Witam. Chcialbym zasiegnac opinii. Szyk8uje sie do kupna auta za kwote 30.000 zl. Samochod potrzebuje na taksowke. co byscie polecali? Mnie osobiscie najbardziej lezy passat B5 po lifcie ze 130 konnym dieslem i w automacie. Jesli sa jacys uzytkownicy tego auta to bardzo bym prosil o opionie dotyczaca spalania, awaryjnosci itd. zastanawialem sie jeszcze nad BMW 530 d E - 39, rowniez a automacie. Jaki apetyt ma taki silnik i jak oba auta spisuja sie na naszych wspanialych drogach? Z gory dzieku za pomoc. Pzdr
Wklejam link. Piekna sztuka. Zawsze marzylo mi sie takie cacko.
Napewno odpusc sobie zakup od handlarza, szukaj wersji po lifcie 193hp jezeli znajdziesz zdrowy, serwisowany egzemplarz to pojezdzisz bardzo dlugo bezawaryjnie, a jezeli kupisz pod wplywem chwili to moze to byc skarbonka bez dna. Stosunek mocy do spalania jest przyzwoita. Jak cos to pytaj
Mam rodzine w Belgi wiec pojade osobiscie czegos poszukac. Nie wiem czy sie wyrobie z kasa na wersje po lifcie. Jesli juz bym sie zdecydowal to raczej na 183 konna wersje. A czemu w ogole polecasz po lifcie? Jesli wiesz to powiedz jak jest ze spalaniem, bo wiadomo ze 3 litrowy motor swoje spalic musi. A jakos nie chce mi sie wierzyc zeby palil 8 litrow jak niektorzy podaja. Zastanawiam sie tez czy nie "choruja" na jakas przypadlosc ktora moze sie okazac kosztowna. Wiadomo ze kazdy samochod ma swoje wady. Dzieki. Pzdr
Z przed liftu bylo kilka usterek, ale i tak byl okrzykniety dieslem roku. Moge cos powiedziec w wersji po lifcie, spalanie na trasie przy 140 zawsze wychodzilo mi niecale 8 litrow, w miescie ponad 10, do 180 przyszpiesza elastycznie rowno, jezeli nie interesuje cie zrywanie asfaltu w miescie to ten diesel jest odpowiedni i dlugo posluzy. Nasze e39 bylo kupione do firmy, gdy sprzedawalismy mialo 360tys przebiegu, wymianiane byly przeplywki sprzeglo, i dosyc kosztowne zawieszenie a lekkiego zycia tez nie mialo, jezeli znajdziesz zdrowego diesla co nie jest latwe to bedziesz zadowolony, w przeciwnym wypadku koszty napraw przerazaja, dlatego warto szukac. Warty uwagi jest rownierz 525 160km.
Zmieniony przez - Piotreke39 w dniu 2008-08-15 16:15:29
Zmieniony przez - Piotreke39 w dniu 2008-08-15 16:16:20
pracuje w warszatacie narazie nie do przebicia jest merc okular i octavia I. to pod względem trwałości.
co sie psuje w passatach po lifcie:
przód zawieszenie choć trwalsze niż w tych sprzed liftu
przepływomierze
zerwania przgubów
na co trzeba uważać:
-passat po lifcie (od niego się zaczęło) w polsce i niemczech jest królem auta leasingowego czyli auto firmowe. Stad przebiegi 40-60tyś km/rok. Badając przeszlosc należy sprawdzić czy nie latał w jakieś firmie.
-spora cześc aut to ex-taxi. Handlarze najczściej przemalowują je na srebrny metalic lub czarny. Jesli się ktoś nie orientuje xzy był
malowany można to zobaczyc po wyposazeniu. Taxi mają inną tapicerkę,wieksze popielniczki, przeważnie sa w automacie i zawsze obowiązkowo mają klimatyzację.
w rankingu stawiam go na 3 miejscu zaraz po mercu i skodzie