FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 369 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Car Audio
Co to moze byc 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Co to moze byc"   

matand
 Wysłana - 19 wrzesień 2008 12:09        | zgłoś naruszenie regulaminu

Zaczne tak. kupilem od znajomego suba, aktywnego ;/ ale dobrej marki JBL. Wszystko jest dobrze podlaczone, zasilanie puscilem pod akumulator, mase do karoserii. i tu zaczal sie problem. jak podglosnie moje radyjo, sub zaczyna mielic, urywc dzwiek. co to za przyczyna moze byc, slaby akumulator bo w zimie roznie z nim bywalo, czy za duzy pobor pradu, bo mam 4 glosniki???

P.S. nie smiejcie sie ze aktywny, ale mi to wystarczy, bo przednie glosniczki mam pod radio podpiete, w planie mam zamiar juz wygluszyc w koncu drzwi, sprzedac tylne glosniki(puki co mi ich zal), ale wszystko powolutku.

Zmieniony przez - matand w dniu 2008-09-19 12:12:26

Pamiętaj aby wygłuszyć drzwi...

serekkox
PZAA
 Wysłana - 19 wrzesień 2008 19:07      [zgłoszenie naruszenia]

Przyczyn może być wiele.

Stawiam na za bardzo podkręcony gain na wzmaku i za dużo podbić basu w radiu.

Albo za słabo umocowana masa.

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

matand
 Wysłana - 19 wrzesień 2008 23:34      [zgłoszenie naruszenia]

Cos mi sie wydaje ze chyba dobrze mowisz , bo Gain ustawilem na fula, bo tak mialem w tubie, no i fakt ze nie zmniejszalem w radiu basu ani nie wylaczylem funkcji Loud...
nawet nie przypuszczalem ze to ma jakies znaczenie, tak wiec jutro trza bedzie gmyrac

serekkox
PZAA
 Wysłana - 20 wrzesień 2008 11:36      [zgłoszenie naruszenia]

Wiec powiem Ci jak się ustawia Gain.

Bierzesz radio na max i kręcisz gainem aż do usłyszenia buczenia, pierdzenia i wtedy delikatnie cofasz.

Suba powinno się regulować tylko gainem. Wszystkie podbicia Loud i bas w radiu na zero bo przez to głośnik dostaje większe zniekształcenia co skraca jego żywot a w wielu przypadkach kończy do natychmiast.

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

matand
 Wysłana - 20 wrzesień 2008 22:48      [zgłoszenie naruszenia]

Wszystkie basy z radia dalem na zero, pokrecilem gainem tak jak mowisz i juz wszystko smiga. w koncu mam dobry basik, bo z tuby to kiepsko gralo..
teraz tylko pora odkladac na dynamatki..

serekkox
PZAA
 Wysłana - 21 wrzesień 2008 11:20       [zgłoszenie naruszenia]

No i gitara

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Co to moze byc

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL