Witam.
Kupiłem niedawno tanie radyjko Sony, bo stare oryginalne oplowskie padło:P i mam pewien problem.. radio nie ma pamięci, myślę że jest źle podłączone. W pudełku od nowego radia był tylko 1 krótki przewód (z jednej strony kostka do radia, a z drugiej strony dwie kostki do instalacji). Ale w samochodowej instalacji jest kostka z 3 wyjściami i oryginalne radio było podłączone do 3, a w chwili obecnej jest tylko do 2.
Bez przekręcenia kluczyka radio też się nie chce włączyć. Jest to bardzo uciążliwe bo za każdym razem muszę szukać częstotliwości w radiu. Jeżeli trzeba kupić inny przewód to zamieście jakiegoś linka np. z allegro. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź.
Na pierwszym zdjęciu 2 kostki i 1 wolna(największa) do instalacji, a na drugim kostka do radia.
Zmieniony przez - owca65 w dniu 2009-02-14 18:21:45
Spróbuj podłączyć do zółtego i czerwonego przewodu w radiu + prosto z akumulatora, czarny do masy. Ustaw jakąs stacje, później odłacz czerwony przewód od zasilania, zółty i czarny zostaw. Pozniej ponownie podlacz czerwony i zobacz, czy stacja znikla. Jesli nie, to musisz podlaczyc zolty przewod na stale do akumulatora, bo przypuszczam, ze nie jest on wogole podlaczony, albo jest polaczony razem z czerwonym przez stacyjke.