Witam. Teraz przychodzi zima, czas zmian opon za zimowe. Na wiosne planuje kupic sobie felgi do mojego p306. Mam kilka pytan. Wiadomo, nie mam zamiaru kupowac felg na 3000zł do samochodu który warty jest 6000 . Chciałbym jednak kupic felgi dobrej firmy, oczywiście najlepiej nowe. Wiadomo, każdemu podoba sie coś innego. Chciałbym miec w swoim samochodze takie felgi, mniej wiecej coś takiego: [allegro.pl/item263029832_oz_16cali_racing_kpl_4x108_audi_ford_citroen_.html]
Podobają mi sie jak felgi mają kilkanaście takich cienkich ramion. I tutaj teraz pare pytan dla znawców.
Jakie dobre firmy (na moją kieszeń) możecie mi polecic? Znam tylko Oz i Enzo. Znam także BBS i słyszałem że jest to dobra firma, jednak jakos nie potrafie znaleźc takich które mi sie podobają.
Kolejną sprawą jest samochód, a raczej jego kolor i wyposażenie. Samochód jest koloru białego i wydaje mi się że to troche problem. Widziałem wiele samochodów w tym kolorze i felgi na których on stał w ogóle nie pasowały. Wiem dobrze że nie moge przyjechac do sklepu, kazac facetowi wrzucic felg i opon, zobaczyc i jak mi sie nie podoba to zmienic. Domyślam sie że musze wybrac jeden model, później pojechac do wulkanizatora i wrzucic. Może ktos z Was ma p 306 na felgach albo może mi podac adres do jakies strony? Co najważniejsze, chciałbym oczywiście aby kolor samochodu który będe ogladac był biały i chciałbym aby było napisane dokładnie co to są za felgi. Może dużo wymagam, ale naprawde szukalem. Jeżeli znalazlem juz jakis wiekszy serwis na ten temat, trzeba wysłac sms'a zeby sie zalogowac i przeglądac zdjęcia :-/.
Kolejną sprawa jak już wspominałem jest wyposażenie samochodu. Jest to pierwsza wersja 306, 1993 rok wiec na jednej osi zamiast tarcz hamulcowych posiada bębny . Szczerze, jeszcze nigdy nie widziałem samochodu na alumach który posiada bębny i boje sie że może wyglądac to co najmniej śmiesznie i wieśniacko .
Czy jest sens zakładac do samochodu który posiada bębny alumy? Oczywiście, mógłbym kupic felgi które zasłonią mi bębny, ale właśnie chodzi o to że chce aby felgi wyglądały jak felgi a nie jak kołpaki .
Może ktos z Was może mi wkleic zdjęcia p 306 posiadającego bębny i felgi? Albo jakiegos innego samochodu własnie z podobnymy felgami które wkleiłem wcześniej.
Bardzo dziekuje za pomoc i pozdrawiam.
Zmieniony przez - el - passo w dniu 2007-11-11 23:56:53
|