Witam, Mam kilka poważnych problemów z samochodem, moze ktoś mi wytłumaczyć mniej więcej na czym polegają poszczególne problemy i co zrobić ? Opisze dokładnie problemy, Powiedzcie co trzeba by wymienić i ile by to kosztowało mniej więcej... Za wszystkie odpowiedzi wielkie dzięki.
Samochód Golf 2 z 91 roku przejechane 170 tysięcy
jeden z problemów polega na tym, ze gdy silnik osiagnie wysokie obroty potem z nich nie schodzi.. stoje na światłach na luzie a on wyje jakbym miał wciśnięty pedał gazu w podłogę, potem gdy ruszam samochód sam przyspiesza nie trzeba dawać gazu przy ruszaniu wywala go z piskiem opon prawie... Przez to ( tak mi się wydaję, kompletnie się nieznam) strasznie wzrasta zużycie paliwa przejechałem z 15 kilometrów 1/4 baku zeszła... ;/
2 problem to skrzynia biegów... a mianowicie nie wchodzi 2 bieg, to znaczy wchodzi ale odrazu wypada, z 1 trzeba na 3 wrzucać.. da się to jakoś wyregulować naprawić czy wymiana skrzyni ;/
3. straszne słabe hamulce, jak wciskam pedał hamulca to połowa to całkowity luz dopiero potem coś zaczyna hamować, ... Płyn hamulcowy? klocki były wymieniane rok temu...
1. silniczek krokowy ma podobne objawy, przeczyścić najpierw, później wymienić jak coś
2. wlać nowy olej na początek, a później robić skrzynie
3. jak płyn ma 18lat to wiesz
silniczek krokowy ma podobne objawy, co to oznacza silniczek krokowy ? dobra dam na czyszczenie, a ewentualna wymiana ile to kosztuje ? A ze skrzynią biegów to tata mówił mi przed chwilą, ze jak jeszcze jeździł tym samochodem to był robić ta skrzynie biegów, ale ponoć w zakładzie mu powiedzieli ze nie umia tego ustawić i tzreba wymieniać...
silnik krokowy odpowiada za regulacje wolnych obrotow ale akurat nie wiem czy to to i czy czyszczenie pomoze bo nie slyszalem o tak daleko posunietych efektach , na pewno nie zaszkodzi a mozna samemu to zrobic , podobnie mozna od razu wyczyscic przepustnic. objaw o ktorym wspominasz moglby miec zwiazek z linka gazu ktora po rozszczepieniu , zagieciu etc blokuje sie w pancerzu , ale to raczej wyglada tak ze jak dasz gazu i puscisz to auto nie schodzi z obrotow. Tak jeszcze teraz pomyslalem sobie - jezeli to golf dwa (nie znam sie na golfach zbytnio) to chyba jest gaznik co ? czy wtrysk ? bo jak gaznik to nie ma krokowego chyba ?
z hamulcami to tak jak zabor , plyn i odpowietrzenie
silnik krokowy odpowiada za regulacje wolnych obrotow ale akurat nie wiem czy to to i czy czyszczenie pomoze bo nie slyszalem o tak daleko posunietych efektach
ja tak miałem
mam 3 krokowce
3. płyn hamulcowy? no ok... a te hamulce to w ogóle odpowietrzone sa do porządku?
no i napisz nam jeszcze jaki silnik i czy ma podtlenek LPG...
pozdro
Zmieniony przez - Yelooon w dniu 2009-05-14 14:11:35