FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 674 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
Civic Vi gen. ale jaki silniczek? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Civic Vi gen. ale jaki silniczek?"   

Nice Gay
 Wysłana - 19 styczeń 2009 19:36        | zgłoś naruszenie regulaminu

czesc. planuje zakup Hondy Civic 6 gen ale zastanawiam sie jaki silniczek wybrac?

ma to byc ta wersja japonska trzydrzwiowy hatchback

z tego co wiem to vtec są bardzo dobre

chcialbym zeby silnik byl w miare oszczedny i zarazem dynamiczny nawet kiedy wejdzie do samochodu 5 osob oraz malo awaryjny

nie zamierzam zagazowac auta bo z doswiadczenia wiem ze na gaz to sa dobre kuchenki

dajcie jakies rady

Zmieniony przez - Nice Gay w dniu 2009-01-19 19:37:15

zaborek
No Risk, No Fun
 Wysłana - 19 styczeń 2009 21:39      [zgłoszenie naruszenia]

bierz tego 160KM proste

"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." -- Henry Hill, Brooklyn, N.Y. 1955.

Ygor
 Wysłana - 19 styczeń 2009 21:54      [zgłoszenie naruszenia]

jeżeli chcesz wersje trzydrzwiową to masz w sumie do wyboru trzy najpopularniejsze silniki 1.4 75 lub 90KM - jezeli wsadzisz 5 osob to rownie dobrze mozesz wziac rower (abstra***ąc od tego ze 5 osob w dluzsza trase tym autem to sredni pomysl choc oczywiscie do zrobienia) nastepnie 1,5 VTEC-E 115 km - jesli idzie o przyspieszenie to podobnie jak 1,4 (taka skrzynia) ale za sprawa mocy i momentu powinien chyba sobie lepiej radzic z wiekszym obciazeniem bardzo niskie spalanie , no i 1,6 VTI DOHC VTEC wiadomo 160 KM i inne pierdoły , małolaty robią łał a kierowcy seicento zaczynaja sie ciebie bac rzadko można trafić w 3D d16y8 - 1,6 SOHC VTEC 125 KM - o ile mi wiadomo w 3d byly tylko w usa , podobnie jak d16y7 1,6 non vtec 105 km - te dwa ostatnie to prawdziwa rzadkosc w tej budzie

p.s. mam wrazenie ze juz gdzies o tym pisalem ...

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 20 styczeń 2009 07:43       [zgłoszenie naruszenia]

Czyli patrząc na potrzeby autora, idealnym rozwiazaniem dla niego będzie ekonomiczny 1,5 VTEC-E 115KM

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Civic Vi gen. ale jaki silniczek?

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL