FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 878 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Car Audio
Audio do Primery 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Audio do Primery"   

szejkeR
 Wysłana - 7 luty 2008 14:03        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam,
posiadam Nissana Primere P11 z 1991 roku. Moje radio to Pioneer DEH-4800 i mam zamontowane z przodu w drzwiach glosniki Phonocar Y-Line 2/847 165mm i do tego tweetery na slupkach. Z tylu natomiast mam miejsce na glosniki 6x9 i nawet "pierdza" tam jakies firmowe;) Pytanie moje brzmi nastepujaco...czy jest sens kupowac jakies lepsze glosniki 6x9 na tyl (tak do 300zl max) czy lepiej tyl zupelnie olac i wymienic te phonocary na cos lepszego???? Bo przyznam ze na poczatku phonocary mi odpowiadaly ale teraz uwazam ze sa troche za ciche...przy glosniejszej muzyce zaczynaja pierdziec i ten bas wydaje mi sie nie za gleboki.

Czytalem tu na forum ze generalnie odradzacie montowanie glosnikow z tylu i lepiej inwestowac w dobry przod. Ja nie mam zamiaru kupowac wzmacniacza ani zadnego woofera do bagaznika wiec czy w takim wypadku 6x9 z tylu dalej nie maja sensu???

I jeszcze pytanie odnosnie glosnikow 6x9, ktore z nizej wymienionych bylyby ewentualnie najlepsze:
Infinity INFINITY REF 9623i [http://www.allegro.pl/item306542248_infinity_ref_9623i_nowe_brzmienie_sklep_promocja.html]
Hertz ECX 690 (moze DCX 690 bo troche tansze a moc w sumie zblizona) [http://www.allegro.pl/item305295073_hertz_ecx_690_super_jakosc_hurtownia_katowice.html]
JBL GTO 937 [http://www.allegro.pl/item305465302_jbl_gto_937_sklep_poznan_f_vat_wysylka_gratis.html]

Chyba ze polecicie cos innego??? I jeszcze jedno czy firmy typu Lanzar, Pyle robia dobre glosniki czy to raczej shit i mimo w miare atrakcyjnej ceny lepiej omijac???

szejkeR
 Wysłana - 7 luty 2008 14:06      [zgłoszenie naruszenia]

sorry za blad ten Nissan to oczywiscie P10:)

serekkox
PZAA
 Wysłana - 7 luty 2008 14:07      [zgłoszenie naruszenia]

Witam
Sam sobie odpowiedziales na pytania. Glosniki z tylu to nie jest dobre rozwiazanie.

Co do pierdzenia to prawie kazde glosniki podlaczone bez wzacniacza beda pierdziec przy jakiejs tam glosnosci.

Firmy lanzar pyle boshmann voice kraft i te ktore oferuja 1000W za 50zł trzeba omijac

Lepiej dolozyc i zrobic porzadnie przod. Jezeli jest malo basu to moze byc wina nie wygluszonych drzwi. Jezeli tego nie zrobiles glosniki nie zagraja jak powinny chodzby zestaw kosztowal 4000zł.

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

szejkeR
 Wysłana - 7 luty 2008 15:05      [zgłoszenie naruszenia]

Dzieki za odpowiedz. W takim razie rozumiem ze pierwsza czynnoscia powinno byc teraz wygluszenie drzwi a potem zobaczymy jak to bedzie gralo.
Kolega niedawno zamontowal sobie w Tico z przodu glosniki FLI 16.5cm i tweetery (rowniez niewygluszone drzwi)za niecale 300zl do tego ma radio alpine(nie pamietam modelu) i porownujac do moich glosnikow mam wrazenie ze jego maja o wiele mocniejszy bass i w ogole glosniejsze sa (dodam ze ja za te phonocary ok 2 lata temu tez zaplacilem ok 250 zl). No i nasuwa mi sie pytanie czy te phonocary ktore mam to w miare przyzwoity sprzet czy tez sredniak??? Poza tym wczesniej jakos nie slyszalem o firmie FLI (nawet na allegro za bardzo tego nie ma)

serekkox
PZAA
 Wysłana - 7 luty 2008 15:50      [zgłoszenie naruszenia]

Sam mialem phonocary przez pol roku. Mysle ze w kwocie do 150zł ciezko znalezc lepsze 16cm co nmie zmienia faktu ze sa to raczej z nizszej polki.

Wygluszenie to absolutna podstawa.

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

szejkeR
 Wysłana - 7 luty 2008 16:11      [zgłoszenie naruszenia]

No coz w takim razie wyglusze drzwi a potem ewentualnie bede myslal nad czyms lepszym na przod:)
dzieki za rady,
pzdr

szejkeR
 Wysłana - 30 kwiecień 2008 13:23      [zgłoszenie naruszenia]

Witam ponownie:)

Troche czasu od poprzedniego mojego posta uplynelo. Niestety ostatnio braklo pieniedzy i czasu zeby zajac sie audio ale teraz jednego i drugiego wiecej wiec mam zamiar cos z tym zrobic.

"Dorobilem" sie ostatnio wzmacniacza Magnat The Rock 400 (sadze ze to zadna rewelacja ale ten wzmak dostalem praktycznie za darmo wiec czemu by go nie wykorzystac). Wygluszenie drzwi to oczywiscie priorytet. Potem zas mam zamiar pozbyc sie tych Phonocarow z przodu i zamontowac cos mocniejszego. Pytanie tylko co... Po przegladaniu forum, allegro itp nasuwaja mi sie dwa zestawy.
Pierwsze to Helix Dark Blue 62.1, drugi nad ktorym myslalem to Hertz DSK 165. Wlasciwie to zauwazylem ze te 2 moedele przewijaja sie przez forum czesto i stad moje pytanie, ktory wybrac, ktory lepiej zagra pod wspomnianym wzmacniaczem??? Chyba ze sa jakies inne propozycje, ktorych nie wzialem pod uwage??

Jeszcze jedno pytanie czy ktos ma jakies opinie na temat marki FLI? Chodzi mi tu o glosniki Integrator Comp6 (moc max 200W, RMS 85W)???

Mam nadzieje ze ktos pomoze:)

zaborek
No Risk, No Fun
 Wysłana - 30 kwiecień 2008 16:39      [zgłoszenie naruszenia]

FLI to podfirma z VIBE, ogolnie bez szału,ale cos tam gra

a moze ESK zamiast DSK? albo helixy

"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." -- Henry Hill, Brooklyn, N.Y. 1955.

szejkeR
 Wysłana - 30 kwiecień 2008 18:14      [zgłoszenie naruszenia]

Co do tego FLI to jak pisalem wyzej u kumpla na samym radiu Alpine calkiem niezle graja... Choc ja nie mam porownania do konca bo nie slyszalem tych Hertzow czy Helixow:/ ESK to juz prawie pod 400 zl podchodzi...troche sporo. A co do DSK to zauwazylem ze sa mocniejsze niz Helixy - przynajmniej na papierze. Czyzby Helixy mimo mniejszej mocy byly lepsze???

szejkeR
 Wysłana - 30 kwiecień 2008 18:18      [zgłoszenie naruszenia]

Choc w zasadzie jak roznica ma byc na korzysc ESK to moze lepiej dozbierac te ponad 100 zl i zainwestowac w lepszy sprzet;)??

serekkox
PZAA
 Wysłana - 1 maj 2008 13:09      [zgłoszenie naruszenia]

Ja osobiscie nie slyszalem ESK ale krazy bardzo duzo opinii ze maja bardzo ostry tweeter ktory potrafi sie dac ze wznaki.

Natomiast Helixow sluchalem. W/g mnie jeden z lepszych zestawow zeby zaczac przygode z CAOczywiscie z okreslonym przedziale cenowym

Wzmacniacz faktycznie nie robi szlu ale jezeli za darmo to czemu nie wziac

Sklanialbym sie ku helixom.

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Audio do Primery

Strony: 1 2

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL