| Autor |
"Gotuje się woda !!!! bmw e36 , POMOCY !!!!" |
|
|
wwooe
|
|
Wysłana - 2 marzec 2009 13:12 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam otóż mam problem wszystko było ok jeździłem autem i nie było żadnych usterek az nagle dalem troche po gazie czyli szybko jezdzilem itp. przyjechalem do domu i patrze ze woda mi sie leje z chlodnicy a dokladnie z uszczelki ktora jest przy zbiorniczku laczaca rurke , i woda sie gotuje , temperatura silnika caly czas w normie , wężyki są miekkie , Co moze byc przyczyna tego i jak to zrobic ? :( prosze o pomoc
| |
|
 |
|
|
|
Ygor
|
|
czy dobrze rozumiem ze plyn w zbiorniczku ci sie przelal ? a jest w tym plynie olej ? oleju ci nie ubylo ? w oleju nie masz sladow wody (tzw majonez na korku wlewu oleju) ??
chyba jednak zle przeczytalem , a czy wentylator sie uruchamia ? czy temperatura na wskazniku opada po wystudzeniu silnika ?
Zmieniony przez - Ygor w dniu 2009-03-02 13:21:06 |
 |
|
|
|
wwooe
|
|
wentylator sie uruchamia , wode wyrzuca i sie gotuje , a ppozatym nic a temperatura spada jak silnik sie ostudzi, a jak jest nagrzany to normalna temperatura w normie, zaraz pojde sprawdzic czy sa slady wody na korku od oleju , a jak nie bedzie to co moze byc albo jak bedzie |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
|
|
|
wwooe
|
|
a co proponujesz jak to sprawdzic ? |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
Zaczał bym od dobrego zamocowanie wężyka tego co sie poci i z którego wrze nie wim jak jest w bmw ale ogólnie jest mocowany obejmą, coś może jest z nią zle jeśli tak ja poprawić albo zdjąć i założyc nową bąź spróbować obkrecić drutem i za pomoca kombinerek zrobic porzadny dicisk tego wężyka zeby wyeliminować mozliwość niezczelności i zobaczyć czy po przejażdżce bedzie się pocił
|
|
wwooe
|
|
Juz zrobilem :) dolalem z 3,5 litra wody , przy zapalonym silniku delikatnie otwieralem kurek zeby powietrze wyszlo :) i jest wszystko ok pojezdzilem troche ogrzewanie jest woda sie nie gotuje :) widocznie za malo wody bylo :) nawet znowu dalem mu do pieca hehe :) i jest dobrze :) ale dziekuje za pomoc :) |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
|
|