FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 972 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Car Audio
Co na początek? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Co na początek?"   

saib__
 Wysłana - 20 listopad 2007 00:27        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam.
Od razu zaznaczam, że moim celem nie jest stworzenie jeżdżącej dyskoteki, ale po prostu uzyskanie w miarę ładnego i podsyconego dobrym basem dźwięku w samochodzie.
Jeżdżę Hondą Civic 5D (liftback) z 98r. Głośniki nie zmieniane od zakupu, a więc pewnie jakieś firmowe dziadostwo, choć nie gra, trzeba przyznać, najgorzej.
Radio JVC KS-FX940R , dokładnie takie (fota pociągnięta z allegro):

4x40W, a więc żadna rewelacja, ale myślę, że najgorsze też nie jest + zmieniarka na 12CD w bagażniku. Do tej pory w zupełności wystarczało.

Chyba na początek przydałoby się włożyć coś w drzwi od kierowcy i pasażera. Polecano mi Boschmanna. Czekam na jakieś sensowne, również cenowo, propozycje. Trochę hajsu na ten cel mam, ale bez przesady. Jako spece, proponujcie, a ja będę rozważał.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam.

zaborek
No Risk, No Fun
 Wysłana - 20 listopad 2007 10:10      [zgłoszenie naruszenia]

budżet podaj

"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." -- Henry Hill, Brooklyn, N.Y. 1955.

serekkox
PZAA
 Wysłana - 20 listopad 2007 11:20      [zgłoszenie naruszenia]

Zmieniony przez - serekkox w dniu 2007-11-20 11:21:02

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

saib__
 Wysłana - 20 listopad 2007 14:44      [zgłoszenie naruszenia]

Pojęcia nie mam, ile potrzeba na coś takiego.
Ile Waszym zdaniem byłoby optymalnie?

Pitter0
 Wysłana - 20 listopad 2007 15:51      [zgłoszenie naruszenia]

A co ty na glosniki przednie Helix62.1 za 259zl ,albo blaupunkt Velocity za okolo190zl?Moze byc czy za drogo?Radyjko OK

saib__
 Wysłana - 20 listopad 2007 17:05      [zgłoszenie naruszenia]

Powiedzmy 250 zł mogę przeznaczyć. Będzie ok?

Pitter0
 Wysłana - 20 listopad 2007 17:19      [zgłoszenie naruszenia]

No to kup Helixy i bedzie jak najbardziej dobrze

el - passo
 Wysłana - 20 listopad 2007 23:23      [zgłoszenie naruszenia]

250zł troszke mało. Nie wystarczy na wytłumienie drzwi co dałoby bardzo dużo. Kup te Helixy i oszczędzaj na wytłumienie drzwi matami. Później lepszy sprzęt (wzmak + inne głośniki).

saib__
 Wysłana - 21 listopad 2007 00:03      [zgłoszenie naruszenia]

Zaznaczałem, że nie potrzebuję nie wiadomo czego.
Naprawdę bez niepotrzebnego wydziwiania nie da się uzyskać dobrego dźwięku? Może jestem mało wymagający, albo Wy, siedzący w temacie, macie bardzo wysokie wymagania względem dźwięku w samochodzie.

Swoją drogą, ile trzeba wyłożyć na wytłumienie?

Zmieniony przez - saib__ w dniu 2007-11-21 00:03:57

saib__
 Wysłana - 21 listopad 2007 15:27      [zgłoszenie naruszenia]

Narodziła się w mojej głowie pewna wątpliwość, a mianowicie, czy nie lepiej jednak będzie zostawić w drzwiach seryjne głośniki, które imo nie grają aż tak źle (sami mówicie, że aby w pełni cieszyć się dźwiękiem mając dobre głośniki na przodzie, trzeba wytłumiać drzwi, co, patrząc na wypowiedź el - passo, zapewne nie jest tanie), a pomyśleć raczej o głośnikach na tył i wsadzić je w tylną półkę?

Kolega kupił ostatnio Golfa 3, wsadził do niego porządne radio Pioneera, a do tyłu dwa głośniki Infinity (300W/150RMS bodajże, tak przynajmniej zapamiętałem ) i gra mu to wystarczająco dobrze, tj. dźwięk jest czysty, a bas w pełni zadowalający kogoś takiego jak ja.

serekkox
PZAA
 Wysłana - 21 listopad 2007 17:57      [zgłoszenie naruszenia]

Wyglusznie mozna zrobic juz za 150zł

GLosniki z tylu to wies

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Co na początek?

Strony: 1 2

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL