FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 661 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
Auto za około 33 tys 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Auto za około 33 tys"   

stopa23
 Wysłana - 8 lipiec 2008 07:40        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam!
Mam w planie zakupić jakiś pojazd. Na ten cel mam maxymalnie 33 tys a moja kobieta chce w miare nowy pojazd wiec zastanawiałem sie na Renault Megane z 2005 roku ale poczytałem i poszukałem troszku i znalazłem o nim parę złych opinii. Może ktoś ma jakieś doświadczenia z tym modelem z tego roku??
Byłbym bardzo wdzięczny również za jakieś podpowiedzi co innego mógłbym zakupić w tej cenie? Fajnie by było jakbyście również przy swoich propozycjach napisali dlaczego akurat coś takiego polecacie:)
Bo ja już jestem skołowany na maxa. Pozdrawiam...

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 8 lipiec 2008 08:57      [zgłoszenie naruszenia]

Jak bym w tej chwili takie pieniądze inwestował w vectre c
Nie wiem, czy to jest najlepsze rozwiazanie ale podoba mi się ta fura ma ciekawe silniki i śmiem twierdzić, że mimo tego, iz starsza to bardziej awaryjna od młodszej meganki nie będzie

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

Ygor
 Wysłana - 8 lipiec 2008 09:08      [zgłoszenie naruszenia]

majac tyle piniendzy (zakładajac że jestem normalny a nie taki jaki jestem ) szukałbym takiej oto corrolki :

Tylko że czarnej i trzydrzwiowej - czemu ? Bo sa bardzo fajne , mają fajny środek jak na toyote no i sa niezawodne- wiele z nich jedzdzi we flotach wiec koszty utrzymania zapewne nie sa wysokie (bo sie po prostu nie psuja jak o nie dbasz). Z innej beczki kolega ostatnio kupił dokladnie za 30 BMW 530D Touring - zupelnie inna klasa ale tez troche starszy bo rok 2001 - to zalezy jeszcze w jakim segmencie szukac. Meganki bym nie bral - mam uraz do reno

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 8 lipiec 2008 09:30      [zgłoszenie naruszenia]

Jak dla mnie to strasznie nudna ta corrolka jak za taka kasę, moze bezawaryjna, ekonomiczna i w ogóle i w ogóle, ale wizualnie nudna jak za taki chaj co innego gdyby była tansza ale pakująć taką kasę w auto chciał bym mieć coś naprawde ciekawego i wygodnego.

Sorry za offtop.

Jezeli autowowi zalezy na faunkcjonalnym i bezawaryjnym aucie to corrolka powinna mniej problemów sprawić niz meganka.

stopa23
 Wysłana - 8 lipiec 2008 09:46      [zgłoszenie naruszenia]

No powiem Wam koledzy ze tez wlasnie patrzylem za taka Corolla :) Musze powiedziec ze autko mi sie podoba i rzeczywiscie slyszalem duzo dobrego o ich bezawaryjnosci i wogole.
Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa: kupic autko zakupione w Polsce czy poszukac wsrod sprowadzonych? Jesli sprowadzonych to najlepiej z jakiego kraju?

Dzieki za dalsza dyskusje :)

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 8 lipiec 2008 10:27      [zgłoszenie naruszenia]

Ze sprowadzona moze być cięzko, bo nasi sasiedzi nie pozbywaja się tanio młodych i dobrych samochodów i ciężko na takim zarobić więc i nasi sprowadzacze wolą cos starszego targać. Ale róznie z tym bywa. Ja bym nie skreślał ani sprowadzonych ani krajowych, w przypadku dwóch takich samych brał bym sprowadzany, mimo wszystko jakość nieraz jest lepsza, uzytkowany na lepszych drogach oraz tam dbają i serwisuja w ASO chociaż młode autka obejmuje gwarancja więc i rodacy jeżdża do aso a co nasze ASO prezentuja to niestety nieraz widzimy.

stopa23
 Wysłana - 8 lipiec 2008 11:03      [zgłoszenie naruszenia]

Jeśli chodzi o ASO to slyszalem ze Toyota ma najlepsza siec w kraju z wszystkich innych marek (ale to subiektywna ocena posiadacza Yarisa:) ) a jesli chodzi o sprowadzone to obawiam sie wlasciwie tylko tego zeby autko nie bylo po jakiejs powodzi. Bo wtedy moga byc duze klopoty:( Co o tym argumencie sadzicie (moze nazbyt przesadny)??

Zmieniony przez - stopa23 w dniu 2008-07-08 11:04:15

Ygor
 Wysłana - 8 lipiec 2008 12:04      [zgłoszenie naruszenia]

wg mnie najwazniejszy jest stan techniczny - czy sprowadzone czy nei to juz sprawa drugorzedna standardem w polsce jest wybijajace sie zawieszenie , ale np ja kupilem auto sprowadzone - z miesiac w kraju jezdzila nim zona handlarza a mimo to laczniki stabilizatora zostaly wymienione na pierwszym przegladzie ... takze przede wszystkim zbadaj auto - wiadomo ze udokumentowana przeszlosc to dodatkowy atut ...

ArvaL
 Wysłana - 8 lipiec 2008 12:54      [zgłoszenie naruszenia]

corolla, grande punto

stopa23
 Wysłana - 9 lipiec 2008 08:06      [zgłoszenie naruszenia]

No to chyba pozostaje ta Corolla na tapecie. Bede sie orientowal i dam znac jaki rezultat moich poszukiwan. Jak dojde do jakis konstruktywnych wnioskow podczas zakupu auta to oczywiscie rowniez opisze. Pozdro...

TDK2
Serekkox Clan
 Wysłana - 9 lipiec 2008 13:25      [zgłoszenie naruszenia]

czemu kupujesz auto pod kobiete? auto to domena faceta ;) osobiscie gdybym mial 33 tysiace, to zakupilebym sobie starego MC, np.dodge chargera w db stanie :) Wyglada i chodzi lepiej niz nie jeden nowy samochod z salonu i dodatkowo masz pewnosc, ze bedziesz bardziej oryginalny

To co mam nosze z dumą :)

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Auto za około 33 tys

Strony: 1 2

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL