| Autor |
"Dodanie airbaga i tempomatu, jak tego nie miałem" |
|
|
Konio
|
|
Wysłana - 7 czerwiec 2007 11:36 Przeniesiona przez greku_806 z działu 'Na luzie'. | zgłoś naruszenie regulaminu
Nie wiem, do którego działu to dać.
Mam takie pytanko - mój samochód fabrycznie nie ma ani poduch, ani tempomatu (są jednak modele, które je miały). Ucieszyła by mnie obecność któregoś z tych dwóch, albo najlepiej obu. Czy zakup kierownicy z poduchą i tempomatem wystarczy czy trza coś jeszcze dodać? A może to jest niewykonalne?
Samochód to Mazda 626 GE '95 (hatchback)
| |
|
 |
|
|
|
labtec
|
|
A jak myślisz... jak dodasz do zwykłego BMW 5 przycisk "M" to od razu dostajesz 507 koni?
|
|
|
phantoomm
|
|
a nie ?  |
 |
|
|
|
Konio
|
|
Słyszałem, że dodaje nawyżej 70 koni, więc sobie nie żartuj, bo czasami zaglądam na Allegro więc jestem na bieżąco z profesyonalnym tjuningiem
A coś na temat się znajdzie? |
 |
|
|
|
OkoZordona
|
|
Kisiel
|
|
taa. ty se juz labtec lepi nie zartuj z takich tematow. kolega jest na biezaco
a co do tematu to wydaje mnie sie ze nie.
Zmieniony przez - OkoZordona w dniu 2007-06-09 10:08:05
|
|
greku_806
|
|
|
|
tu raczej powinien sie znalezc
|
|
|
Konio
|
|
Dzięki za przeniesienie. Dzwoniłem do ASO Mazdy (w klubie mazdowiczów nie cieszy się zbyt dobrą opinią) i się mnie facet pytał, czy w ogółe były te mazdy z tempomatem. Jak powiedziałem, że tak, to facet powiedział, że i tak nikt się tym nie zajmie, bo to pewnie 10 tysi kosztuje. Odpowiedź chyba na odczepkę, bo widziałem potem gdzieś w sieci, że ludzie do Vectry B dodawali. Pogadam jeszcze przy okazji w warsztacie, do którego zawsze samochód oddaję, bo im bardziej ufam. |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
U chłopie, jak chcesz dla szpanu to sobie możesz kupić na allegro kiere z atrapą poduchy i bedzie, bo jesli chcesz żeby działała jeszcze to trzeba czujniki poumieszczać spiąc z ładunkiem, i wszystko podłaczyć do układu a to jest w sumie kupa roboty.
|
|
Ygor
|
|
hmmm pomyslmy, kierownica raz, poduszka dwa (około 300 pln używka, nie wiem czy chciałbym się pchać w używki - w końcu robi się to dla bezpieczeństwa) następni miernik przyspieszenia (sensor airbag - na allegro również używki chodzą od około 100 pln) i do tego kabelki i instalacja, podejżewam że przy tym jest sporo roboty, dość odpowiedzialnej więc primo nie każdy będzie chciał się w to pchać, secundo będzie to kosztowało. Co do tempomatu to w sumie nie jestem pewien ale może trzeba by komputer wymienić ? Na pewno sama kierownica nie sprawi istnienia tempomatu. Zastanawiam się czy to był żart... |
 |
|
|
|
Konio
|
|
A gdzie tam dla szpanu, przecież poduszka czy tempomat to żaden szpan, nawet tego nie widać. Przeprowadzam się za granicę i będę jeździł do Polszy, więc tempomat się przyda. Obecnie to mi się noga męczy od gazu jak jadę 200km. A poducha to dla bezpieczeństwa. Używanej lub podróby bym nie brał, bo jeszcze by wystrzeliła przy najeździe na krawężnik i coś mi zrobiła.
Chciałem tylko wiedzieć czy jest to wykonalne i czy koszt takiej operacji nie okaże się wart np. tyle co połowa całego mojego samochodu.
Luudzie, już łatwiej chyba dostać bardziej rzeczową odpowiedź na hydeparku niż na moto,. |
 |
|