| Autor |
"Audi A6 2.8 1997r. co myslicie??" |
|
|
Avantee
|
|
Michu, pierd.olisz jak poparzony. Mam w rodzinie taką maximę, nawet nowszą i tez z silnikiem 3.0. Buta ma takiego samego jak moja A6 2.4 180KM a pali w hvj więcej. Maxima wazy 1760kg, a A6 wazy 1625kg. Spalanie mojej A6 w trasie przy ostrzejszej jezdzie waha sie miedzy 9-11 litrow, komfort porownywalny, choc w maximie wykonczenie raczej gorszej jakosci, mniej elektroniki i siedzenia jak w fordzie.
Wsiądź sobie do A6, a pozniej sie przesiadz do Maximy. Zobaczysz roznicę. |
 |
|
|
|
Michu8523
|
|
******lnij sie łeb maxima ma 1360kg bez kierowcy i paliwa |
 |
|
|
|
Michu8523
|
|
A6 to aluminiak wszystko siada.PRzesiadz się merola S klas do lexusa to powiesz ze merol to taczka.Taka sama roznica jak A6 maxima.Silnik maximy jest w pierwszej dziesiatce najlepszych i najbardziej niezawodnych silników swiata .
|
 |
|
|
|
Michu8523
|
|
poza tym te szpece z zachodu nie wiedza co to łancuch rozrzadu .Ja mam łancuch i wymiane co ok 400tys Ty pasek (niewiele tenszy ) i co 50 kola wymiana |
 |
|
|
|
Michu8523
|
|
|
|
|
Avantee
|
|
Nie porownuj maximy do Klasy S Mercedesa, bo to zupełnie inna klasa. Ja sie spuszczasz tak na widok swojej maximy, to powies sobie jej zdjecie nad lozkiem i tam dokonuj dziela... a nie tutaj nam przed monitorami
Wnioskuję, ze autor nigdy nei jechał A6, stąd tak ubostwia swoją maxime, tylko proszę, zeby w kolejnych postach wyrazal sie bardziej tolerancyjnie dla posiadaczy niemieckich marek, bo wcale nie jezdzi takim cudem jak mu sie wydaje. |
 |
|
|
|
Michu8523
|
|
nie porwnuje debilu S Clas to maximy tlyko do lexusa np ls 430 ,ls460 .Ucz sie czytac debilu moj stary miał A4 ,A6 i mowil ze juz nigdy niemieckiego auta nie kupi .M a LExa i nic w nim nie siada.S clasa tez jezdziłem i szczerze na kolana przed lexusem |
 |
|
|
|
Michu8523
|
|
jezdziłem jako pasażer zeby nie było.Audi skonczyło sie na 80 B4 tak jak golf MK2.Sorry za słowa ale bije od ciebie niewiedza na krytyke głupot jakich wyzej napisałem w obronie przytaczasz mi zachwyt .Ja sie nie zachwycym wiem ze moja maxima mniej kosztuje od A6 i jest tansza w utrzymaniu (łancuch rozrzadu )za tą roznice ceny moge miec lepszy rocznik z mniejszym przebiegiem .W audi placisz za znaczek .Japonczycy rzadza jesli chodzi o silniki .Dobry poczciwy Vti Hondy 1,6 i 160KM do dziś niemcy nie p[otrafia bez turbiny czegos tkaiego zbudować .Pozdro i sory za mocne słowa |
 |
|
|
|
Avantee
|
|
Prawda. Japonskie samochody maja dobre jednostki napedowe.
Jezdzilem tym i tym i nikt mi nie wmowi co jest lepsze, ale jesli sadzisz, ze maxima jest THE BEST, to niech juz tak pozostanie!!!
Słowo do autora.
Jesli stać Cie na czeste wizyty pod dystrybutorem i na spalanie w trasie, ktore jest wieksze niz w innych samochodach na miescie to bierz, a nie bedziesz zalowal.
Pozdrawiam i jednego i drugiego
Zmieniony przez - Avantee w dniu 2008-08-02 18:02:42 |
 |
|
|
|
Michu8523
|
|
Avantee z zawodu jestem mechanikiem i dłubie dużo w warsztacie więc wiem co wiecej sie naprawia co czesciej siada .Nie jest to może audi ale wiekoszsc jednak niemeickich aut sa stałymi bywalcami warszrtatów .Wady sa powtarzalne dużo by wymieniać .Dlatego jezdze japończykiem .Co do silników to są najlepsi jesli chodzi o jednotstki benzynowe te robione na łancuchu rozrządu zalane odp olejem 10w60(specjalny do aut złancuchem ) robia ogromne przebiegi .
Dla mnie audi to auto przpelacone deczko lepsze od VW a i tak zawieszenei siada jak nic na naszych dziurawych drogach . |
 |
|