FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 1970 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Nowości, premiery, prototypy
Golf VI GTI 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Golf VI GTI"   

serekkox
PZAA
 Wysłana - 4 sierpień 2008 09:44        | zgłoś naruszenie regulaminu

I oto jest. Nowy volkswagen golf VI. Jest autem - według przedstawicieli koncernu z Wolfsburga - o odważnej linii nadwozia (trudno raczej nam się z tym zgodzić), z agresywnym przodem o charakterystycznym kształcie atrapy chłodnicy, prawie identycznym jak w sirocco 2008.

Szósta generacja golfa ma bardziej zaokrągloną bryłę nadwozia choć sądząc po zdjęciach zdecydowanie nawiązuje do poprzednich generacji.

Pierwszy golf przedstawiony prasie w Monachium jako numer 1 posiadał cechy, dzięki którym w krótkim czasie stał się przebojem rynkowym: ciekawa sylwetka, napięty jak cięciwa łuku tylny słupek, niespotykana wówczas w tym segmencie liczba wariantów, mocne silniki i niezwykle bezpieczne, neutralne podwozie z napędem na przednie koła zjednały mu wielu zwolenników.

I tak jest do dzisiaj. Od wielu lat golf jest nieprzerwanie najchętniej kupowanym samochodem w Niemczech i najchętniej kupowanym niemieckim samochodem na świecie.

Patrząc na to czysto statystycznie: w ciągu ostatnich lat każdego dnia 2 100 klientów na całym świecie decydowało się na zakup golfa. Mówi się o nim po prostu "samochód", jest on punktem orientacyjnym dla konkurencji i jedynym samochodem klasy kompaktowej o statusie nie przypisanym do określonej klasy społecznej.

Konkurenci dwoją się i troją, ale golf pozostaje niezmiennie numerem 1. Czy golf VI będzie kontynuował tę tradycję?

Interia.pl

Furka mi się podoba

Zmieniony przez - serekkox w dniu 2008-08-04 09:45:02

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

zaborek
No Risk, No Fun
 Wysłana - 10 sierpień 2008 17:19      [zgłoszenie naruszenia]

lipton

"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." -- Henry Hill, Brooklyn, N.Y. 1955.

Ygor
 Wysłana - 11 sierpień 2008 12:27      [zgłoszenie naruszenia]

z tyłu jakvelsatis z przodu troche jak astra - golf to golf co tu duzo mowic ...

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 12 sierpień 2008 07:42      [zgłoszenie naruszenia]

Nudny jak poprzednie jak dla mnie strasznie podobny do V, IV a nawet III, akle moze upatrują siłę w tradycji

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 4 maj 2009 10:20      [zgłoszenie naruszenia]

VAG zaprezentoweał szóstą odsłonę golfa GTI.
Auto wyróznia się nie tylko stylistycznie.

Z zewnątrz widać piękne alufegi ( bo wzór jak u mnie w vectrze ) inny zderzak, bebechy przednich lamp, tylni dyfuzor, dwie rury wydechowe rozmieszczone symetrycznie oraz tylni spojler ze swiatłem stopu oraz obniżone zawieszenie z przodu o 22mm z tyłu o 15mm

Wewnątrz mamy rzeźbiona ściętą kierownicę obszytą skóra jak w lambo oraz obszyte kratą fotele z powiększonym trzymaniem bocznym.

Model ten zasila silnik TSI drugiej generacji o pojemnosci 2 litrów mocy 210KMK i momencie 280Nm, przyspieszający do setki w 6,9 sec. i V-maxie 240km/h i zużywając przy tym średnio 7,3 litra paliwa.

W połączeniu z udaną skrzynią DSG, systemem DCC umożliwiajacym z wewnątrz elektronicznie regulować zawieszenie oraz systemem XDS czyli elektroniczną "szperą" daje nam całkiem ciekawego miejskiego ściganta który napewno będzie dawał sobie radę na drodze i kupe frajdy przy tym

Zmieniony przez - AliBabus w dniu 2009-05-04 12:34:00

Ygor
 Wysłana - 4 maj 2009 12:20      [zgłoszenie naruszenia]

hmmm a gdzie niby ten dyfuzor jest ?

na plus kierownica (choc ciekawe jak sie uzywa ) osiagi calkiem niezle - turbo benzyna

na minus fotele (ta krata i ogolnie ksztalt to jakas masakra) , to ze jest 5 drzwi (mysle ze bedzie i 3d wersja ?) i ogolny wyglad auta (w sensie golfa VI bo te dodatki w gti tak jak w v gen robia zawsze wrazenie) , no i felgi jakies slabe ... na zdjeciach nie robi wrazenia , na zywo pewnie inaczej jak to z takimi autami , ale jeszcze nie widzialem to sie nie wypowiadam ... mogliby dac 4 motion ...

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 4 maj 2009 12:32      [zgłoszenie naruszenia]

No cos myslą o jakimś dołączanym napedzie na tył ponoć w VAGu dla tego modelu

Dyfuzor to to czarne przyklejone do tylniego zderzaka.

Fotele fakt kasznka, ale to w golfach III GT i GTI też była własnie krata nie wiem jak w wyższych

Zmieniony przez - AliBabus w dniu 2009-05-04 12:35:25

zaborek
No Risk, No Fun
 Wysłana - 4 maj 2009 12:42      [zgłoszenie naruszenia]

7.3 srednio a w miescie?

ja nie lubie golfów ogólnie stylistycznie, może silniki na +

"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." -- Henry Hill, Brooklyn, N.Y. 1955.

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 4 maj 2009 12:47      [zgłoszenie naruszenia]

No w końcu w tym GTI widac jakies zacięcie sportowe bo dotychczasowe GTI były tylko z nazwy, o ile sama szóstka jest bezwyrazu o tyle to GTI cos oferuje.

Ygor
 Wysłana - 4 maj 2009 12:57       [zgłoszenie naruszenia]

nie wiem jak na zywo ale piatka wg mnie byla dosc agresywna w gti , niby tylko jakis wlot z pleastrem miodu , ale np polaczenie czerwonego z czarnym takie dosyc ostre , a ta szostka slabo dla mnie ...

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Golf VI GTI

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL