FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 733 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Car Audio
Głośniki do Fiesty 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Głośniki do Fiesty"   

mazzor
 Wysłana - 29 czerwiec 2009 23:42        | zgłoś naruszenie regulaminu

Na wstępie chciałbym się ze wszystkimi przywitać!

Otóż kupiłem radio cd z JVC i jak na razie działa bez zastrzeżeń w Ford Fiesta Mk4 (98r.)
Jedyne co mnie nurtuje - raczej śmieszne głośniki fabryczne (mam tylko 2 na drzwiach kierowcy i pasażera), które przy 20 stopniowym volume charczą że nie da się niczego słuchać.

Czy pomoglibyście mi dobrać jakiś komplet (2 głośniki), do 100 (max 150) pln, tak aby pasowały do modelu samochodu, a i były w miarę wydajne?

Ewentualnie prosiłbym o opinie, jak dany sprzęt się sprawdza w praktyce itp.
Myślałem nad PEYING ALIEN (rzekomo 2x150W za niewielką cenę).
Co o nich myślicie, będą pasować? Jak z wydajnością?

Z góry dzięki za pomoc,
pozdrawiam

serekkox
PZAA
 Wysłana - 30 czerwiec 2009 18:24      [zgłoszenie naruszenia]

powitał

Za 100 to szkoda zabawy bo efekt będzie dalej mizerny

Zmieniony przez - serekkox w dniu 2009-06-30 18:24:26

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

Yelooon
 Wysłana - 2 lipiec 2009 14:23      [zgłoszenie naruszenia]

oj Serek Serek... wiadomo że za sete nic sie nie zdziała ale chłopak chce porady w tym przedziale to poradzimy i tutaj. Masz we Fieście dziury w tylnej pułce? Jeśli tak, to wystarczą elipsy 6 x 9 sony Xplode które można kupić w media czy saturnie albo dołożyć jeszcze 50pln i zainwestować w elipsy magnata (saturn 199pln) Ja tak miałem w seacie toledo, z przodu 2 gwizdki, w drzwiach średniotonówki i z tyłu w półce 2 elipsy Sony Xplode. Całość z radiem wyszła mnie wtedy niecałe 500pln. Oczywiście dzisiaj inaczej do tego podchodze ale wtedy efekt jak dla mnie był zadowalający. pozdrawiam

plan JDM...

serekkox
PZAA
 Wysłana - 2 lipiec 2009 19:56      [zgłoszenie naruszenia]

Fiesta ma chyba głośniki 10cm o ile sie nie myle wiec

Jeżeli by była kasa żeby wygłuszyć drzwi i zrobic/kupić panele na 16 to tak.

Można zrobić tak jak mówisz ale jemu chodzi ze głośniki trzeszcza. A jak dołożysz jeszcze pod radio kolejne 2 to będzie jeszcze gorzej

Obejrzyj to:
[http://www.powe.pl/fiesta.html]

Wiec się pomyliłem siedzą tam 13. Wiec za 100zł zrobić wygłuszenie dać helixy dark blue
[http://www.allegro.pl/item675952605_helix_dark_blue_52_1_fv_gw_dystanse_promocja.html]

I wtedy coś pogra

Wiec 400zł trzeba liczyć

Zmieniony przez - serekkox w dniu 2009-07-02 19:58:32

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

Yelooon
 Wysłana - 2 lipiec 2009 22:02      [zgłoszenie naruszenia]

jeżeli mu głośniki harczą to raczej wina głośników a nie sprzętu. jakieś 10 można znaleźć... no za 100 pasowałoby jakieś helixy lub chociażby pioneery... no i tak jak mówisz jednak bez tych 400 sie nie obejdzie

pzdr

plan JDM...

matand
 Wysłana - 2 lipiec 2009 22:46       [zgłoszenie naruszenia]

lepiej jak se przeciez wsadzi jedne na przod a porzadne. nawet niech bedą 13 cm. zalozy to na tyl i szybko sciagnie, tak bedzie ludzi wkurzało jak głóśnik 60 wat bedzie im sie z tyłu tłukł za uchem, i ruszał całą tą pulą na lewo i na prawo, a pułka swoją drogą też bedzie grać . tak czy siak to co ma z przodu i tak musi wymienić. bedzie chcial basu to pozniej dozbiera na suba i fajerant..

Pamiętaj aby wygłuszyć drzwi...

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Głośniki do Fiesty

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL