FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 1754 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Na luzie
Focus Mk.I VS Civic VI gen. 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Focus Mk.I VS Civic VI gen."   

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 9 czerwiec 2007 10:41        | zgłoś naruszenie regulaminu

Jako ze powoli zaczynam myśleć o wymianie wysłużonej asterki na jakieś inne autko moje zainteresowanie wzbudzają aktualnie dwa kompakty po przeglądzie ofert mianowicie CIVIC VI GEN i FORD FOCUS. Większość cifów ma silniki 1,4 90 KM ciężko spotkać coś ciekawego z silnikiem 1,5 czy 1,6 więc napiszcie coś o tych motorkach bo jakoś nie miałem możliwości osobiście sie przekonać jak ciągają te budy. Focusem pośmigałem sobie trochę bardzo fajne zawieszenie zawieszenie oraz układ kierowniczy silnik, hm.. myślę nad 1,6 16V który tez ma 90KM i jestem ciekaw jak wypada on na tle hondowskiego 1,4 90KM, bo 1,8 fordowski śmiga całkiem nieźle. Oczywiście myślę również o zagazowniu nowego sprzętu co też trzeba by uwzględnić.

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

phantoomm
 Wysłana - 9 czerwiec 2007 13:14      [zgłoszenie naruszenia]

[moto.allegro.pl/item203007369_honda_civic_1_4is_type_s_wyjatkowa_zobacz_sam.html] ladny nawet bardzo ladny, kiepsko wyglada tylko ta rura ktora widac za zderzakiem i zmienil bym lusterka

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 9 czerwiec 2007 13:22      [zgłoszenie naruszenia]

Mi tam takie "fastfuriusy" nie w głowie, będę szukał raczej jeżeli już normalnej seryjnej w dobrej opcji na jakichś alu ewentualnie z deka obniżoną.
Tak samo fokę, tylko jak się mają te 90 konne motorki. Zetec wiem jak sie sprawuje w escorcie i mi by wystarczało, jeżeli tak samo śmiga w foce to też by było oki.

Wgw
 Wysłana - 10 czerwiec 2007 13:49      [zgłoszenie naruszenia]

1.6 w Focusie ma 100KM, spalanie 1.6 i 1.8 jest na podobnym pozimie wiec juz lepiej miec pod maska te 15KM wiecej. Mialem podobny problem jak Ty jednak wybralem focusa. Przekonaly mnie glownie wlasciwosci jezdne W civicu odstraszalo mnie tez wnetrzne w focusie jest duzo ladniejsze.

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 11 czerwiec 2007 07:46      [zgłoszenie naruszenia]

No właśnie, ja niewiem czemu dużą uwage przykładam do wnętrza a w foczce jest duuużo ładniejsze bo w cifie to takie trochę przedpotopowe, o ile w japońskiej werdji jeszcze do mnie jakoś przemawia to w angielce taki maxi hard plastik.

Ygor
 Wysłana - 17 czerwiec 2007 22:24      [zgłoszenie naruszenia]

Hmmm focusem pierwszej generacji jeszcze nie jezdzilem ale moze kumpel niedlugo kupi to bede mial porownanie. Co do cifa - poki co mam jeszcze 75 km (kwestia czasu), ale powiem ci ze nawet te 15 koni ladnie ida - nie gonilem jej jeszcze za bardzo bo wlasnie jutro odbieram po przegladzie rozrzadzie itd,poza tym jest jeszcze na zimowkach , ale jak jednego kolezke raz przewiozlem to podzszedl dosc sceptycznie do tego 1,4 na klapie powiem ci ze bardzo mi sie podoba to ze mozesz spokojnie 100 na dwojce przekroczyc... Autko jest dosc sztywne - na poczatku myslelm o obnizeniu , teraz sie bede zastanawial bo po warszawie bedzie ciezko, ona i tak jest dosc nisko wiec to jest sprawa do przemyslenia, co do srodka to rzeczywiscie nie jest to jakies cudo ale mi nie przeszkadza - stwierdzam ze jest poprawne, bagaznik nie jest najwiekszych rozmiarow ale to akurat mam gdzies. Ja ogolnie jestem bardzo zadowolony i powiem jedno - laskom sie za***iscie podoba - tym bardziej ze czarna sorki za ten chaos ale jeszcze jestem pod wrazeniem

ciastosz
 Wysłana - 18 czerwiec 2007 12:59      [zgłoszenie naruszenia]

Ali napisze Ci o Hondziawie cos wiecej, ale we czwartek, bo teraz nie mam na nic czasu...jutro wylatuje, wiec po powrocie troche wiecej skrobne. Napisz tylko jeszcze do jakiej kwoty i jakie roczniki...

Zmieniony przez - ciastosz w dniu 2007-06-18 13:03:59

prawie jak JDM

spambot w moto

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 19 czerwiec 2007 11:30      [zgłoszenie naruszenia]

Właśnie liczę na Twoje zdanie Ciastek. Zostane raczej przy hondziawie a myśle tak wydać na nią 12-14 tysi max., rocznik hm... im młodsza tym lepsza ale tak wiecej niz 97-98 nie wyrwę. I czym sie różni dokładnie Angielka od Japońskiej wersji, bo raczej w 3 furtki pchał sie nie będę w zwiazku z tym, iz ciężko wywać Japońca w sedanie pozostanę przy Angielce chyba że znajdę ładną coupetkę to juz przeboleję. I jak z tymi silnikami 1,4; 1,5 i 1,6.

QUANTO
 Wysłana - 21 czerwiec 2007 15:45      [zgłoszenie naruszenia]

focus to dynamiczne autko jezdzilem 1.6 i bardzo fajnie sie zbiera, dobre zawieszenie , ale nie wiem czy honda nie ma lepszej blachy i wykonczenie forda zdecydowanie lepsze :)

SPROWADZE KAŻDE AUTO Z USA - 0692608724

Wgw
 Wysłana - 21 czerwiec 2007 18:09      [zgłoszenie naruszenia]

jezeli masz 12-14tys to nie ma sensu do focusa podchodzic

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 25 czerwiec 2007 21:12      [zgłoszenie naruszenia]

O którym czwartku Ty Ciastek mówiłeś

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 4 strony.   | następną

Wybierz stronę: