| Autor |
"Co i jak podlaczyc zeby nie zepsuc :))" |
|
|
Blublam
|
|
Wysłana - 17 październik 2009 20:25 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam
Niedawno zakupilem troszke sprzetu caraudio :) Radio,glosniczki,tuba tyl wzmak.
I nie bardzo wiem jak to teraz wszytko razem podlaczyc ;)
Zaczne moze od poczatku czyli radio mam dokladnie takie
([allegro.pl/item725677379_sklep_model_2009_lcd7_dvd_mp3_tv_bluetooth_4x60w.html])
I chce wymienic glosniczki z przednich drzwi i czy radio da sobie spokojnie rade z tymi glosnikami czy bede musial podpiac do tego jakis wzmacniacz ??
Glosniki:
([allegro.pl/item762936006_hertz_dsk_165_dystanse_mdf_gratis_dsk165_tuning.html])
I teraz wzmacniacz Mam oryginalne okablowanie do wzmacniacza i jest tam taki przewod razem z czinaczmi taki cieniutki ktory jest odpowiedzialny za wyl/wl wzmacniacz gdy radio jest wl/wyl. Nie wiem gdzie ten kabelek podpiac przy radiu ??
Kolejne pytanko:
W bagazniku mam taki zestaw
([allegro.pl/item759361686_skrzynia_lanzar_max_12_carpower_hpb_1502_okazja.html])
I nie wiem jak ma wygladac zmostkowanie takiego wzmacniacza:)
Robie normalnie mostek z + do + i z - do - i wtedy podpinam kabel od glosnika ?? tak ma wygladac ten mostek :)?
Jesli jest to istotne samochod to golf 3,a przewaznie slucham techno mocne bassy itp ;)
Pozdrawiam
| |
|
 |
|
|
|
Toudi163d
|
|
Na wstępie powiem ,*****owe radio , chociaż do lansu jak najbardziej
1) Możesz podpiąć bezpośrednio pod radio ,ale to nie to , lepiej dokupić jakiś 80-100W wzmak
2) Masz instrukcje jak się mostkuje , nie mogę znaleźć fotki tego wzmaka z przodi(araczej tyłu) , ale najczęściej jak masz oznaczenia R+- L+- to żeby zmostkować podpinasz kabelki od głośnika - minus do L- , plus do R+ (ale sprawdź jeszcze )
A i nie zakładaj tego ,póki porządnie nie wygłuszysz drzwi.Takim czymś conajmniej [allegro.pl/item756573786_mata_soudal_wygluszenie_drzwi_22_5_axel2_wroclaw.html]
Naprawde fura wygłuszona , a fura niewygłuszona to niebo , a ziemia
Zmieniony przez - Toudi163d w dniu 2009-10-18 06:03:58 |
 |
|
|
|
Blublam
|
|
|
|
|
Toudi163d
|
|
Tego 550W wykorzystaj do suba lepiej(zmostkowany ofc).Proponuje wzmaka z prostego powodu , na radiu masz wyjście ok 18-22W R.M.S , głośniczki mają 80W R.M.S.Czyli na chłopski rozum , głośniczki grają Ci w tym momencie na 1/4 mocy.Może grać pod radiem , owszem , ale jeśli masz jakieś 200zł kup jakiegoś małego alpine , starego sony(nie xplode , tylko te które zaczynają się na XM) , albo kenwooda z serii KAC. |
 |
|
|
|
Blublam
|
|
|
|
|
Blublam
|
|
A czy moge podlaczyc ten wzmacniacz co mam w bagazniku z tym co bede mial do glosnikow z przodu ??? Czy te wyjscie pod ktore podlacze ten w bagazniku bedzie wysylal tylko te niskie tony ? Bo mam w wzmacniaczu wyjscie jak output input. ;}Ale ten wzmak z bagaznika w radiu jest podlaczony pod wyjscie specjalne pod sub.
|
 |
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
Można jeden od drugiego i wszystko będzie OK
 |
|
|
|
Blublam
|
|
a czy jak wtedy wszystkie glosniki beda graly na wzmaku to mam nie podlaczac kostek iso ? tzw. odczepic te kable glosnikowe ktore tam sa i ida na drzwi boczne ?
|
 |
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
Odłącz iso z przewodami głośnikowymi
 |
|
|
|
Blublam
|
|
Mam tylko odczepic przewody glosnikowe z iso ? ale dalej koste podczepci do radia tak ;) ? |
 |
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
|