 krokowce

"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." -- Henry Hill, Brooklyn, N.Y. 1955.

Ygor
 Wysłana - 13 maj 2009 21:59      [zgłoszenie naruszenia]

a to przepraszam

Yelooon
 Wysłana - 14 maj 2009 14:09      [zgłoszenie naruszenia]

1. jak koledzy wyżej, też tak miełem w Tolku..
2. j/w no i możliwe że po prostu wybierak "dwójki" poszedł się...
3. płyn hamulcowy? no ok... a te hamulce to w ogóle odpowietrzone sa do porządku?

no i napisz nam jeszcze jaki silnik i czy ma podtlenek LPG...

pozdro

Zmieniony przez - Yelooon w dniu 2009-05-14 14:11:35

plan JDM...

Coleman 18
 Wysłana - 4 sierpień 2009 20:21      [zgłoszenie naruszenia]

Jeśli silnik 1.6 to napewno gaznik więc może byc to sonda Lambda

Yelooon
 Wysłana - 4 sierpień 2009 22:02      [zgłoszenie naruszenia]

Kolego, chcesz pomóc- wporządku... ale patrz czasami na date date postów w temacie... pozdro

plan JDM...

audi80gliw
 Wysłana - 6 sierpień 2009 23:32       [zgłoszenie naruszenia]

ww audi mialem tak ze linka gdzies sie przedarła w pancerzyku i mi sie blokowal na full obrotach. koszt linki 25 zl, sam wymienilem i bylo ok

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

3 problemy z GOLFEM

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL