FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 1803 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Prawo i motoryzacja
Dowód rejestracyjny - zgubienie. 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Dowód rejestracyjny - zgubienie."   

majkelpl
 Wysłana - 20 kwiecień 2009 22:27        | zgłoś naruszenie regulaminu

Siemacie,
mam taki problem, że zgubiłem dowód rejestracyjny do mojej Skodzinki. Kuźwa, dom przetrząsnąłem cały, na pewno go tu nie ma, samochód cały, wszystkie ciuchy, kurtki, pojeździłem po całym mieście, prześledziłem swoje ruchy od piątku bo wtedy ostatni raz go widziałem, fakt faktem, że byłem w warszawie i mógł mi wypaść na jakiejś stacji tudzież uczelni. nieważne, będę próbował go szukać i podzwonię po miejscach w których byłem, w necie pewnie są numery telefonów, ale jeśli to nic nie da, to co mam w takim razie zrobić?
badania robiłem całkiem niedawno, więc w sumie potwierdzenie to nie będzie chyba problem. największy problem to, że OC miałem przy dowodzie rejestracyjnym chyba, a z tego co się orientuje PZU nie prowadzi rejestracji ubezpieczeń, czy może się mylę i prowadzi? co zrobić krok po kroku by dostać duplikat no i jak z tym ubezpieczeniem? znalazłem jeszcze świstek ostatniego ubezpieczenia ważny do 23.06.09, więc w sumie aktualny jeszcze z 2 miesiące. ale bez dowodu to chyba ciężko się poruszać?

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 20 kwiecień 2009 23:04       [zgłoszenie naruszenia]

Taka warta ma wszystko w kompie więc w pzu maja na 100% twoje dane i duplikat polisy bez problemu wydadzą.

A co do dowodu, trzeba iść do wydziału komunikacji starostwa i wyrobić nowy.

Ew, możesz wstrzymać się troche bo nieraz znalazca wrzuci dokument do pierwszej lepszej skrzynki pocztowej i po tydodniu dwóch listonosz może perzynieść ale jazda bez dowodu też niesie swoje konsekwencję więc ryzyko bierzesz na swoje barki

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Dowód rejestracyjny - zgubienie.

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL