| Autor |
"HID 6000/8000k" |
|
|
DiscoBoy
|
|
Wysłana - 30 czerwiec 2009 10:01 | zgłoś naruszenie regulaminu
Siemano
Przymierzam sie do kupna zestawu HID barwa 6000 albo 8000k macie cos godnego polecenia ? Jest jakas firma ktorej warto zaufac - totalnie nie ogarniam tego tematu
| |
|
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
|
|
|
Ygor
|
|
no nabazgralby , chcialem ci podsunac goscia ktory mi sprzedal ale on juz tym nie handluje ,a solidny chlopak byl gwarancje dawal no i towar bez zarzutu , ogolnie co ci moge polecic to bierz przede wszystki z solidna gwarancja i nie te najtansze , i tak to wszystko robione jest w chinach. Co do barwy proponuj 6000, 8000 to juz konkret niebiesko i rzuca sie w oczy , ja jesli bym zakladal jeszcze raz (ale tego nei zrobie chyba , zreszta zobaczymy) to zapodalbym teraz 4300 czyli jak najbielsze zeby tak nie rzucalo sie w oczy ze to ksenon ... |
 |
|
|
|
DiscoBoy
|
|
|
|
|
Ygor
|
|
o mialem niemal identyczny i nie narzekalem mam tylko jedna rade , jak bedziesz zakladal to wyczysc dobrze styki kostki od starych zarowek - mi sie zabrudzily i sweiatla mi gasly , ale jak wyczyscilem bylo ok |
 |
|
|
|
DiscoBoy
|
|
Kolego rozumiem ze lapmy miales na soczewce Jakiej firmy ? Nic nie dzieje sie z kloszami ? Spryskow tez nie miales nie ? Czytalem troche ze chinskie lampy potrafia sie topic jezeli nie sa szklane - ale wiele osob pisalo ze mieli zenony na nieco gorszych jakosciowo lampach np. Sonar (sam mam takie) i nic sie nie dzialo |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
widze ze udzielil ci sie najwiekszy mit o ksenonach ... to nie prawda ze ksenony grzeja sie bardziej od halogenow ! wrtecz odwrotnie sa zimniejsze , widac to szczegolnie zima kiedy lampa nie rozmraza sie tak szybko... Lampy mialem seryjne (no zamienniki depo po dzwonie) nie soczewki a zwykle reflektory nic z kloszami sie nie dzialo... spryskow nie mialem ale uwazam ze to dobry pomysl bo zima brud zabiera sporo skutecznosci swiecenia ... |
 |
|
|
|
zaborek
|
|
No Risk, No Fun
|
|
z małym ale, 6K 8K bla bla, a każdej firmy świeci inaczej
a najlepsze 5300, na zime takie zapodaje