FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 1130 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
Diesel na zimnym cieżko odpala???? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Diesel na zimnym cieżko odpala????"   

romek1012
 Wysłana - 19 listopad 2008 18:52        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam
Mam seata ibiza 1.9 td. samochód po 8 godzinach stania na dworze w niskiej temp cieżko odpala łapie dopiero za 6 razem co może być przyczyną?

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 19 listopad 2008 22:29      [zgłoszenie naruszenia]

Ja bym zaczął od świec żarowych IMO są guzik warte i do wymiany kumpel miał to samo w tym samym silniku, wymienił żarowe i jak ręka odjął auto zaczęło palic na dotyk

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

FARINELLI
 Wysłana - 22 listopad 2008 19:45       [zgłoszenie naruszenia]

jedną z cech świadczących o wymianie świec żarowych jest (jak juz uda sie zapalić) to to ze auto chodzi glośniej i wibracje silnika są intensywniejsze i trwają dłużej. Poprostu silnik musi dłuzej pochodzic zeby odgłos pracy sue unormował.

inną rzeczą jaką miałem było to że mialem delikatną nieszczelnosc simeringu pompy paliwowej (lekko się pociła) co powodowało ze do przewodów paliwowych dostawało się powietrze(duzo pęcherzyków powietrza widochnych w przewodach paliwowych) że auto miało identychne objawy. Silnik krecił ale nie palił. A jeśli już zapalił to miał podwyzszone wibracje musiał poprostu przepalić paliwo z pęcherzykami piwietrza a potem już chodził normalnie.

ale stawiam na czynność nr 1

sprzedam nowe amortyzatory tył Monroe Renault 19, Toyota Corolla, Ford Festiva/Mazda 121-przód, Sachs-BmwE24/E

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Diesel na zimnym cieżko odpala????

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL