| Autor |
"CPI Oliver czy Kymco Agility" |
|
|
piotrekkg
|
|
Wysłana - 14 sierpień 2007 16:03 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam.
W najbliższym czasie kupuje skuter na raty, dlatego biorę nowy. Zastanawiam się nad tymi dwoma modelami. Chodzi mi przede wszystkim o jakość, niezawodność, a nie o wygląd.
Proszę o wypowiedzi co do tych skuterów :)
| |
|
 |
|
|
|
greku_806
|
|
|
|
no to kolego zle wybrales jesli chodzi Ci o jakosc
Nie sugeruj sie niska cena bo te koreanskie/chinskie/japonskie czy kitajskie gowna nadaja sie jedynie na szrot.
Jezeli chcesz dobry skuter to rozgladaj sie w markach peugeot, aprilia itp.
Przyjdzie Majster to Ci doradzi.
|
|
|
piotrekkg
|
|
Hmmm....
Trochę mnie zdziwiła Twoja wypowiedź. Znasz w ogóle te marki że tak twierdzisz ?
Co do CPI mam wątpliwości dlatego raczej wybiorę Agility, ale nie uważam że Kymco nadają sie tylko na szrot.
Suzuki, Yamaha, Honda to dal Ciebie gówna ? Jeżeli tak to się nie dziwie że masz takie zdanie również o Kymco, ponieważ ono bazuje na Hondzie, przecież wcześniej to dla niej robiło skutery.
Zmieniony przez - piotrekkg w dniu 2007-08-14 22:17:53 |
 |
|
|
|
greku_806
|
|
|
|
Suzuki, Yamaha czy Honda to sprawdzone marki i wcale nie mowie o nich zle, sam jezdze motocyklem marki Suzuki i sobie go chwale. Co do kymco, ja bym mimo wszystko uwazal, ale jak chcesz, to Twoj cyrk i Twoje malpy
|
|
|
piotrekkg
|
|
Ok jeszcze sie zastanowię. Dzięki za odpowiedź.
CPI to 2 suw, a Kymco 4 suw. Pod tym względem co polecasz ? Nie chce go tuningować w żaden sposób. jedyne co chce zrobić to zdjąć blokady. |
 |
|
|
|
phantoomm
|
|
Nie sugeruj sie niska cena bo te koreanskie/chinskie/ japonskie
to sie popisales
Kymco to jeden z najlepszych skuterow za mala kase, ale wiadomo nie jest to sprawdzona marka.
Na twoim miejscu wybral bym uzywany skuter sprawdzonej marki, dobrym wyborem jest peugeot elyseo/elystar |
 |
|
|
|
greku_806
|
|
|
|
miales do czynienia z ta marka?
ja mialem i wiem co mowie
|
|
|
piotrekkg
|
|
Kupuję nowy, bo chcę wziąśc skutera na raty, ale max do 5000 zł.
Rozglądałem się za firmami sprzedającymi używane skutery na raty ale oprocentowanie wynosi ponad 40% więc gdzieś mam taki interes.
Raczej wezmę Kymco, wiele czytałem o tej firmie i uważam że skuter nie będzie sie nagminnie psuł, a model Agility 50 z czterosuwowym silnikiem będzie sie dobrze sprawował jako dojazd do szkoły.
Zmieniony przez - piotrekkg w dniu 2007-08-15 14:59:02
Zmieniony przez - piotrekkg w dniu 2007-08-15 15:00:01 |
 |
|
|
|
Piórek_123
|
|
Witam, sam mam Kymco Super 9 i stwierdzam ze jego niezawodnosc to ok 99% w porównaniu do Peugotow. chcicałem kupic speed fight 2 lecz mi odradzon...ta sama cena praktycznie. Czesci do kymco sa tansze, gwarancja 2 lata, mozliwosc zdjecia blokad bez utraty gwarancji. Na temat drugiego skutera sie nie wypowiadam bo nie mialme doczynienia z tym skuterem.
Goraco polecam Kymco S9
Pozdrawiam |
 |
|
|
|
phantoomm
|
|
s9 fajne nawet sa, ja rozgladam sie za kymco dink, peugeotem elyseo, yamaha majesty lub czyms takim troche wiekszym |
 |
|
|
|
piotrekkg
|
|
|