FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 1317 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
Do 16 tys - ostateczne starcie by ever %-) 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Do 16 tys - ostateczne starcie by ever %-)"   

everr
 Wysłana - 3 marzec 2008 14:03        | zgłoś naruszenie regulaminu

Ostateczne starcie

Maksymalnie chce przeznaczyc na samo auto 16tys, musowo manual, z checią bym widzial 3dzwiowca, kombi odpada, spalanie w miescie maksymalnie do 10 litrow. Tdi raczej nie bedzie sensu bo mam w sumie blisko do pracy wiec turbina sie dobrze nawet nie rozkreci jak dojade Ale to tylko to co słyszalem. Disle hmm, podobno w pl jest tak ropa kijowa ze szybko sie silnik ***ie, nie znam się na autach więc pytam.

Najlepiej nie bity. Chyba ze lekko uszkodzony. Auto zeby bylo w miare nieawaryjne i nie jakiś muł.

Dziękuje za calibre, kadeta, golfa, stare bmw itd z klasowy dresowej.

Moje typy w których sie rozglądam

1. Alfa 156

2. Seat ibiza, 3 generacji bo miałbym mozliwosc taniej kupic 1.2 12V benzyne tylko słyszalem ze muł jest. Albo z 2 generacji FL, tdi w nich fajnie wygladają nawet

3. Rover 214

4. Peugeot 406 coupe (mialem ochote na hdi ale dużo droższe są, zreszta nie wiem jak spalanie 2 litrowej benzyny tu wygląda)

5. Peugeot 206

6. Mitsubishi carisma

7. Volvo s40

8. Toyota corolla E11 (jedynie hatchback bo sedany z wygladu dla mnie porazka kompletna)

9. Honda civic 6 generacji bo z 7 chyba mnie na zadną stac nie bedzie. No chyba ze jakas super mega okazja sie trafi hrr

10. Honda accord 6 generacji ale sie troche boje bo kumpel miał i ****ił strasznie, zresztą tłuk troche był a jak patrzyłem po cenach to bardzo cięzko cos znalezc dobrego w takiej kwocie co chce

11. Audi a3 1 generacja

Kolejnośc napisałem zupełnie przypadkowo

Rady, pytania, osobiste typy itd bym prosił jesli mozna

Pozdrawiam

[moto.ifd.pl/Części_samochodowe_-_Nowe-t2537.html]

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 3 marzec 2008 14:17      [zgłoszenie naruszenia]

Tez miałem odtatnio taki dylemat i kupiłem vectre 2,0 DTI i nie żałuję napradę fajnie się cieka, wygodny dupowozik .

Jak Tobie nie przeszkadza 3 drzwiowe autko to bym brał pod uwagę Civica VIgen, podoba mi się w 3-d, wnetrze troche kuleje ale taki z 1,5 V-TEC i w dobrej opcji i troche grosza by jeszcze zostało.

Audiolka to tez zayebista opcja, tylko nie tak łatwo znaleźć cos ciekawego ale z racji 3D u mnie odpadła.

Ja chciałem diesla raczej koniecznie.

Alfa - ponoc zawicha strasznie siada na naszych drogach

Vovo/Carisma - tez brałem pod uwagę ale troche mnie zastanawialy te diesle od renaulta

Peugeot - brak zaufania di francuzów

Seacik - troche malutkie toto.

Rover - nie mam zaufania do rowerów

Corolla- niby bezawaryjne autko ale jeszcze dużo bardziej bezwyrazu, dla mnie straszny brzydal

REASUMUJĄC: vectra, civic, adiola + ew. carisma/V40 - moje typy, nie mówie że do konca obiektywne bo wybierane moimi kryteriami.

Zmieniony przez - AliBabus w dniu 2008-03-03 14:24:57

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

everr
 Wysłana - 3 marzec 2008 17:49      [zgłoszenie naruszenia]

Hmm brat ma omege, niby nie narzeka ale co sie o oplach naczytalem to jakos zaufania brak

Pisalem ze bardziej bym wolal 3dzwi wiec tym lepiej dla mnie by bylo ale civica hatchbacka raczej ciezko dostac dobrego z tych starszych.

Patrzac co wybrales i w/g moich co mi ie widzi to jedynie carisma by sie zgadzala

a co do corolli to mi jedna ciekawa dosc polecili i sie bede nad nia chyba zastanawial i nad czyms jeszcze
[http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4469736]

tylko najbardziej sie w****ie jak na nic sie nie bede mogl zdecydowac

shuttle
 Wysłana - 3 marzec 2008 19:46      [zgłoszenie naruszenia]

Ja bym się zastanowił nad trzydrzwiową corollą g6 (szkrzynia 6 biegów). Albo honda civic VI. Jakby trafił się jakis zadbany golf 1.9tdi 110km to tez bym pomyślał bo mimo wszystko to dobre auto (teraz możecie mi pojechać).

everr
 Wysłana - 3 marzec 2008 20:11      [zgłoszenie naruszenia]

[http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4469736]

o taka corolla moze ? juz mi ją polecali tylko ze jeden osobnik mi znnay stwierdzil silnik jest wyzylyłowany (wtf??) bo za dużą ma moc w stosunku do czegos tam

shuttle
 Wysłana - 3 marzec 2008 20:18      [zgłoszenie naruszenia]

Wyżyłowany to by był jakby przy tej pojemności miał 200KM. 110km przy 1600cm3 to calkowicie normalna wartość, poza tym to japończyk a jak wiadomo skośnoocy lubią nieduże wysokoobrotowe silniki. Są też modele z silniczkiem 1.4 ma około 80KM i z całą pewnością jest ekonomiczniejszy o usportowinoej wersji G6R.

everr
 Wysłana - 4 marzec 2008 10:32      [zgłoszenie naruszenia]

tyle ze w cenie sa podobne ale znowu G6R mi sie owiele bardziej podoba

tylko ze cos mi tu smierdzi

moto.allegro.pl/item318124514_pilne_toyota_corolla_g6r_1_6_maly_przebieg.html

moto.allegro.pl/item307056006_okazja_toyota_corolla_g6r_1_6_maly_przebieg.html

i to
forum.corollaclub.org/viewtopic.php?t=14773

Niby inna lokalizacja, inny przebieg ale cos dziwnie mi to samo wyglada. kiedy sprowadzone i wyposazenie sie zgadza, tylko ze zdjec nie bylo. no i jeszcze cena duzo wyzsza niz na tej aukcji mimo ze wiekszy przebieg

jednak sie mylilem

[http://www.forum.corollaclub.org/viewtopic.php?t=15026&highlight=g6r]

wszystko sie zgadza

Zmieniony przez - everr w dniu 2008-03-04 12:00:26

shuttle
 Wysłana - 4 marzec 2008 12:48      [zgłoszenie naruszenia]

G6R spali więcej niż 10 litrów w mieście chyba, że jeździsz bardzo spokojnie.

everr
 Wysłana - 4 marzec 2008 14:06      [zgłoszenie naruszenia]

mi znowu pisali ze do 9 wezmie, to juz nie wiem sam

everr
 Wysłana - 1 kwiecień 2008 08:54      [zgłoszenie naruszenia]

a to cudo ?

[http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4794266]

tylko kijnia ze automat i zdeka za duzy silnik brat ma taka samą tyle ze 2.0 automat i całkiem fajne, fakt ze duza krowa ale jednak trudno za podobny hajs cos rownie wygodnego ustrzelic. tylko jak wyglada sprawa z awaryjnoscia bo to opel

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 1 kwiecień 2008 09:18      [zgłoszenie naruszenia]

Kumpel ma taka Omegę MV6 w gazowni co jakis czas tam trzeba cos grzebnąć ale ogólnie bez grubszych awarii mu śmiga, jak dla mnie strasznie "lapsiarska" ta bryczka, a ta z linku to juz w ogóle - wstyd tym było by jeździć, kawał krążownika jest ale ogólnie straszna antypatia darzę to auto, dla mnie to taka calibra nowych czasów, ale to tylko moje zdanie. Ogólnie Batman z inso miał chyba z tym silnikiem to władował w nią dwukrotna jej wartość a i tak sie sypała dalej.

Co do opli, sam ujeżdżam juz drugiego i złego słowa nie moge powiedzieć, jak być myslał nad Vectrą B, Astrą F, Astrą G to moge pomóc , a IMHO w tej kasie to ciekawe propozycje .

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 4 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Do 16 tys - ostateczne starcie by ever %-)

Strony: 1 2 3 4

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL