FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 1287 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
Eco - driving: i Ty spalaj 5l na 100km. 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Eco - driving: i Ty spalaj 5l na 100km."   

Ygor
 Wysłana - 26 styczeń 2009 13:47      [zgłoszenie naruszenia]

nie wiem , za glupi chyba jeszcze jestem mi sie nie wydaje zebym jakos strasznie cial ten samochod (no wiadomo od czasu do czasu) ale postronni twierdza ze tak ...

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 26 styczeń 2009 14:03      [zgłoszenie naruszenia]

No ja też lubie sobie depnąć ale jakoś świadomośc, że w sumie moge tą sama trasę przejachać 2-3 min dłużej, spokojnie, z mniejszymi szansami na wystapienie jakiekolwiek zdarzenia drogowego, oszczedzając przy tym 30% paliwa powoduje że luzuję

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 12 luty 2009 07:51      [zgłoszenie naruszenia]

Co do jazdy na niskich obrotoach dla silników z wysokim momentem obrotowym to żaden problem i te silniki nie męczą się na niskichj obrotach i wychodząc z nich w związku z czym elastyczność też jest dobra i nic złego silnikowi z tego tytułu nie grozi gorzej jest z niskim momentem obrotowym w aucie wtedy elastyczność jest kiepska i jazda na tysiącu obrotów nie jest najdroższym rozwiązaniem

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

kwiatula16
 Wysłana - 12 luty 2009 14:02      [zgłoszenie naruszenia]

Ostatnio civica "katuje" eco jazdą.
Nawet mi to wychodzi tylko, że ja nie mam tyle cierpliwości żeby jechać od 50 km/h na 5tce...
Poza tym jest spoko.

Ygor
 Wysłana - 12 luty 2009 14:04      [zgłoszenie naruszenia]

dzisiaj podwozilem kumpla do pracy , powiedzial ze jakby jezdzil tak jak ja to leon (1,6) spalalby mu jakies 12 -13 litrow wiec chyba nie ejst zle

land rover
 Wysłana - 13 luty 2009 18:56      [zgłoszenie naruszenia]

nie wiem po co takie rzeczy ludziska wymyslaja nawet podgonienie pod 2 obrotow to raczej za malo nawet dla mocnego land rovera z 3,5 tona na haku i krotkich biegach nie wspominajac o dlawieniu silnika na malych obrotach zawsze mam tendencje do bicia najwuzszego biegu ale jesli praca silnika jest jakos njeprzyjemna dla ucha to zbijam nizej itp w zabudowanym staram sie nie wybijac 4 biegu ze wzgedlu na fotoradary

Pyra RMX
 Wysłana - 27 luty 2009 18:52      [zgłoszenie naruszenia]

sam od jakies czasu sie w to bawei.. mam fiesta mk4 1.25 - 75 km i przy 40km na 5 pojdzie spokojnie powolutku przyspieszajac ale drgania sa niemilosierne ;D

SSszymon
 Wysłana - 27 luty 2009 21:02      [zgłoszenie naruszenia]

40 km/h na 5? jezus maria....

Pyra RMX
 Wysłana - 27 luty 2009 21:25      [zgłoszenie naruszenia]

nie chodzi ze ja tak jezdze, poprostu dajmy przyklad: jedziesz droga, masz 100km/h nagle ktos przed Toba haumuje, zwalnia do 40 nie musisz zmieniac na nizszy tylko delikatnie gaz i ladnie od 40 idzie do 180 ;D

SSszymon
 Wysłana - 28 luty 2009 14:21      [zgłoszenie naruszenia]

Nie, że się znów czepiam, ale ta Fiesta pojedzie 180?

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 3 strony.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Eco - driving: i Ty spalaj 5l na 100km.

Strony: 1 2 3

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL