| Autor |
"Audi a8" |
|
|
Soldier90
|
|
Wysłana - 14 lipiec 2007 01:47 | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam,Niedługo Planuje Kupic Swoje Własnie Pierwsze Auto,Od Dawna Jestem Zakochany A Takim Oto Audi,Wszystko Było By Wporzadku Gdyby NIe To Ze Tata Cały Czas Uprzedza Mnie Po Pierwsze"Przed Tym Ze Sie Nim Zabije"4,2 Litra quatro:)"A Po Drugie Ze Cała Karoseria Wykonana Jest Z Aluminium I W Razie Wypadku Czesci Sa Bardzo Drogie,Jak Równiez Czesci Silnika,Chciałbym Znac Opinie Kogos Kto Zna Ten Samochód,Badz Ma Go Lub Miał Kiedys.
 |
|
|
|
labtec
|
|
1. Zrob prawo jazdy
2. Tata ma racje
|
|
|
VooDooMan
|
|
zdajesz sobie sprawe ile bedzie kosztować Cię ubezpieczenie i inne opłaty tego auta? oraz ile to pali?~~ |
 |
|
|
|
Konio
|
|
Moja opinia jest taka: najładniejsze audi jakie kiedykolwiek zrobili. Wszystkie nowsze a8 już nie były aż tak ładne (choć też bardzo fajne). A o reszcie się nie wypowiem, bo nie mam zielonego pojęcia.
PS: Moja lepsza połówka nie widzi różnicy między tą a8, a audi 80, grrrrr. |
 |
|
|
|
Konio
|
|
Porównałem koszt OC:
- dla Mazdy 626 2000 rok (a tak sobie wybrałem do porównania) - 1718zł w Allianz (nie wiem dlaczego aż tyle tam wyszło, ale nieważne, ważne porównanie)
- dla A8 - 2122zł
Podejrzewam, że to jest jakaś podstawa + stałe zwyżki zależnie od marki (zarazem jest to pesymistyczny scenariusz obliczania składki), więc pewnie to po prostu ekstra 400zł w ubezpieczeniu.
Spalanie wg danych producenta na mieście to 17litrów, w praktyce na pewno więcej. Moja favoritka 1.3 paliła mi 13 litrów
Koszt silnika na allegro (nie chciało mi się wgłębiać w oferty)
- Audi A8 4.2 2500-14 000, ale oferta za 14k tylko jedna, pozostałe to 2500-6000
- Audi 80 1.8 - poniżej tysiaka
A stąd:
[http://www.samochody.mojeauto.pl/model/index_dekra2004_model.php?marka=Audi&model=A8]
Na liście najczęstszych usterek w tym aucie na 5. miejscu są awarie sprzęgła/skrzyni
Zmieniony przez - Konio w dniu 2007-07-14 10:11:30 |
 |
|
|
|
shuttle
|
|
Koszty eksploatacji i napraw w przypadku awarii sa masakryczne poprostu. Kupic takie audi to nie problem, potem trzeba je utrzymac... Nie wspominajac o spalaniu |
 |
|
|
|
Soldier90
|
|
Wiec Po Pierwsze,Nie Jestem U Siebie W Kraju Tylko W Kraju Gdzie Prawo Jazdy Moge Robic Od 17-Nastego ROku Zycia,Po Drugie Jesli Chce Kupic Takie Audi Licze Sie Z Tym Ile Ono Pali I Ile Bedzie Kosztowac Utrzymanie,Mój Ojciec Całe Zycie Miał Amerykany Wiec Wiem Cos O Spalaniu I Utrzymaniu Aut Z Takimi Pojemnosciami,Wiec Tego Typu Komentarze Sa Raczej Zbedne
|
|
Dzudi90
|
|
Musisz każdy wyraz zaczynać od dużej litery? |
 |
|
|
|
Soldier90
|
|
Widze Ze Pan Dzudi90 Dał Konkretna Odpowiedz.
|
|
ciastosz
|
|
spalanie to pikus w porownaniu z czesciami...
|
|
|
labtec
|
|
Wiec Po Pierwsze,Nie Jestem U Siebie W Kraju Tylko W Kraju Gdzie Prawo Jazdy Moge Robic Od 17-Nastego ROku Zycia,Po Drugie Jesli Chce Kupic Takie Audi Licze Sie Z Tym Ile Ono Pali I Ile Bedzie Kosztowac Utrzymanie,Mój Ojciec Całe Zycie Miał Amerykany Wiec Wiem Cos O Spalaniu I Utrzymaniu Aut Z Takimi Pojemnosciami,Wiec Tego Typu Komentarze Sa Raczej Zbedne
Ok, jeśli wiesz wszystko, to po co sie nasz pytasz?
|