FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 2511 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Motocykle
Barton Fighter 49cm3 potrzebuję porady 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Barton Fighter 49cm3 potrzebuję porady"   

eblistor
 Wysłana - 14 styczeń 2011 20:27        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam, jestem posiadaczem wspomnianego motoroweru od 4 miesięcy, ma przejechane około 2200 km, i mniej więcej od kilkuset kilometrów, nie jeździ najlepiej.
odpala się go ciężej niż na początku, musi postać uruchomiony z 10 minut, bo inaczej nie ma siły żeby jechać, po 10 minutach jazda jest możliwa, ale dopiero po kolejnych 10 - 15 minutach ma normalną moc. Często jest tak że jak zwalniam na sprzęgle to gaśnie, albo jak zatrzymam się na skrzyżowaniu.
Na początku również jechałem nim bez większych problemów z prędkością 80 km/h (przynajmniej tak licznik wskazywał), a teraz na 4 bieg nie mam co wrzucać, bo nie ma siły żeby go uciągnąć, zwalnia po prostu, no chyba że jest już dobrze rozgrzany po 20 minutach jazdy, to po prostej drodze jeszcze jakoś ciągnie ten 4 bieg, ale nie ma szans żeby jechał szybciej niż 60 - 65 km/h.
Aha i czasem jest też tak że jak już jadę normalnie, to w pewnym momencie jakby opada z sił i zwalnia, kiedy wrzucam na niższy bieg, np. drugi bieg, czy nawet pierwszy, nadal zwalnia aż zgaśnie, potem muszę go ponownie odpalić, chwilę odczekam i jadę dalej.
Może ktoś z was poznaje te objawy ??

Chciałbym abyście mi poradzili, ponieważ na poniedziałek umówiłem się w warsztacie wyspecjalizowanym w motocyklach na wymianę filtra powietrza, filtra oleju, oleju oraz czegoś (nie pamiętam co to, gaźnik czy coś) co ma zwiększyć jego pojemność do 72 cm3.

Motocykl, wizualnie jest utrzymany bardzo dobrze (jak pisałem ma 4 miesiące :P ), bez żadnych wywrotek czy tym podobnych.
Chcę żeby go w warsztacie poprawili żeby jeździł znowu tak jak na początku, dlatego że chcę go sprzedać i kupić w najbliższym czasie najprawdopodobniej Kawasaki GPZ500 :D

Moje pytanie jest takie, czy skoro mam zamiar sprzedawać motorower, jest sens żebym zwiększał jego pojemność do 72 cm3 ?? czy lepiej tylko go wyczyścić, wyregulować itp. (nie znam się na tym) a pojemność zostawić jaka jest ??
Czy zwiększenie pojemności zwiększy jego wartość ?? tzn. czy zwiększając pojemność nie wyrzucam pieniędzy w błoto, zamierzając go sprzedać :/ ?

P.S. nie chce ktoś kupić ?? :P

Zmieniony przez - eblistor w dniu 2011-01-14 20:30:59

Zmieniony przez - eblistor w dniu 2011-01-14 20:33:21

ziemon
 Wysłana - 15 styczeń 2011 13:18      [zgłoszenie naruszenia]

motocykle do 50cm3 mają określoną grupę nabywców, nie odpowiem na pytanie czy zwiększenie coś zmieni, skupiłabym się raczej na znalezieniu problemu ze spadkiem mocy...
wizyta w warsztacie nieodzowna

Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.

eblistor
 Wysłana - 15 styczeń 2011 17:49       [zgłoszenie naruszenia]

Również doszedłem do wniosku że nie będę jednak zwiększał pojemności, w poniedziałek do warsztatu jadę z nim, ciekawe tylko ile mnie wyniesie naprawa tego...
Szczerze powiedziawszy zawiodłem się na tym motorowerze, jakość wykonania kuleje, odpadające śrubki, po bokach są dwie pokrywy z zamkami, oba zamki już kilkaset kilometrów temu odpadły w czasie jazdy, nie jest to sprzęt który mógłbym komuś polecić, strasznie denerwująca jest jego eksploatacja.
Szczerze powiedziawszy to chciałbym za niego dostać połowę sumy którą zapłaciłem 4 miesiące temu ( dzisiaj mija równo 4 miesiące), a pewnie w naprawę z 500 zł wydam, także wyjdzie na to że wydałem na niego 3600 zł a odzyskam z tego około 1000 zł jeśli znajdzie się kupiec po wymaganych naprawach :/
Nigdy nie kupię już jakiejś chińskiej tandety, chociaż cena tego motoroweru była tak wysoka, to myślałem że jakośc wykonania będzie bardzo dobra i że będzie nie zawodny, a okazało się że zapłaciłem 30% więcej za bubel :[

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Barton Fighter 49cm3 potrzebuję porady

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL