| Autor |
"Centralny i el. szyby" |
|
|
Rybenson
|
|
Wysłana - 12 lipiec 2007 00:12 | zgłoś naruszenie regulaminu
Mam takie pytanko do ludzi ktorzy sie znaja i to wiedza. Ile moze kosztowac załozenie centralnrgo zamka x4 i 4 el. szyb do opla astry tego pierwszego modelu ??? Rozchodzi mi sie o cene zakupu i zalozenia. I mam na mysli takie cos niedrogie ale zeby na jakis czas bylo tak ze 2-3 lata.Z gory Dzieki za odp.
| |
|
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
Z centralą nie powinno być większego problemu, jakieś elementy do montażu z uzywki mozna kupic czy na allegro jakiś zestaw i za niewielka kaske można samemu zamontować, kumpel mimo iz zdolniacha wielki nie jest założył sobie centrale w octavi, wszystko tam jest i instrukcja w miare czytelna.
Jesli chodzi o el. szyby, to nie wiem czy w f-kach montowali na wszystkie drzwi, ale napewno trzeba by wypieprzyc mechanizm reczny, który trzyma sie tam na nitach, zamontować elektryczny, doprowadzic prąd i potrzebne są elementy tapicerki z przełacznikami, jesli chcesz zeby to oryginalnie wygladało, elementów trzeba juz szukac raczej w uzywce czyli po szrotach, giełdach.
Zmieniony przez - AliBabus w dniu 2007-07-12 10:06:35
|
|
Rybenson
|
|
Aha spoko dzieki. Centralny tez juz słyszalem ze dosc łatwo samemu a z pomoca to banał. I nawet nie jest zbyt drogi bo spokojnie za ok 80 zł mozna kupic.
Ale zastanawia mnie ile moze kosztowac zrobienie szybek ale jednak tylko 2 przednich bo z tylu niech sie meczą ;D |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
|
|
|
swistu
|
|
Od razu poszukaj, jak zrobić domykanie szyb z pilota Bardzo przydatny bajer.
|
|
OkoZordona
|
|
Kisiel
|
|
witam. co do centralnego to przeczytaj ten moj "poradnik" [moto.ifd.pl/Zrob_To_Sam_%2D%26gt%3B_Centralny_Zamek-t259.html]
a co do el szyb to sprawa jest ciezka. samemu raczej trudno to zrobic a i koszt jest raczej wysoki. najlepszym rozwiazaniem wydaje sie znalezc jakiegos szrota i wyjac silniki przynajmniej, bo te duzo kosztuja. kiedys kumpel mi mowil ze jest to cena rzedu 500-700 zl za sztuke i wydaje mi sie ze nie klamal. pozdro
|
|
Ygor
|
|
|
|
|
Tiger_KK
|
|
Ygor daj sobie spokój z tymi uniwersalnymi zestawami, bedziesz wiecej narzekał niż sie cieszył z tych szyb. Wiem, bo miałem. |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
ale takie cus jak na aukcji ? jak to wygladalo i co bylo nie tak ? |
 |
|
|
|
Tiger_KK
|
|
No to samo, otwierały sie jakoś w miare, ale zamykaly sie coś ponad 6 sekund. Mechanizm reczny działał super lekko, a i tak te silniczki nie dawaly rady. Poza tym jakies trzeszczenia ciągle bylo słychać, ogólnie słaba jakość. Kupilem, bo chcialem spróbowac, chodzic chodziły, ale dość pare razy musialem grzebać przy tym. Drugi raz bym nie kupił. Teraz nowy własciciel sie tym pewnie martwi. Jak coś to postaraj sie o jakies oryginały ze szrotu.
Zmieniony przez - Tiger_KK w dniu 2007-07-28 17:51:57 |
 |
|