FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 524 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Nowości, premiery, prototypy
Audi A8 - 2010 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Audi A8 - 2010"   

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 10 grudzień 2009 08:38        | zgłoś naruszenie regulaminu

Po wielu dniach oczekiwania, Audi zaprezentowało czwartą generację swojego najbardziej luksusowego modelu - A8. Premiera samochodu odbyła się w Miami na Florydzie

Samochód jest dosłownie naszpikowany nowoczesną technologią. A8 zostało wyposażone zarówno w pełen zestaw świateł LED, nowe oprogramowanie komputera pokładowego MMI, oraz w kamerę na podczerwień, która ułatwia podróż w nocy i rozpoznają pieszych

Oparte całkowicie na aluminiowej konstrukcji A8 jest dłuższe o 8 i szersze o 5 cm od swojego poprzednika, jednak waży dokładnie tyle samo. Jednak najnowszy model jest znacznie lepiej wyposażony w standardzie.

Na liście gadżetów znajdziemy miedzy innymi nową, ośmiobiegową automatyczną przekładnię Tiptronic, system bezkluczykowy, czy zdalnie otwierany bagażnik. Standardem w A8 będzie również napęd na wszystkie koła. Jako opcja będzie dostępny natomiast sportowy mechanizm różnicowy. Podróż zaś umili zestaw audio Bang&Olufsen o mocy ponad 1400 W.

Nowe A8 dostępne będzie początkowo z dwoma silnikami: 4.2 FSI o mocy 273 kW (372 KM) i 4.2 TDI o mocy 258 kW (350 KM). Krótko potem dołączy 3.0 TDI o mocy 184 kW (250 KM). Wszystkie jednostki mają zwiększoną moc i moment obrotowy, jednak ich zużycie paliwa zostało obniżone od 13 do 22 procent. Wkrótce do oferty ma dołączyć również 3-litrowy silnik TDI o mocy 204 KM.

Nowe A8 trafi do polskich salonów sprzedaży na początku przyszłego roku. Wtedy też firma ogłosi cenę samochodu. Tymczasem znana jest już niemiecka cena auta. Za auto z silnikiem benzynowym trzeba zapłacić

Źródło wp.pl

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

zaborek
No Risk, No Fun
 Wysłana - 10 grudzień 2009 09:13      [zgłoszenie naruszenia]

te gejlajny już nie fajne

"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." -- Henry Hill, Brooklyn, N.Y. 1955.

persil89
Proszek
 Wysłana - 10 grudzień 2009 10:34      [zgłoszenie naruszenia]

Wnętrze jak dla mnie bardzo fajne

[http://www.fmoto.pl/Budowa_auta_do_KJS__Polonez_2.0_24v-t2442.html]

greku_806
Doctor RR
 Wysłana - 10 grudzień 2009 11:35      [zgłoszenie naruszenia]

no i tylko wnetrze

Live to Ride
Ride to Live ©®

Ygor
 Wysłana - 10 grudzień 2009 14:38      [zgłoszenie naruszenia]

jak wyżej wnętrze jak to w audi na wysokim poziomie , ale z zewnatrz ... nie wiem czy jakis stateczny prezes bedzie chcial tym jezdzic ... chyba ze bedzie wsiadal z zamknietymi oczami

p.s. ali zjadles koncowke

Zmieniony przez - Ygor w dniu 2009-12-10 14:39:52

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 10 grudzień 2009 14:53      [zgłoszenie naruszenia]

To audi wewnątrz fakt, ładnie wyglada
Siostra dla przykładu kupiła A4'07 i w środku bieda -plastik, plastik, plastik, strasznie ponure wnętrze juz u mnie w oplu to lepiej wyglada.

Co do bryły tej "ósemki" to widac tu poplatanie różnych stylów, linia opadania dachu i bagaznika trochę jak cls, lampy jak z allegro, grill to już w ogóle porażka i to pod kontem prostym zrobiony do pokrywy...porazka stylistyczna moim zdaniem. Wyglada to jak chińska podróbka audi a8.

Ad - P.S. Na tym się kończył własnie artykuł na wp

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

serekkox
PZAA
 Wysłana - 10 grudzień 2009 17:56       [zgłoszenie naruszenia]

Oglądałem na tvn turbo premierę A8.

Z zewnątrz masakra. Ale te nowe środki w audi bmw i mercach wyglądają jak ze statku kosmicznego i jestem na nie

Obok skrzyni biegów ta audica ma fajny bajer. Plansze do pisania palcem która rozpoznaje litery co się przydaje przy wpisywaniu adresu do np. nawigacji. Za to plus

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Audi A8 - 2010

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL