FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 915 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Car Audio
Glosniki i skrzynia, do oceny:) 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Glosniki i skrzynia, do oceny:)"   

Dee-Jay
 Wysłana - 15 styczeń 2008 21:22        | zgłoś naruszenie regulaminu

witam. chcialem do swojego autka wrzucic na przod [allegro.pl/show_item.php?item=292395032]
na tyl [allegro.pl/show_item.php?item=292953981] i gdo bagaznika [allegro.pl/show_item.php?item=292771009] co o tym myslicie? z przodu mam miesjce na 16cm glonsiki a z tylu po bokach sa miejsca na 6x9 . wiem ze sprzet nie jest z gornej polki, wiec nie wyjezdzac mi z clarionem i infiniti bo nie stac mnie na to narazie chce poprostu zeby jakos gralo, glosno, sopran dobry i zeby bass masowal plecy. radio mam 4x50 sony xplode, a wzmacniacz blaupunkta 300w rms . moga byc takie glosniki i skrzynia? moze ktos ma cos z tego i wie jak to gra? czy lepiej zainwestowac w jbl na przod i jbl 6x9 bo wiele drozsze nie sa w sumie... ?

Trebles
 Wysłana - 15 styczeń 2008 22:56      [zgłoszenie naruszenia]

Co do głośników to proponuje iść gdzieś i ich posłuchać na mnie ogolnie wrażenia nierobią. Co do glośników jbl jak kto lubi. Kiedyś posłuchałem głośniczków alpiny są troche droższe od blaupuktów ale naprawde ładnie grają. Z głośnikami jak z dziewczynami jednemu podoba się blondynka , drugiemu brunetka więc najlepiej podbieraj pod siebie.

[http://www.allegro.pl/item291668281_alpine_sxe_1750s_nowe_fv.html]

serekkox
PZAA
 Wysłana - 15 styczeń 2008 23:16      [zgłoszenie naruszenia]

Tez bym wolal te alpinki. Chodz sluchalem tego blupunkta u kumpla i bylem mile zaskoczony. Basik ladny wysokie tony delikatne.

Pierwsza sprawa jezeli glosniki maja zagrac jak powinny trzeba wygluszyc drzwi i zamontowac dystanse MDF. O tym na google

Glosnikow z tylu sie nie montuje bo psuja cala scene dzwiekowa. Najprostrzy przyklad ktory juz tu pisalem: Jak jestes na koncercie to stoisz przodem do glosnikow a nie graja one od dupy strony

O tym subie nowym JBL'a nie ma dobrych opini

[http://www.allegro.pl/item296916758_hertz_es_250_wysylka_gratis_kielce.html]
Ten zagra duzo lepiej. Ja uzytkowalem go pol roku i bylem zadowolony.
Zaborek go aktualnie posiada wiec moze on cos napisze

Wiec reasumujac:
1. Wygluszyc drzwi
2. Glosniki z tyłu do kosza.
3. Zmiana suba na Hertz es 250

Napisz jeszcze jaki rodzaj muzyki sluchasz.

Zmieniony przez - serekkox w dniu 2008-01-15 23:19:26

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

Dee-Jay
 Wysłana - 16 styczeń 2008 00:02      [zgłoszenie naruszenia]

no nareszcie konkretna odpowiedz

z tylu wlansie nie mam glosnikow, mam puste miejsca 6x9. no ten hertz wiem ze dobry bo kolega ma , ale trzeba by go jescze zabudowac... ja nie lubie sie baiwc, wole na latwizne isc i gotowe kupowac. a np ten [http://www.allegro.pl/show_item.php?item=292339752] ?? hmm dziwnie jak z tylu nie ma glosnikow, nie wiem czy masz racje ale znaim kupie na tyl to poslucham z przednimi i subem i sam ocenie. a na przod sie skusze na te alpiny chyba.. a slucham czarnych rytmow z mocnym bassem i klubwej muzy (techno, trance, house) w proporcjach 70/30 ile kosztuje wygluszenie drzwi??

serekkox
PZAA
 Wysłana - 16 styczeń 2008 00:44      [zgłoszenie naruszenia]

W zadnej powaznej instalacji nie znajdziesz glosnikow z tylu.

Glosniki z tylu sa dla wiejskich tungow

Jezeli chodzi o rodzaj muzyki jaki sluchasz to wolalbym wlozyc hertza w obudowe otwarta. Dziwne ze aktualnie nie ma na allegro tego glosnika w gotowych obudowach.

Poczekaj na Hertza nie bierz tego JBL. Bedziesz zalowal.

Cena wygluszenie drzwi jest zalezna od uzytych metrialow. Mozna wykonac to za 200 zł samemu najtanszym kosztem lub uzyc samych materialow za 1000 zł.

To wcale nie jest trudna robota. Nie tzreba miec jakichs wielkich zdolnosci Poszukaj na necie.

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

Dee-Jay
 Wysłana - 16 styczeń 2008 11:56      [zgłoszenie naruszenia]

to zapytam inaczej, ile zaplace jak oddam samochod do car audio zeby mi wygluszyli drzwi, w***ali do przodu glosniki za np 200zl takie alpiny i do tylu wzmacniacz (mam) i tego hertza... nie bede sie w to sam bawic

edit: [http://www.almar.koszalin.pl/miniaturki/mitsubishi-pajero-super-audio/19/] to jest pajero mojej kolezanki ojca, i to jest bardzo powazna i bardzo kosztowna instalacja, w samochodzie nie szlo wysiedziec dluzej niz 5min. i glonsiki z tylu sa

edit2: a takie cos daje rade? bo fajny zesstaw i cena.. [http://www.allegro.pl/show_item.php?item=298350497]

i edit numer 3: ktore radio lepsze? bo mam obydwa...

albo

wiec?

Zmieniony przez - Dee-Jay w dniu 2008-01-16 12:37:24

serekkox
PZAA
 Wysłana - 16 styczeń 2008 15:15      [zgłoszenie naruszenia]

Za taki montaz razem z materialami na wygluszenie trzeba liczyc okolo 1000 zł. To bedzie takie podstawowe wytlumienie ale da rade Najlepiej podjedz i zapytaj.

Odpusc ten zestaw magnata. Za darmo bym go nie chcial

Radio wymien na pioneera

Sony w branzy Car Audio nie radzi sobie za dobrze. Mialem ich suba i szybko sprzedalem a radia to juz podobno calkowicie padaka.

Zmieniony przez - serekkox w dniu 2008-01-16 15:15:26

Znawca -

Dee-Jay
 Wysłana - 16 styczeń 2008 16:29      [zgłoszenie naruszenia]

no ja u sibeie mam tego sony xploda, ale u mamy w hondzie jest ten pioneer ktorego zreszta ja kupilem pol roku temu, wiec moze zamienic zawsze no to tak zrobie. ale 1000zl mowisz za samo wygluszenie i podlaczenie? czy lacznie z kupnem hertza i glosnikow na przod, np w tyms amym miejscu w ktorym bede chcial wszystko zamontowac... ?

serekkox
PZAA
 Wysłana - 16 styczeń 2008 18:12      [zgłoszenie naruszenia]

1000zł montaz glosnikow + wygluszenie drzwi lacznie z materialami do tego potrzebnymi.

Wyguszenie zajmuje pare godzin

Sprzet kupowany w firmie w ktorej zlecasz montaz jest z reguly tanszy.

Zmieniony przez - serekkox w dniu 2008-01-16 18:13:30

Znawca -

Dee-Jay
 Wysłana - 16 styczeń 2008 23:03      [zgłoszenie naruszenia]

[http://www.almar.koszalin.pl/miniaturki/hyundai-coupe-car-audio-rockford-fosgate/68/] to jest hyundai mojego kolegi, identyczny jak moj. za zabudowe bagaznika + 4 glosniki alpine do srodka i montaz wsyztskiego zaplacil 2tys...

serekkox
PZAA
 Wysłana - 17 styczeń 2008 01:44      [zgłoszenie naruszenia]

Ceny zaleza od firmy chodz jest to w miare podobny cennik.

Wszytsko zalezy od uzytych materiałow. Mozna kupic mate do wygluszenie dzrwi za 100zł a mozna za 400.

Kable zasilajace do wzmacniacza mozna kupic komplet na allegro za 40zł.

U mnie w samochodzie 40 zł kosztowal 1 metr kabla

Wiec nie ma co sie sugerowac fotkami.

Naprawde kozackie wygluszenie drzwi to 1000 w gore

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 3 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Glosniki i skrzynia, do oceny:)

Strony: 1 2 3

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL