FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 526 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
Auto do max 20k 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Auto do max 20k"   

Bazz78
 Wysłana - 11 luty 2010 19:09      [zgłoszenie naruszenia]

Ty no nie wiem to moj kolega chyba ma coś roz***ane w aucie bo mondeo to wiesz jak go będzie głaskał to 10 -11 po mieście.
Toyota moze szalu nie robi wewnatrz bo wiadomo Japoniec ale silnik dynamika, spalanie nie zawodnosc itp itd...

UX
 Wysłana - 11 luty 2010 23:50      [zgłoszenie naruszenia]

A ja się chyba jednak przestawię na Ibizę
Do 20k można ładne autko wyhaczyć

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 12 luty 2010 07:58      [zgłoszenie naruszenia]

No ja bym z tą niezawodnością toyoty nie szalał.

No mi w mieszanej 1,8 pali 8l/10lm. Tylko mieście fakt pewnie by więcej wciągnął.

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

UX
 Wysłana - 12 luty 2010 18:02      [zgłoszenie naruszenia]

Słuchajcie, a o co chodzi z tym filtrem cząstek stałych w Dieslach? Podobno sprawia dużo problemów i lepiej nie kupować auta z takim silnikiem... To jakaś stara technologia?

rejent2
 Wysłana - 12 luty 2010 21:55      [zgłoszenie naruszenia]

filtr cząsteczek stałych ma na celu oczyszczenie spalin co przy okazji zlikwidowało charakterystyczny do diesla czarny dym. Nie jest to stara technologia tzn z tego co wiem zaczęto go stosować 95r. moze sprawiać problemy bo z czasem się zapełnia i trzeba go wymienić a koszt wymiany to różnie sa za 400zł a widziałem nawet za ponad 2 tysiące.

Bazz78
 Wysłana - 12 luty 2010 22:29      [zgłoszenie naruszenia]

tak tak i teraz zacznie sie slynne narzekanie co i jak i ile będzie kosztować... Prawda jest taka ze w dużej mierze zależny to od wcześniejszych właścicieli pojazdu jak o niego dbali bądź tez od szczęścia bo wiadomo ze wychodzą wersje bardziej wadliwe i mniej wadliwe mimo wszystko w seata bym się nie pchał bo to ile znam ludzi mającym z tym autem problemy to podejrzewam ze mi palcy zabraknie u rak...
juz bym wolał peugota 406 w coupe 2.2 disel badz 2.0 benzyna dla bogatszych
Sam miałem 406 2.0 beznyzna tylko ze sedan jak najbardziej na + a coupe jeszcze bardziej

Zmieniony przez - Bazz78 w dniu 2010-02-12 22:33:49

rejent2
 Wysłana - 12 luty 2010 23:53      [zgłoszenie naruszenia]

peugeot 406 z 2.2 dieslem to chyba najbardziej awaryjna możliwość jaką mógł by wybrać nie jest ekonomiczny, ma problemy ze skrzynią, i nienajlepszy silnik na plus tylko cena i dużo miejsca w wewnatrz

UX
 Wysłana - 13 luty 2010 00:22       [zgłoszenie naruszenia]

Nie no, we francuskie auta raczej inwestować nie będę... Może te nowsze są już lepsze, ale wujek miał 3 auta francuskie i z każdym miał problemy (od banałów jak regulacja fotela, przez problemy ze stukotami w silniku, po awarię auta na trasie ;/). Kupił sobie mazdę i jeździ nią bez wizyt u mechanika od 5 lat...

W każdym razie właśnie seat powoli mnie przekonuje, bo dużo opinii w necie jest pozytywnych, a nie negatywnych. Części też ponoć nie są nieziemsko drogie... Kusi mnie diesel, bo pali nawet 4,5 l na dużej trasie (oczywiście zależy od wersji).

A jeszcze wracając do tego filtra, to wszystkie obecne diesle go mają czy jest zastąpiony przez coś lepszego? Taka Ibiza IV generacji (2002-2008) może go jeszcze mieć?

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   poprzednia

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Auto do max 20k

Strony: 1 2

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL