| Autor |
"Będzie mandat czy nie?" |
|
|
Siwy21
|
|
Wysłana - 5 listopad 2007 19:11 | zgłoś naruszenie regulaminu
Mam takie małe pytanko: zatrzymała mnie wczoraj policja, przekroczyłem prędkość o 18 km/h i zmierzyli to na radarze. Jednak koleś tylko spisał coś z dokumentów, oddał je i podziękował. Żadnego mandatu ani żadnej informacji o nim. Czy dostanę mandat pocztą czy w ogóle go nie będzie? Czy mandat musi być wypisany na miejscu, a jeśli nie to przynajmniej jakaś informacja o tym mandacie.
| |
|
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
Powinien byc wypisany na miejscu, teraz to moga Ciebie raczej w tyłek pocałować, pewnie jako pouczenie to potraktowali spisali interwnecje, zeby nie było, że się cały czas obijali, miałeś fart tak być pewnie ze stówke wyłapał.
|
|
PanMarcin
|
|
nie dostaniesz mandatu
|
|
PanMarcin
|
| Wysłana - 6 listopad 2007 20:50 Usunięta przez PanMarcin za naruszenie Pkt1 regulaminu forum. | [zgłoszenie naruszenia] |
| |
|
|
|
deborah160
|
|
cześć,
dzisiaj przytrafiło mi się coś podobnego. Tylko, że policjant na końcu powiedział,że napisze mi jedynie ostrzeżenie i mandat w wysokości 100 zł. Czy wysyłają je pocztą w takich wypadkach?Bo nic od niego nie dostałam. |
 |
|
|
|
renegat44
|
|
S8-R1
|
|
to jak nic nie dostałeś to nie będzie ,jak gadasz bezpośrednio z psem (chodzi mi o sytuacje z foto radarami i mandatami za parkowanie które stanowią wyjątek) i wystawia ci mandat to TY musisz złożyć na nim podpis w momencie gdy go przyjmujesz (bo on mówi ci że możesz przyjąć i podpisać lub nie przyjąć wtedy on kieruje wniosek do sądu grodzkiego) jeśli nic takiego nie miało miejsca to nie dostaniesz żadnego mandatu (tymbardziej jak nie dostałeś go bezposrednio do reki od niego)
Zmieniony przez - renegat44 w dniu 2008-04-19 00:24:18
|
|
|
deborah160
|
|
wielkie dzięki za odpowiedź. Też tak mi się wydawało, ale już zwątpiłam :) Chyba taki był jego cel:D |
 |
|
|
|
maximuspl
|
|
Witam
ja dzisiaj niby przejechałem na czerwonym swietle. Zatrzymała mnie "prewencja" nie drogówka. Powiedzieli , ze wjechałem na skrzyżowanie na czerwonym i dostane 6pkt i 500 zł kary. Ja odmówiłem przyjecia mandatu i nic nie dostałem do podpisania. Policjant powiedział, ze będę wezwany na wyjaśnienia... o co mu chodzi ??? Nie mam żadnego mandatu, zgodziłem się na skierowanie sprawy do sądu. Później sobie pojechałem ... Nic nie dostałem ... |
 |
|