FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 218 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
BMW 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "BMW"   

parrots
 Wysłana - 27 marzec 2011 18:47        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam mam zamiar kupic BMW e36 320 vanos.I chcialem sie was poradzic czy warto kupic ten samochów z tym silnikiem czy jest bezawaryjny i jak wyglada sprawa ze spalaniem z gory dziekuje.

serekkox
PZAA
 Wysłana - 27 marzec 2011 21:51      [zgłoszenie naruszenia]

Jeżeli trafisz zadbany egzemplarz to czemu nie. Ale nie licz że kupisz go za 5k.

2.0 pali sporo. Duzo lepszym wyjściem jest kupno 2.5 albo 2.8. Różnica w spalaniu będzie ok 2l.

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

parrots
 Wysłana - 27 marzec 2011 21:58      [zgłoszenie naruszenia]

Chcialem kupic 2.5 ale tu znowu wyższe opłaty a ja niemam nic zniżek bo dopiero prawko mam ok roku :/

parrots
 Wysłana - 27 marzec 2011 22:00      [zgłoszenie naruszenia]

A ile ok pali 2.0 l?

JerzyKiler
 Wysłana - 28 marzec 2011 13:51      [zgłoszenie naruszenia]

w trasie z 11l a po mieście przy średnio spokojnej jeździe ok 15

najlepiej szukaj takiego benzyniaka ze Szwajcarii

grecja218
 Wysłana - 30 marzec 2011 18:56      [zgłoszenie naruszenia]

witam,podlacze sie pod temat bo mam male pytanie
odnosnie wyboru samochodu,od dluzszego czasu staram sie odlozyc na samochod i ciagle sie zastanawiam co wziasc.
Mam na oku a3 w diselu lub 1.8(benzyna+gaz) albo e36 2.0 lub 2.5 benze+gaz

Jestem mlodym kierowca nie mialem stycznocznosci ani z BMW ani AUDI
jak myslicie co moglo by przewarzac za wyborem ktores z tych marek,od samochodu oczekuje zadowolenia i niskiej awaryjnosci
dzieki

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 31 marzec 2011 07:48      [zgłoszenie naruszenia]

Bierz A3 w 1,9TDI bedzoesz bez watpienia cieszył się dobrymi osiagami i niska awaryjnością. Z BMW może być juz gorzej

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

JerzyKiler
 Wysłana - 31 marzec 2011 12:56      [zgłoszenie naruszenia]

To też zależy ile masz hajsu Audi w gazie bym raczej nie polecał, bo z tym gazem PODOBNO z tego co słyszałem jest różnie, ale większość narzeka. Ja jestem szczęśliwym posiadaczem benzyny i w miarę jest ok, ale te 102km to dla mnie zdecydowanie mało kup diesla 110 albo 130 oba na wtryskach więc lepiej 130 bo pod kapciem więcej

grecja218
 Wysłana - 31 marzec 2011 20:20      [zgłoszenie naruszenia]

no wlasnie na a3 zdecydowalem sie juz wczesniej,i teraz tylko taki pomysl z tym e36
kasy na samochod mam tak 12-13 kola,oczywiscie za bmw moglbym dac nie wiecej niz 7-8,dlatego bralem to pod uwage chcialem zeby mi cos zostalo,ale to nie istotne tak naprawde
wlasnie slyszalem ze te 130-konne sa na pompo-wtryskiwaczach,czyli chyba przy jakiejs awari wiecej kaski na remont czy jak to?
ktore silniki sa lepsze?
no wiadomo ze 130 konny ma wiecej mocy ale chodzi mi utrzymanie i awaryjnosc?

JerzyKiler
 Wysłana - 2 kwiecień 2011 10:54      [zgłoszenie naruszenia]

Benzyniak to jest benzyniak Ci powiem. Do mojego Audi sprzęgło kosztuje ok 500-700zł, a kolega ma rok czy dwa młodszego Golfa plus w dieslu i jak mu sprzęgło padło to zabulił 2100zł Ja u siebie wymieniłem pompę wody i pasek rozrządu, bo te napinacze i rolki były nie ruszone- oryginalne niemieckie, wymieniłem filtr powietrza i paliwa dałem 500zł, u diesla koszt byłby 2 razy większy, więc wiadomo na czyją korzyść przemawiają ceny.
Budżet jakim dysponujesz zmusza Cię do celowania w wersję przed liftem czyli rok ok '98 więc masz po problemie gdyż tam diesle mają 110km 130 były wprowadzone później. Jakbyś kupił bmw coupe lub Compact w jakimś niezłym stanie to też byś się cieszył. Zaleta jest taka, że gdyby nie brykało w Polsce to napewno jako auto z roku '95-'98 dużo elementów miało by wymienione w Niemczech czego nie możesz oczekiwać po Audi z roku '98 lub '99 które jest wyeksploatowane na maxa i wymienione przez niemca na nowiutkie np Audi A5

JerzyKiler
 Wysłana - 2 kwiecień 2011 10:56       [zgłoszenie naruszenia]

[otomoto.pl/audi-a3-tdi-110-km-ladna-C17352553.html]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

BMW

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL