FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 368 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Motocykle
Czy warto zdawać prawko na moto jesienią czy poczekać do wiosny? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Czy warto zdawać prawko na moto jesienią czy poczekać do wiosny?"   

jacuuu2008
 Wysłana - 26 sierpień 2008 07:28        | zgłoś naruszenie regulaminu

No własnie, wakacje sie juz koncza i myslalem ze zdaze jeszcze zrobic prawko na moto a tu nic, kasy sie nie uzbieralo wystarczjaco duzo wiec beda nici. i teraz pytanie czy sa jakies szkoly nauki jazdy gdzie mozna isc na kurs na przelomnie wrzesnia i pazdziernika bo wtedy dopiero uzbieram troche wiecej kasy a zaraz na wiosne kupił bym motocykl. Czy wogole sa chetni zeby rozpoczynac kurs na moto jesienia bo wiadomo ze deszcze i nie za ciekawa pogoda. Czy to dobry pomysl zeby zrobic prawko w tym okresie? Pewnie jak skoncze kurs i zapisze sie na egzamin to egzamin bede mial gdzies w grudniu czy moze lepiej poczekac na wiosne? ale bardzo by mi zalezalo zeby to zrobic jeszcze w tym roku

PS. Myśle że to nie ten dział, jesli tak to przenieście ten temat gdzie indziej ale prosze o nie kasowanie tego tematu

VidaL
ZASŁUŻONY
 Wysłana - 26 sierpień 2008 12:32      [zgłoszenie naruszenia]

Musisz wiedzieć o tym, że ośrodki egzaminacyjne nie przeprowadzają egzaminów na motocykl przez cały rok. O ile dobrze pamiętam to od listopada do marca jest przerwa. Przecież nie wypuszczą nikogo na egzamin jak będzie leżał śnieg. Czasem się trafi egzamin w grudniu jak jest super pogoda, ale ogólnie to jest jedna wielka loteria.

Więc sam sobie odpowiedz na pytanie, czy idąc na prawko teraz, wyrobisz się w czasie i zdasz je w tym roku.

Druga sprawa, ile masz lat.

Bo może się okazać, że po nowym roku spotka Cię niespodzianka i kat. A będziesz mógł zrobić dopiero po ukończeniu 24 roku życia

jacuuu2008
 Wysłana - 26 sierpień 2008 19:08      [zgłoszenie naruszenia]

mam 19 lat. ale wiem ze szkoly nauki jazdy kat.a. dzialaja caly rok w miare jak pozwala pgoda (niema opadów) ale czy na tej samej zasadzie dzialaja osrodki egzaminacyjne jesli chodzi o kat.a.?

VidaL
ZASŁUŻONY
 Wysłana - 27 sierpień 2008 16:13       [zgłoszenie naruszenia]

Najlepiej idź do WORDu w jakim chcesz zdawać i zapytaj.

Teoretycznie jest przerwa zimowa w egzaminowaniu na kat. A, ale np znam gościa, który zdawał egzamin w styczniu.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Czy warto zdawać prawko na moto jesienią czy poczekać do wiosny?

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL