| Autor |
"Dusi sie padlina%-)" |
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
Wysłana - 6 listopad 2008 17:42 | zgłoś naruszenie regulaminu
Aloha.
Beta zaczyna świrować.
Jakiś tydzień temu pojechałem na stacje zalałem wachy i zaczęły się cuda. Furka się dławiła, obroty na luzie skaczą jak głupie, cały samochód się trzęsie.
Raz jak daje to leci innym razem się zamula i odmula tak po 2 sekundy.
W czasie jazdy gdzie spalanie mi pokazuje 10-12 w momencie zamulenie spalanie skacze na drugie tyle.
Potem przeszło a od wczoraj znowu to samo.
Co się ***ie
Filtr? Pompa?
 |
|
|
|
zaborek
|
|
No Risk, No Fun
|
|
Prosiak, sprawdz cewke, ile ich masz? 4 ? czy dwie podwojne?
odlaczaj po kolei i sprawdzaj jak działa
|
|
Ygor
|
|
jak faluja obroty na jalowym to zazwyczaj wskazuje na brudna przepustnice albo krokowiec ... filtr paliwa to zawsze nie zaszkodzi tej bestii a koszt nieduzy... |
 |
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
|
|
|
Ygor
|
|
len  |
 |
|
|
|
emate
|
|
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
|
|
|
zaborek
|
|
No Risk, No Fun
|
|
Zauważyłem tez ze jak jadę i puszczam gaz to obroty nie spadają
krokowy? jak zawsze opcji milion pincet
|
|
Ygor
|
|
yyy moze masz tempomat i nawet o tym nie wiesz ...  |
 |
|
|
|
emate
|
|
Prosiak, słuchaj, przede wszystkim jedź na kompa, niech ci podepna auto i zobaczą.
Wykluczyliśmy już kable wn świece, filtry itd itp.
Przejdźmy dalej, jeżeli objawy się nasilają, albo dopiero wtedy uwidaczniają gdy auto jest rozgrzane to może sonda Lambda?
Ja to nawet nie wiedziałem że tam jest przepływka, znajdź ziomka co ma podobny model i przełóżcie przepływkę żeby zobaczyć, bo wtopisz kasy i będzie zonk. Pozatym przepływka może łapać skądś lewe powietrze dlatego wystarczy że wyjmiesz rurkę od niej i sprawdzisz czy nie ma jakichś podejrzanych dziurek.
Jednak najlepiej będzie jak udasz się do jakiegoś chłopa co ma kompa i program w celu sprawdzenia błędów ECU i może uda się postawić jakąś diagnozę.
działaj działa ;)
Zmieniony przez - emate w dniu 2008-11-08 19:00:38
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
|