FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 2846 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Na luzie
Fura dla leszcza za pare zł...%-) 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Fura dla leszcza za pare zł...%-)"   

shuttle
 Wysłana - 17 październik 2007 20:49      [zgłoszenie naruszenia]

Nubirą jeździł mój ojciec w pracy. Kombi, czerwona, 98rok, 2.0 benzyna. Silnik dynamiczny, auto wygodne, dobre wyposażenie (klima, elektryka, alarm, itp), no i pakowne rzecz jasna. W środku też bez żadnych przypałów typu odpadające/trzeszczące plastiki. Największą wadą jest spalanie... 10 litrów benzyny przy normalnej jeździe w cyklu mieszanym. Po mieście to 12 spokojnie. Co do awaryjności to nie wiem bo ojciec szybko przesiadł sie na busa.
Ogólnie to daewoo nie jest złą marką, niskie ceny są spowodowane bankructwem i dlatego samochody z muszelką na masce mają taką a nie inną opinie. Mój dziadek jeździ praktycznie od nowości lanosem i z jego jazdą() nic się (o dziwo!) nie psuje. Przez 5 lat wymieniany (oprócz olejów, klocków itp) był tłumik i kabelek od dmuchawy, który się jakimś cudem przetarł. Silnik- ośmiozaworowy 1.5 wystarcza do normalnej jazdy ale potrafi wciągnąć nawet 8-9 litrów w zimie.
Jesli zapomniałem czegoś napisać to o lanosa możesz pytać śmiało.
Pozdrawiam i życzę powrotu do zdrowia

hulk997
 Wysłana - 18 październik 2007 17:16      [zgłoszenie naruszenia]

dzieki, jak dobrze pujdzie (a moze byc roznie) to za 4 lata i blisko 20 tys złotych bede zdrowy (daj panie Boże)

do lanosa ZA NIC nei moge sie przekonac. To juz nawet nie jest kwestia tego ze bedzie sie psuł czy cos, poprostu nieee.
Ale powiem tak: jak sie trafi taki egz. który mnie zainteresuje i bedzie ok, to wezme.

Tak sobie mysle, że poprostu trzeba będzie szukać i łapac okazje. Mysle ze dobrym schematem bedzie, jak bede rozglądał sie za:
nubira
civic (najchętniej v tec 128 km)
astra

Co sie trafi to sie trafi.
Bogatszy jestem o wiele opini z forum i nei tylko i dzieki wam za to.

shuttle
 Wysłana - 18 październik 2007 22:27      [zgłoszenie naruszenia]

To nie pozostaje mi nic innego jak życzyć powodzenia. Jak już coś znajdziesz i kupisz to się pochwal na forum

Zmieniony przez - shuttle w dniu 2007-10-18 22:28:09

hulk997
 Wysłana - 19 październik 2007 18:08       [zgłoszenie naruszenia]

ok ale czuje ze to nie prędko

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 9 stron.   poprzednia

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Fura dla leszcza za pare zł...%-)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna