FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 255 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Nowości, premiery, prototypy
Focus III 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Focus III"   

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 12 styczeń 2010 07:58        | zgłoś naruszenie regulaminu

Ford Focus trzeciej generacji zadebiutował podczas Salonu Samochodowego w Detroit. Czy uda mu się podbić resztę świata?

Najnowszy Focus będzie prawdziwym modelem globalnym. Do 2012 r. podwozie samochodu i poszczególne elementy mechaniczne posłużą jako baza do produkcji nawet 10 różnych wersji tego modelu

Kompaktowy Ford będzie oferowany w 122 krajach i ma szansę uzyskać status najlepiej sprzedającego się modelu Forda w historii.

Nadwozie nowego Focusa nie różni się zbytnio wymiarami od modelu poprzedniej generacji, jednak projekt stylistyczny powstał praktycznie od zera. To samo tyczy się wnętrza samochodu, w którym zastosowano nową deskę rozdzielczą z rozbudowaną konsolą centralną oraz wysokogatunkowe materiały wykończeniowe.

W gamie jednostek napędowych pojawi się nowy turbodoładowany silnik benzynowy 1,6-litra Ecoboost z bezpośrednim wtryskiem paliwa, który zastąpi jednostkę 2-litrową. Poza lepszymi osiągami, silnik będzie także cechował się niskim zapotrzebowaniem na paliwo. W ofercie pojawi się także sześciobiegowa automatyczna przekładnia dwusprzęgłowa

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

Ygor
 Wysłana - 12 styczeń 2010 09:16      [zgłoszenie naruszenia]

kurcze, nie robią już samochodów które mogłyby mi się spodobać ? juz ten model 2,5 mi sie nie bardzo podobal , a widze ze prezentowana wersja idzie dalej w tym kierunku ...

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 12 styczeń 2010 09:34      [zgłoszenie naruszenia]

Ze zderzakiem troche przegieli, tył też brzydki, za to środek bajerancki
Podoba mi się tendemcja do podnoszenia lini bocznej szyb, sylwetki robia sie bardziej agresywne.
Jednak początkowo jak się wsiada odnaleźć się nie mozna, wiem po sobie, pierwsze jazdy vectrą to nic nie widziałem teraz już się przyzwyczaiłem.

Ygor
 Wysłana - 12 styczeń 2010 09:36      [zgłoszenie naruszenia]

Pamiętaj jednak Ali że zdjęcia środka oczywiście pochodzą z topowych wersji , najlepiej wyposażone i wykończone ...

z tymi szybami to ma właśnie swój minus - trzeba albo zmniejszyć szybę albo podnieść dach ...

zaborek
No Risk, No Fun
 Wysłana - 12 styczeń 2010 09:43      [zgłoszenie naruszenia]

jak crossover wyglada z tym zderzakiem 30cm nad ziemia

"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." -- Henry Hill, Brooklyn, N.Y. 1955.

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 12 styczeń 2010 10:37       [zgłoszenie naruszenia]

Spoko. Wnętrze takiego golfa w topowej wersji czy focusa II tez wygladają nieźle natomist normalnie to żenuła na całego

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Focus III

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL