| Autor |
"Co można zakupić??" |
|
|
tofik1987
|
|
Wysłana - 5 październik 2008 14:40 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam
Tak się zastanawiałem jak można delikatnie zmodyfikować samochód żeby poprawić jego osiągi itp. I tak np:
-[[moto.allegro.pl/item444518836_k_n_sportowy_filtr_powietrza_opel_astra_f.html]] - czy opłaca się kupować taki filtr?? Co on daje?? Co można jeszcze dokupić ??
|
 |
|
|
|
rabbit35
|
|
kolektor sportowy,lekkie kolo zamachowe,dolot,kompletny układ wydechowy. Na początek wystarczy |
 |
|
|
|
tofik1987
|
|
Tylko nie chciałbym żeby po tych przeróbkach samochód mi wył jak nie wiadomo co... Chciałbym żeby był to bardzo delikatny pomruk. Nie lubię jak samochód wyje jak nie wiadomo co bo to mi się kojarzy z kolesiami co zakładają byle jaki tłumik byle było głośniej... .
Zmieniony przez - tofik1987 w dniu 2008-10-05 16:13:43
|
|
|
Yelooon
|
|
|
|
|
tofik1987
|
|
|
|
|
Yelooon
|
|
|
|
|
Neo3
|
|
filtra nie olaca sie kupowac jako pierwszy mod
zawory jak cos to wypelnione sodem,
poza tym jest wiele sposobow podnoszenia mocy, powiedz ile masz pieniedzy wtedy ewentualnie mozna bedzie sie zastanawiac co zmienic
|
|
tofik1987
|
|
No powiedzmy,że uzbierałbym w razie potrzeby 2-3 tysiące zł.
|
|
|
Ygor
|
|
ja bym olał sprawę - sam kiedys sie nad tym zastanawialem (tez mam 1,4) i doszedlem do wniosku ze szkoda kasy , lepiej sprzedac to i kupic bazowo mocniejsze auto - oczywiscie mozesz miec sentyment do fury lub inny powod - wtedy ja to widze tak - dolot, wydech i krotsza skrzynia. ew lzejsze kolo ale do zwyklej jazdy uwazam ze nie bardzo. skrzynia w sumie jezeli jezdzisz duzo w trasy bedzie uciazliwa - glosniej i drozej |
 |
|
|
|
Neo3
|
|
daruj sobie ;) kup dobre opony, zafunduj nowe plyny, jakies lepsze klocki ewentualnie wieksze tarcze z mocniejszego modelu i po kasie
|
|
emate
|
|
za 3 kafle to faktycznie nie ma co startować z przeróbkami, bynajmniej mechanicznymi, a jest to temat rzeka....
|