FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 1053 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Car Audio
Car Audio w Uno 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Car Audio w Uno"   

pultusk7
 Wysłana - 19 listopad 2007 21:05        | zgłoś naruszenie regulaminu

witam
juz keidys pisalem ale troche w innej sprawie.
teraz mam problem nastepujacy:
chce sobie kupic
Panele z miejscem na głosniki
[http://www.allegro.pl/item267720538_promocja_a_z_panele_drzwiowe_fiat_uno_przes_gratis.html#photo]

głośniki srednio + wysokotonowe
[allegro.pl/item254674424_blaupunkt_gtc_662_model_2007_hp_najnizsze_ceny_.html]

wzmak + tuba
[allegro.pl/item253929041_blaupunkt_gtt_1200_blaupunkt_gta_2_kable_f_vat.html]

radio
[allegro.pl/item268436390_jvc_kd_g632_632_kd_g631_polska_gwar_usb_pilo_f_vat.html]

PYTANIA:
1) czy sprzęt będzie dobrze działał i nie będzie się gryzł ze sobą?
2) czy jak kupie do swojego Fiata UNO te panele do drzwi to w/w głośniki średnio tonowe będą pasowały także pod względem głębokości?

Nie koniecznie będę kupował z podanych aukcji tyko dałem linki żeby każdy mógł spojrzeć poczytać etc :)

pozdrawiam pultusk7

serekkox
PZAA
 Wysłana - 20 listopad 2007 11:32      [zgłoszenie naruszenia]

Same panele maja glebokosz 45mm wiec mysle ze nie bedzie najmniejszego problemu z wpasowaniem glosnikow w drzwi.

Glosniki przednie moga byc. Radio tez.

Ale ta tube i wzmacniacz trzeba zmienic

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

Pitter0
 Wysłana - 20 listopad 2007 15:53      [zgłoszenie naruszenia]

tak jak napisal serekkox.Kup najpierw wzmacniacz(moze byc uzywany)bedziemy wiedziec jaka moca dysponujemy to sie znajdzie jakis bass.I jeszcze jedno:nie kupuj tuby tylko subwoofer

pultusk7
 Wysłana - 21 listopad 2007 16:48      [zgłoszenie naruszenia]

Ok to radio i głośniczki zamówię na dniach. A teraz jaki wybrać ten wzmacniacz i subwoofer? Może coś polecicie, które już słyszeliście i są w miarę tanie?! Proszę jeszcze pamiętać, że UNO nie ma rewelacyjnie wielkiego bagażnika i czasami trzeba tam coś wrzucić ^^

serekkox
PZAA
 Wysłana - 23 listopad 2007 20:35      [zgłoszenie naruszenia]

Kasa ?

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

el - passo
 Wysłana - 24 listopad 2007 17:39      [zgłoszenie naruszenia]

No właśnie, kasa. Ile mozesz maksymalnie przeznaczyc.
Masz zamiar tłumic drzwi?

pultusk7
 Wysłana - 24 listopad 2007 22:44      [zgłoszenie naruszenia]

No więc nie zaczyna się zdania od no więc... Postanowiłem zmienić radio na trochę tańsze bo stwierdziłem, że pilota ani wejść na USB bym korzystał raczej okazyjne także są mi zbędne. Od razu więcej pieniążków by było na skrzynie i wzmaka.
Nowe radio:
[allegro.pl/item269619184_pioneer_deh_2900mp_3_wersje_koloru_tanio_i_pewnie.html]
model z podświetlanym na zielono pokrętłem DEH-2920MP

Kasa na subwoofer oraz wzmacniacz: chciałbym przeznaczyć coś kolo 500-600 zł może jak uda mi się zarobić to więcej, ale proszę o podpowiedź co mogę za to kupić. Aaaaa no i czy to radio jest dobry i się nie pogryzie z reszta.
Z góry dzięki

aha i zapomniałem odpowiedzieć na ostatnie pytanie: chyba nie bo nie stać mnie na to ^^ jak będę miał trochę pieniążków to na pewno. teraz chce żeby grał cokolwiek w tym samochodzie bo nic w nim nie ma :(

Zmieniony przez - pultusk7 w dniu 2007-11-25 00:02:20

el - passo
 Wysłana - 25 listopad 2007 09:55      [zgłoszenie naruszenia]

Kupujesz radio za 260 + wzmak i sub za 600. Razem masz około 900zł jeżeli dobrze licze
Wytłumienie (jeśli zrobisz to samemu) 200zł. Radio te które masz (chociaż nie jestem przekonany do tej firmy). Zostaje Ci 400zł. Za 400zł poleciłbym Ci dobre głośniki do wytłumionych już drzwi przednich.
Oczywiście, później oszczędzanie, oszczędzanie i za jakis czas gdy zestaw przedni będzie już 'wytyrany' kupno odpowiedniego wzmaka, bo nie ma sie co oszukiwac - to podstawa do przednich drzwi.

Z głośników do drzwi przednich do 400zł polecałbym:
[essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,81,191&kid=191&pid=1057]
[essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,178,179&kid=179&pid=945]

I jeszcze znajdzie sie pare innych .

No ****a chyba że faktycznie chcesz aby w samochodze tylko srało jakimś byle jakis basem to za 600zł moge Ci polecic:
[allegro.pl/item268728402_jbl_1204t_30cm_aktywny_zestaw_tuba_wzmacniacz_gwfv.html]

Przynajmniej wzmak znanej firmy. Chociaż suba powinno sie wsadzac w skrzynie a nie w to wypromowane przez amatorów gówno z plastiku zwane potocznie 'tubą'.
Sorry, sie zdenerwowałem

Pitter0
 Wysłana - 28 listopad 2007 19:39      [zgłoszenie naruszenia]

sam glosnik w tej tubie jest dobry ,wiec na przyszlosc moze byc.Co do przednich glosnikow to wybralbym te powerbassy

serekkox
PZAA
 Wysłana - 28 listopad 2007 19:55       [zgłoszenie naruszenia]

j/w

Pitter0 pisz tu cześciej

Zmieniony przez - serekkox w dniu 2007-11-28 19:56:05

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Car Audio w Uno

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL