Witam witam
Mam do Was kolejne pytanie z serii bmw
Czy w bmw e36 po odkręceniu miski olejowej i dostaniu się do pompy olejowej da się ją "podkręcić", aby zwększyć jej cisnienie? Pompa nie jest nowa, nie chcę jej jeszcze wymieniać, a odnoszę wrażenie, że już pompuje ze słabsza mocą. Jeżeli tak, to proszę instrukcje.
Kontrolka od oleju świeci na niskich obrotach, gaśnie przy obrotach okolo 1200 - poziom oleju nie jest na max, ale nie jest też najniższy. Kiedyś było mniej oleju i nie świeciła kontrolka. Domyślam się ze pompa słabie stad pomysł, aby wykrzesać z niej jeszcze troszkę życia. Ewentualnie proszę o wstępną cenę nowej pompy lub cenę regeneracji.
Zmieniony przez - Szara696 w dniu 2011-04-26 13:22:58
twardziel z ciebie - jakbym zobaczyl kontrolke oleju to bym od razu zgasil silnik i holowal auto do warsztatu ... bardzo mozliwe ze pompa ci umiera , ale to mechanik musialby obejrzec , zadne zabawy w podkrecanie (pewnie i tak sie nie da) tylko wymiana na nowa , no chyba ze masz w planie zmiane silnika to jezdzij dalej ...
Mechanik stwierdził, że może to być uszkodzony czujnik lub zabrudzony smok. Ostatnią rzeczą jest wymiana pompy.
Oby nie to ostatnie.. No nic biorę się za ten czujnik.
Zmieniony przez - Szara696 w dniu 2011-04-26 15:38:05
ja bym obejrzał panewki lub zmienil olej