| Autor |
"Auto do max 20k" |
|
|
Bazz78
|
|
Ty no nie wiem to moj kolega chyba ma coś roz***ane w aucie bo mondeo to wiesz jak go będzie głaskał to 10 -11 po mieście.
Toyota moze szalu nie robi wewnatrz bo wiadomo Japoniec ale silnik dynamika, spalanie nie zawodnosc itp itd... |
 |
|
|
|
UX
|
|
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
|
|
|
UX
|
|
Słuchajcie, a o co chodzi z tym filtrem cząstek stałych w Dieslach? Podobno sprawia dużo problemów i lepiej nie kupować auta z takim silnikiem... To jakaś stara technologia? |
 |
|
|
|
rejent2
|
|
filtr cząsteczek stałych ma na celu oczyszczenie spalin co przy okazji zlikwidowało charakterystyczny do diesla czarny dym. Nie jest to stara technologia tzn z tego co wiem zaczęto go stosować 95r. moze sprawiać problemy bo z czasem się zapełnia i trzeba go wymienić a koszt wymiany to różnie sa za 400zł a widziałem nawet za ponad 2 tysiące. |
 |
|
|
|
Bazz78
|
|
tak tak i teraz zacznie sie slynne narzekanie co i jak i ile będzie kosztować... Prawda jest taka ze w dużej mierze zależny to od wcześniejszych właścicieli pojazdu jak o niego dbali bądź tez od szczęścia bo wiadomo ze wychodzą wersje bardziej wadliwe i mniej wadliwe mimo wszystko w seata bym się nie pchał bo to ile znam ludzi mającym z tym autem problemy to podejrzewam ze mi palcy zabraknie u rak...
juz bym wolał peugota 406 w coupe 2.2 disel badz 2.0 benzyna dla bogatszych
Sam miałem 406 2.0 beznyzna tylko ze sedan jak najbardziej na + a coupe jeszcze bardziej
Zmieniony przez - Bazz78 w dniu 2010-02-12 22:33:49 |
 |
|
|
|
rejent2
|
|
peugeot 406 z 2.2 dieslem to chyba najbardziej awaryjna możliwość jaką mógł by wybrać nie jest ekonomiczny, ma problemy ze skrzynią, i nienajlepszy silnik na plus tylko cena i dużo miejsca w wewnatrz |
 |
|
|
|
UX
|
|
Nie no, we francuskie auta raczej inwestować nie będę... Może te nowsze są już lepsze, ale wujek miał 3 auta francuskie i z każdym miał problemy (od banałów jak regulacja fotela, przez problemy ze stukotami w silniku, po awarię auta na trasie ;/). Kupił sobie mazdę i jeździ nią bez wizyt u mechanika od 5 lat...
W każdym razie właśnie seat powoli mnie przekonuje, bo dużo opinii w necie jest pozytywnych, a nie negatywnych. Części też ponoć nie są nieziemsko drogie... Kusi mnie diesel, bo pali nawet 4,5 l na dużej trasie (oczywiście zależy od wersji).
A jeszcze wracając do tego filtra, to wszystkie obecne diesle go mają czy jest zastąpiony przez coś lepszego? Taka Ibiza IV generacji (2002-2008) może go jeszcze mieć? |
 |
|