FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 505 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Na luzie
Dodanie airbaga i tempomatu, jak tego nie miałem 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Dodanie airbaga i tempomatu, jak tego nie miałem"   

Konio
 Wysłana - 7 czerwiec 2007 11:36       

Przeniesiona przez greku_806 z działu 'Na luzie'. | zgłoś naruszenie regulaminu

Nie wiem, do którego działu to dać.

Mam takie pytanko - mój samochód fabrycznie nie ma ani poduch, ani tempomatu (są jednak modele, które je miały). Ucieszyła by mnie obecność któregoś z tych dwóch, albo najlepiej obu. Czy zakup kierownicy z poduchą i tempomatem wystarczy czy trza coś jeszcze dodać? A może to jest niewykonalne?

Samochód to Mazda 626 GE '95 (hatchback)

labtec
 Wysłana - 7 czerwiec 2007 12:56      [zgłoszenie naruszenia]

A jak myślisz... jak dodasz do zwykłego BMW 5 przycisk "M" to od razu dostajesz 507 koni?

Who made you God to say
"I'll take your life from you!"?

phantoomm
 Wysłana - 7 czerwiec 2007 13:07      [zgłoszenie naruszenia]

a nie ?

Konio
 Wysłana - 7 czerwiec 2007 18:39      [zgłoszenie naruszenia]

Słyszałem, że dodaje nawyżej 70 koni, więc sobie nie żartuj, bo czasami zaglądam na Allegro więc jestem na bieżąco z profesyonalnym tjuningiem

A coś na temat się znajdzie?

OkoZordona
Kisiel
 Wysłana - 9 czerwiec 2007 10:07      [zgłoszenie naruszenia]

taa. ty se juz labtec lepi nie zartuj z takich tematow. kolega jest na biezaco

a co do tematu to wydaje mnie sie ze nie.

Zmieniony przez - OkoZordona w dniu 2007-06-09 10:08:05

dział Elektryka

greku_806
Doctor RR
 Wysłana - 9 czerwiec 2007 11:47      [zgłoszenie naruszenia]

tu raczej powinien sie znalezc

Live to Ride
Ride to Live ©®

Konio
 Wysłana - 9 czerwiec 2007 12:18      [zgłoszenie naruszenia]

Dzięki za przeniesienie. Dzwoniłem do ASO Mazdy (w klubie mazdowiczów nie cieszy się zbyt dobrą opinią) i się mnie facet pytał, czy w ogółe były te mazdy z tempomatem. Jak powiedziałem, że tak, to facet powiedział, że i tak nikt się tym nie zajmie, bo to pewnie 10 tysi kosztuje. Odpowiedź chyba na odczepkę, bo widziałem potem gdzieś w sieci, że ludzie do Vectry B dodawali. Pogadam jeszcze przy okazji w warsztacie, do którego zawsze samochód oddaję, bo im bardziej ufam.

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 11 czerwiec 2007 09:52      [zgłoszenie naruszenia]

U chłopie, jak chcesz dla szpanu to sobie możesz kupić na allegro kiere z atrapą poduchy i bedzie, bo jesli chcesz żeby działała jeszcze to trzeba czujniki poumieszczać spiąc z ładunkiem, i wszystko podłaczyć do układu a to jest w sumie kupa roboty.

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

Ygor
 Wysłana - 11 czerwiec 2007 16:57      [zgłoszenie naruszenia]

hmmm pomyslmy, kierownica raz, poduszka dwa (około 300 pln używka, nie wiem czy chciałbym się pchać w używki - w końcu robi się to dla bezpieczeństwa) następni miernik przyspieszenia (sensor airbag - na allegro również używki chodzą od około 100 pln) i do tego kabelki i instalacja, podejżewam że przy tym jest sporo roboty, dość odpowiedzialnej więc primo nie każdy będzie chciał się w to pchać, secundo będzie to kosztowało. Co do tempomatu to w sumie nie jestem pewien ale może trzeba by komputer wymienić ? Na pewno sama kierownica nie sprawi istnienia tempomatu. Zastanawiam się czy to był żart...

Konio
 Wysłana - 11 czerwiec 2007 18:57       [zgłoszenie naruszenia]

A gdzie tam dla szpanu, przecież poduszka czy tempomat to żaden szpan, nawet tego nie widać. Przeprowadzam się za granicę i będę jeździł do Polszy, więc tempomat się przyda. Obecnie to mi się noga męczy od gazu jak jadę 200km. A poducha to dla bezpieczeństwa. Używanej lub podróby bym nie brał, bo jeszcze by wystrzeliła przy najeździe na krawężnik i coś mi zrobiła.

Chciałem tylko wiedzieć czy jest to wykonalne i czy koszt takiej operacji nie okaże się wart np. tyle co połowa całego mojego samochodu.

Luudzie, już łatwiej chyba dostać bardziej rzeczową odpowiedź na hydeparku niż na moto,.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Dodanie airbaga i tempomatu, jak tego nie miałem

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL