Witam!!! a więc tak jakies 2 dni temu coś zaczeła mi piszczeć dmuchawa myslałem ze może od zimna bo w zeszłym roku miałem tak samo ale jednak nie. dzisiaj na początku jazdy znowu piszczała(pisk był taki przerywany) i odziwo w końcu przestało więc se mysle jet ok!!! no ale wyłaczyłem ją i już więcej się nie odezwała podjechałem pod blok i prubuje pare razy właczyć i raz zaczeła działać i potem juz nie ruszyła tak wyglada sprawa a tera pytanie co robić?
auto peugeot 405 przez 5 lat wszystko była dobrze z dmuchawą mówie w zeszłym roku jak było ponizej zera to tez na poczatku troszke piszczało a w ta zime jeszcze az do niedzieli dokładnie gdzie piszczało jak walniete w poniedziałem przejechałem tylko 10 km w miescie i nie piszczało no i dzisiaj wsiadłem rano zaczeło piszczeć potem przestało piszczec i jak wyłaczyłem to sie niechciało właczyć
Bezpieczniki patrzyłeś Chociaż jak póxniej mówisz, że załapało to watpliwe żeby to była wina bezpiecznika.
Pewnie dmuchawa/wentylator do wymiany. Chyba że coś pocudujesz jak kolega wyżej napisał
Zmieniony przez - rejent2 w dniu 2010-01-15 11:38:27
No w taką pogodę ciężko bez dmuchawy jeździć, samo grzanie to pikuś, najgorsza jest walka z parowniem szyb , uchylenie szyby trochę poże ale to nie to co dobry nawiw
dzisiaj schodze do auta sprawdzam i dmuchawa działa i nic nie piszczy pare razy włączyłem i wyłaczyłem i działa i więc coś elektronika szwankuje to jest pech kupiłem całkowitego golasa zeby nie mieć problemu z prądami a tu jednak cos sie trafiło ahh te francuzy
za zamiennik dmuchawy valeo zaspiewali mi prawie 600zł hehe
Zmieniony przez - rejent2 w dniu 2010-01-15 19:15:39
jak narazie działa, nie wiem o co chodzi ale wszystko jest ok, ciekawe jak długo .
edit: dzisiaj dmuchawa znowu przestała działać ale tylko na pare minut i chwyciła ale zauważyłem że delikatnie przerywa no i piszczy i w mojej ocenie wychodzi że wine za to ponoszą szczotyki, macie moze jakiś inny pomysł?
Zmieniony przez - rejent2 w dniu 2010-01-21 22:59:52
witam ja proponowałbym sprawdzic kable i kostki idace do dmuchawy gdyz mialem identyczny problem i znalazlem problem jeden kabelek przy kostce byl przytopiony i czasem laczyl a czasem nie laczyl takze proponowałbym to sprawdzic
no zobaczymy co tam się dzieje no ale na razie za gorąco żeby coś grzebać przy aucie.
No i dmuchawa śmiga jak nówka cewka ze względu na warunki klimatyczne oddałem do regeneracji i jak się okazało była zdemolowana nawet wirnik był krzywy no ale zostawiłem auta na 2 godzinki i za 7 dyszek smiga jak nówka nawet nie myslałem że to powinno tak cicho działać hehe
dzieki za pomoc :)
Zmieniony przez - rejent2 w dniu 2010-01-27 23:52:58