FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 1157 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Car Audio
Golf IV car audio do 2000tys. pomocy 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Golf IV car audio do 2000tys. pomocy"   

BADandMAD
 Wysłana - 21 czerwiec 2009 15:05        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam serdecznie. Kupiłem niedawno golfa IV i mam zamiar wzbogacić go o scene muzyczną. Wersja 4 drzwi.
Fundusz jaki przeznaczyłem na caly zestaw to 2 tys.
Drzwi przednie i tylne zostały juz wyciszone. Do autka chce wsadzic:
-radio
-głośniki drzwi przód
-głośniki drzwi tył
-wzmacniacz
-skrzynia basowa
Nie musi być to jakieś super kosmiczne audio bo za tą kwote raczej świata nie zawojuje. Ale chce zeby wszystkie elementy ktore wymieniłem koniecznie się tam znalazły. Słucham głównie czarnego rapu i muzyki elektronicznej. Pozdrawiam i prosze o pomoc!! Oczywiście jesli ktos jest chętny do montażu za nie duze pieniądze to prosze pisac:)

serekkox
PZAA
 Wysłana - 21 czerwiec 2009 19:41      [zgłoszenie naruszenia]

Powitać

Sprzęt może być używany czy tylko nowe wchodzą w grę

I pokaż jak drzwi zrobiłeś. W czystej ciekawości.

I odrazy mowie żebyś odpuścił bym tylne drzwi. Szkoda kasy na to. Lepiej dołożyć te parę stówek na lepszy przód ewentualnie na wykonanie słupków przednich czy coś

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

BADandMAD
 Wysłana - 22 czerwiec 2009 00:00      [zgłoszenie naruszenia]

Nie chce mi sie rozbierac drzwi i robic fot:) czytałem pare Twoich postow i tym sie kierowałem dlatego mysle ze jest ok:) W golfie jest ta zewnętrzna blacha i miałem problem z roznitowaniem i strasznie duzo paprania. ogolnie jak bym wiedział to bym nie ruszał. ale efektywnosc na standardowych jest juz zauważalna, przede wszystkim nie skaczą mi klamki i nic nie brzeczy.Jak zrobimy wszystko to napewno wstawie zdięcia.Sprzęt wole zdecydowanie nowy, chyba ze uzywak w super stanie. Z tylnich drzwi bym jednak nie rezygnował. Jak już jest miejsce to dlaczego ma sie marnowac:D serekkox wiem ze zawsze podchodzisz do tematu bardzo profesionalnie dlatego licze na Twoje porady:) I podkreslam ze nie jestem audio maniakiem i nie jestem rowniez strasznie wymagający:) dlatego tylko 2 tys... pzdr

Zmieniony przez - BADandMAD w dniu 2009-06-22 00:22:51

serekkox
PZAA
 Wysłana - 22 czerwiec 2009 11:56      [zgłoszenie naruszenia]

Dobra.

Czyli 2 zestawy 16cm odseparowane, piec, sub, kable i radio.

Tylko jak rozwiązać problem pieca. Bo tego wszystkiego 4 kanałówka nie pociągnie a na 6 kanałówkę nie starczy. Zrobiłbym te 2 zestawy pod samo radio a tylko sub pod pieca.

Ale jednak proponuje żebyś jeszcze raz przemyślał sprawę tylnych drzwi Głośniki w tylnych drzwiach montuje sie tylko z systemach 5.1 pod kino w aucie. Normalnie w żadnej instalce ich raczej nie spotkasz. Zestaw przedni + subwoofer wystarczy absolutnie. I wtedy puściło by się wszystko z pieca 4 kanałowego i grało by lepiej niż pod samym radiem Zabor powiedz mu!!

Wiec:
2xHelix Dark Blue 62 (500zł)
Sub RE Audio SR-10 D2 [http://www.essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,230,237&kid=237&pid=1527]
[http://www.allegro.pl/item669080459_carpower_hpb_602_profi_zestaw_kabli_10mm2.html]
[http://www.allegro.pl/item664082019_alpine_cde_9871r_wiosenna_promocja_4_gratisy.html]

do suba musisz dokupić skrzynie 20l zamkniętą z MDF a to tez jest wydatek ok 200zł

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

BADandMAD
 Wysłana - 22 czerwiec 2009 11:59      [zgłoszenie naruszenia]

no skoro tak nalegasz:) to zaproponuj zestaw z samym przodem:) i gotową skrzynie. z gory dzieki:)

Zmieniony przez - BADandMAD w dniu 2009-06-22 12:24:44

serekkox
PZAA
 Wysłana - 22 czerwiec 2009 12:29      [zgłoszenie naruszenia]

I tak ma być

Sub zostaje RE
przód:[http://www.essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,18,233&kid=233&pid=1522]
Piec bym brał ten:
[http://www.allegro.pl/item667641042_hi_end_helix_hxa_400_super_dzwiek_i_dynamika.html]
ale jest używany wiec decyzja należy do Ciebie

Radio może zostać chyba ze masz podświetlenie innego koloru to znajdziemy inne

Znawca -

BADandMAD
 Wysłana - 22 czerwiec 2009 13:29      [zgłoszenie naruszenia]

no radyjko pasowało by z niebieskim podświetlaniem:)wiec poprosze opinie na temat tego [allegro.pl/item663373633_jvc_kd_r501_multicolor_new_2009_usb_fv_promocja.html]
-powiedz mi jeszcze gdzie montowac tweetery w IV?? a co do suba to wyślij mi do niego jakąś skrzynke. W golfie bagażnik szału nie robi a troche miejsca oprocz skrzyni jeszcze by sie przydało, 20l w sumie bedzie ok.Kondensator w takim zestawie jest już potrzebny? A co powiesz o tym subie??
[allegro.pl/item663778843_cerwin_vega_hed_12_2_w_skrzyni_mdf_kurier_gratis.html]

Zmieniony przez - BADandMAD w dniu 2009-06-22 13:41:41

DiscoBoy
 Wysłana - 22 czerwiec 2009 14:04      [zgłoszenie naruszenia]

Sluchaj Koxa to nie zginiesz

Ps. Pochwal sie autkiem - sam mam golfika i chetnie zobacze co masz za cudo

serekkox
PZAA
 Wysłana - 22 czerwiec 2009 14:16      [zgłoszenie naruszenia]

Radio ma tylko jedna parę wyjść RCA wiec odpada. Musi mieć co najmniej 2 pary.

Kondensator zbędny. Lepiej dołożyć i kupić grubsze kable(20mm2)

Co do tweeterów mogą być w słupkach przednich albo w osłonach lusterek, np.
[audiocar.pl/extras/galeria/golf4-3/golf.htm]

Z tym głośnikiem nie miałem do czynienia. Firma jest dobra. Szczerze mówiąc ja szukałem subwoofera 10" a nie 12" ponieważ 10 zagra szybko a mówiłeś ze szybkiej muzyki tez słuchasz. Niektóre 12" maja tendencje do mulenia i żeby potem nie było niespodzianki ze sub nie wyrobi a 10" w takim aucie jak golf IV na pewno narobi zamieszania.

A RE na pewno nie zamuli

Skrzynie 20l MDF pod głośnik 10" mam na zbyciu jakby co. Za 100 oddam z kosztami przesyłki

Zmieniony przez - serekkox w dniu 2009-06-22 14:17:53

Znawca -

BADandMAD
 Wysłana - 22 czerwiec 2009 14:55      [zgłoszenie naruszenia]

DiscoBoy- Narazie jadą papiery i bede go rejestrował:D a w miedzy czasie oczywiscie skonczyłem naprawiac dzwona i biore sie za audio;D wersja "generation" rok 2000, 1.9TDI 130km 6biegow. Kolor lipny bo granat. Ale strzele mu ładną polerke i bedzie gut:) jak go odszykuje tak już do konca to wrzuce foto.
Serekkox- W takim razie zaproponuj jakies radyjko z niebieskim podswietlaniem, ciekawym wyglądem i w dobrej cenie:)
-Ok bede walił w 10' mam nadzieje ze troche go bedzie słychac jak wpadne na miasto;p- [allegro.pl/item642802668_re_audio_sr10d2.html]
jesli nie jest jeszcze sprzedany bo ofert nie bylo to kupie tego suba w tej skrzynce. pzdr

DiscoBoy
 Wysłana - 22 czerwiec 2009 15:20      [zgłoszenie naruszenia]

Luzno

Ja jestem wlasnie po polerce - tu masz foty [moto.ifd.pl/VW_Golf_MK_4_By_Disco-t1941-s3.html]

Ja mam powerbassa s10 w zamknietej 20l pod piecem Carpower 2/250 - 400 Rms w mostku i basu jest sporo - lubie miec glosno w aucie a i tak przykrecony jest na polowe mocy i jest miod

dobra koniec OT bo nas Kox zbanuje

Zmieniony przez - DiscoBoy w dniu 2009-06-22 15:23:20

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 6 stron.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Golf IV car audio do 2000tys. pomocy

Strony: 1 2 3 4 5 6

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL