FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 816 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
Ford Eskort-problem ! 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Ford Eskort-problem !"   

Kolega1968
 Wysłana - 19 czerwiec 2008 20:56        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam

Mam problem.Mianowicie ,dzisiaj wsiadam ,do mojego Forda Eskorta -1,4 91r,bez gazu. Odpalam ,przejechałem 2 metry i mi zgasł .Próba kolejnego odpalenie ,nic nie dała .Rozrusznik kręcił ,silnik nie reaguje,kontrolni się palą ,wszystko wygląda na OK ,tylko silnik nie chce zaskoczyć. .Akumulator nowy .Przewody wysokiego napięcia i śmiece ,wymienione tydzień temu ,chodzą ok .Sprawdziłem iskre ,czy nie są okopcone ,wszystko OK .Paliwko jest :) .Wziołem go na hol ,ale tez bez rezultatu.Więc pytanko ,co jest nie tak ,ze nie chce odpalic? .

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 20 czerwiec 2008 08:15      [zgłoszenie naruszenia]

To w takim razie coś z paliwem może, patrzyłeś czy pompa paliwa "buczy" po przekręceniu kluczyka??? Sprawdź gdzieś w bagażniku albo pod tylna kanapą, nie wiem gdzie masz do niej dostęp, przystaw ucho i będziesz wiedział czy cyka. Jeśli nic nie słychać to albo bezpiecznik sie spalił od pompy wiec to tez sprawdź, albo pompa. Może też filtr paliwa się zapchał ale to mało prawdopodobne

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

Kolega1968
 Wysłana - 20 czerwiec 2008 11:41       [zgłoszenie naruszenia]

Pompa cyka ,wiec chyba dziala ...

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Ford Eskort-problem !

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL