FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 415 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
A gdyby tak japończyk to jaki ? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "A gdyby tak japończyk to jaki ?"   

Adas007
 Wysłana - 14 kwiecień 2009 16:30        | zgłoś naruszenie regulaminu

Pytałem już na forum o porównanie golfa3 i civica, ale naczytałem się ostatnio wiele dobrych słów o japońskich samochodach. Także w tym temacie chciałbym poznać wasze opinie odnośnie 3 modeli z Japoni.
1. Mitsubishi Colt z 1998 r.
2. Mazda 323 z 1996 r.
3. Honda civic z 1995 r.

Na wydanie mam ok 7 może 8 tyś zł. Samochód powinien w miarę niewiele palić i być wygodny dla 2 osób.Powinien być trwały i nieźle wyposażony (klima).
Całkiem interesujący wydaje mi się Colt 97/98 r nie jest aż tak stary. Myślałem o benzynowym 1.3 75 koni podobno mało pali a jest w miarę dynamiczny i szperając po allegro widziałem , że można trafić wersję całkiem dobrze wyposażoną.

Ygor
 Wysłana - 15 kwiecień 2009 07:08      [zgłoszenie naruszenia]

primo , civica w tych latach ciezko ci bedzie znalezc z klima , a jezeli juz to raczej z silnikiem 1.6 , uwazam ze jak jezdzisz rozsadnie to civic nawet z 1.6 nie bedzie ci masakrycznie palil ... natomiast klima z silnikiem o mocy 75 km to jakas porazka dla mnie ... sam mam 90 km i jak mi sie sprezarka zalaczy to jakbym sie cofal , o ile do miasta to luz bo raczej nie wyprzedzasz , to na trase nie polecam wlaczania klimy. colt rzeczywiscie fajne auto , i ladne i bezawaryjne , jak to japonczyk lekkie wiec wielkiego silnika mu nie potrzeba , jak dla mnie ejden ale wielki minus to srodek tego samochodu - o ile w civicu juz nie mozna mowic o jakims ladnym srodku , to w colcie wg mnie jest masakra ... biorac pod uwage te trzy auta powaznie zastanowilbym sie nad coltem i civikiem , mazdy nie znam za bardzo a w ogole mi sie nie podoba ... z coltem z tego roku powinno juz chyba byc dobrze , ale civic moze oznaczac rdze - oczywiscie zalezy w jakim stanie kupisz itd ...

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 15 kwiecień 2009 09:38       [zgłoszenie naruszenia]

Jak mazda 323 to tylko "efka", kumpel ostatnio kupował to mówił że za taką w dobrej opcji dychę trzeba szykować spokojnie, cięzko bedzie pewnie cos za 7 wyrwać, ole to tez dobry samochód.
I tak kupisz traczej to co sie Tobie nawinie w tej kasie w dobrym stanie - i to jest jedyne słuszne rozwiazanie w Twoim przypadku bo jak jesteś ograniczony ta kwotą to nie ma co sie naparzac na "takie i takie" auto.

Ja bym poszerzył Twoje poszukiwania jeszcze np. o astrę F, miałem taką - dobre auta, jak kupisz zdrowy egzemplarz to z blacha też bedziesz miał spokój, bo mechanicznie to trwałe auta bo proste

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

A gdyby tak japończyk to jaki ?

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL