| Autor |
"Auto za około 33 tys" |
|
|
stopa23
|
|
Wysłana - 8 lipiec 2008 07:40 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam!
Mam w planie zakupić jakiś pojazd. Na ten cel mam maxymalnie 33 tys a moja kobieta chce w miare nowy pojazd wiec zastanawiałem sie na Renault Megane z 2005 roku ale poczytałem i poszukałem troszku i znalazłem o nim parę złych opinii. Może ktoś ma jakieś doświadczenia z tym modelem z tego roku??
Byłbym bardzo wdzięczny również za jakieś podpowiedzi co innego mógłbym zakupić w tej cenie? Fajnie by było jakbyście również przy swoich propozycjach napisali dlaczego akurat coś takiego polecacie:)
Bo ja już jestem skołowany na maxa. Pozdrawiam...
| |
|
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
|
|
|
Ygor
|
|
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
Jak dla mnie to strasznie nudna ta corrolka jak za taka kasę, moze bezawaryjna, ekonomiczna i w ogóle i w ogóle, ale wizualnie nudna jak za taki chaj co innego gdyby była tansza ale pakująć taką kasę w auto chciał bym mieć coś naprawde ciekawego i wygodnego.
Sorry za offtop.
Jezeli autowowi zalezy na faunkcjonalnym i bezawaryjnym aucie to corrolka powinna mniej problemów sprawić niz meganka.
|
|
stopa23
|
|
No powiem Wam koledzy ze tez wlasnie patrzylem za taka Corolla :) Musze powiedziec ze autko mi sie podoba i rzeczywiscie slyszalem duzo dobrego o ich bezawaryjnosci i wogole.
Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa: kupic autko zakupione w Polsce czy poszukac wsrod sprowadzonych? Jesli sprowadzonych to najlepiej z jakiego kraju?
Dzieki za dalsza dyskusje :) |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
Ze sprowadzona moze być cięzko, bo nasi sasiedzi nie pozbywaja się tanio młodych i dobrych samochodów i ciężko na takim zarobić więc i nasi sprowadzacze wolą cos starszego targać. Ale róznie z tym bywa. Ja bym nie skreślał ani sprowadzonych ani krajowych, w przypadku dwóch takich samych brał bym sprowadzany, mimo wszystko jakość nieraz jest lepsza, uzytkowany na lepszych drogach oraz tam dbają i serwisuja w ASO chociaż młode autka obejmuje gwarancja więc i rodacy jeżdża do aso a co nasze ASO prezentuja to niestety nieraz widzimy.
|
|
stopa23
|
|
Jeśli chodzi o ASO to slyszalem ze Toyota ma najlepsza siec w kraju z wszystkich innych marek (ale to subiektywna ocena posiadacza Yarisa:) ) a jesli chodzi o sprowadzone to obawiam sie wlasciwie tylko tego zeby autko nie bylo po jakiejs powodzi. Bo wtedy moga byc duze klopoty:( Co o tym argumencie sadzicie (moze nazbyt przesadny)??
Zmieniony przez - stopa23 w dniu 2008-07-08 11:04:15 |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
wg mnie najwazniejszy jest stan techniczny - czy sprowadzone czy nei to juz sprawa drugorzedna standardem w polsce jest wybijajace sie zawieszenie , ale np ja kupilem auto sprowadzone - z miesiac w kraju jezdzila nim zona handlarza a mimo to laczniki stabilizatora zostaly wymienione na pierwszym przegladzie ... takze przede wszystkim zbadaj auto - wiadomo ze udokumentowana przeszlosc to dodatkowy atut ... |
 |
|
|
|
ArvaL
|
|
|
|
|
stopa23
|
|
No to chyba pozostaje ta Corolla na tapecie. Bede sie orientowal i dam znac jaki rezultat moich poszukiwan. Jak dojde do jakis konstruktywnych wnioskow podczas zakupu auta to oczywiscie rowniez opisze. Pozdro... |
 |
|
|
|
TDK2
|
|
Serekkox Clan
|
|
czemu kupujesz auto pod kobiete? auto to domena faceta ;) osobiscie gdybym mial 33 tysiace, to zakupilebym sobie starego MC, np.dodge chargera w db stanie :) Wyglada i chodzi lepiej niz nie jeden nowy samochod z salonu i dodatkowo masz pewnosc, ze bedziesz bardziej oryginalny