| Autor |
"Czy to jest mozliwe...WYmiana silnika." |
|
|
SharkMen
|
|
Wysłana - 4 listopad 2008 10:51 | zgłoś naruszenie regulaminu
TRafiła mi sie okazja Jest
MOndeo z 2002 roku za 1500eu. w irl.
piekne czarne auto na full wypas skura kima i wszystkie bajery....
minus to taki ze auto ma z***any silnik 1.8 benzyna tzn pali ale juz ledwo co zywy i chcem go kupic i se zrobic
ale zastanwia mnie fakt czy moge włożyc silnik od disla do tego mondeo chcem ten 2.0.....jak to jest?
| |
|
 |
|
|
|
Ygor
|
|
na pewno sie da - w koncu ta sama buda , ale podejrzewam ze bedzie to drooogo kosztowac - caly silnik z osprzetem , pewnie bak paliwa i kto wie co jeszcze , zapewne bedzie trzeba dorabiac mocowania silnika , nawet takie bzdury jak zegary etc - ja bym sie w to nie bawil - najprosciej najtaniej i najwygodniej wlozyc taka sama jednostke - nie trzeba zmieniac skrzyni i reszty osprzetu.
p.s. chcesz to sprowadzac do polski ?
Zmieniony przez - Ygor w dniu 2008-11-04 10:59:27 |
 |
|
|
|
SharkMen
|
|
smigac u siebie w irl
miałem na mysli kupic za 1500eu hehehe i probowac bujac sie do polski nim zostawic w jakim dobrym zakladzie mechanicznym i odebrac za jakis miech
chodzi mi ogolnie co trzeba bedzie zmieniac czemu skrzynie? |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
skrzynie temu ze diesel ma o wiele krotszy zakres obrotow - jezeli bys podpial skrzynie od beznyny do diesla i jakims cudem by zadzialala (podejrzewam ze sprzeglo tez inne bo inny moment i pewnie kolo zamachowe - teoretyzuje) to okazaloby sie ze diesel ma np vmax nie 200 a 140 km/h bo kreci sie do 4000 a nie do np 6500 jak benzyna obrotow - przy tych samych przelozeniach mniej obrotow=mniejsza predkosc, diesle maja duzo dluzsze skrzynie i np bardzo krotka jedynke ...
tak mi przyszlo do glowy ze sprzezarka klimy tez pewnie nie bedzie pasowac - wszystko co przy silniku i jego zasilanie ... nawet akumulator - co ci nie przyjdzie do glowy prawdopodobnie bedzie trzeba wymienic ...
Zmieniony przez - Ygor w dniu 2008-11-04 11:33:38 |
 |
|
|
|
SharkMen
|
|
wielkie dzieki
wiec zostaje tylko wymiana silnika 1.8 tak wiec zrobie |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
tak bedzie najprosciej wg mnie i najtaniej |
 |
|
|
|
emate
|
|
Jak pisał Ygor, nie opłaca się zmiana silnika benzynowego na diesla.
O ile nie będzie problemu z moco9waniem silnika które może być inne to oprócz silnika będzie potrzebna jeszcze skrzynia biegów a i żeby nie wspomnieć o wiązce elektrycznej i sterowaniu silnika ;) no way.
|
|
|
zaborek
|
|
No Risk, No Fun
|
|
za duzo roboty jak na ten cel
|
|
FARINELLI
|
|
nie znam polityki napraw świadczonych w irl ale kolega który tam przebywa był świadkiem jak facet oddał na złom ? lub do komisu aut uszkodzonych Vectre C 1,8b 2004r za 1200funtów po tym jak usłyszał że wymiana uszkodzonej w niej skrzyni biegów będzie kosztowac 1200f + cena skrzyni. A dodam że to było rok temu. On sam jej też nie wziął bo sie nie opłacało