| Autor |
"Hamuje kiera idzie w lewo, ruszam kiera idzie w prawo... %-)" |
|
|
Roksi90
|
|
Wysłana - 20 lipiec 2008 22:19 | zgłoś naruszenie regulaminu
zauwazylem ze przy 15 letnim fordzie fiesta ktory jest bezwypadkowy dzieje sie taka dziwna rzecz ze przy gwałtownym ruszaniu na 1 biegu ale bez pisku opon kierownica przekręca sie w prawo tak o 1/8 obrotu wiec jest to nie wiele ale martwi mnie to. A przy hamowaniu kierownica przekreca sie w lewo tez o taka sama wartosc obrotu. Ten ruch kierownicy nie jest mocny, tak że kiedy trzymam rece na kierownicy to tego ruchu nie ma, pojawia sie tylko kiedy nie trzymam kierownicy. Auto jest świezo po przegladzie, a diagnosta nic nie mowil na temat zbieznosci, przeguby sa dobre, a po za tym jadąc szybko na prostej drodze auto nie ściąga na zadna strone. Tak jak wspominalem wczesniej, problem pojawia sie tylko przy gwaltownym ruszaniu i mocniejszym hamowaniu ale bez pisku opon. Furka jest juz troche stara wiec wiem ze takie problemy to normalka, ale liczę na wasza porade
| |
|
 |
|
|
|
Ygor
|
|
u mnie jest podobnie - jak ruszam delikatnie w lewo sie rusza kierownica. na poczatek mozesz sprawdzic cisnienie w oponach czy jest po rowno z kazdej strony , czy felgi ci sie nie grzeja (moga ci nie rowno brac hamulace - chcociaz to by cie pewnie bardziej sciagalo). Ale tak naprawde to geometria powinna zalatwic sprawe - u mnie np jest tak ze jak mam kola prosto to kiera jest lekko przekrzywiona w lewo - wiec sila rzeczy jezeli stoje na skrzyzowaniu i trzymam kiere prosto to kola sa lekko w prawo - jezeli nie trzymam kierownicy to samochod przy ruszaniu sam jakby prostuje kola wiec skreca kierownice delikatnie - wyprostowanie kierownicy= regulacja geometrii, ale podobnie jak ty zbnieznosc mam w porzadku opony mi sie scieraja rowno (sprawdz) wiec sie nie przejmuje |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
|
|
|
Roksi90
|
|
Dobra, dzięki chłopcy. To po SOG-u
Dodam że fiesta jest bez wspomagania.
Sprawdze jeszcze czy równo się laczki zdzierają i czy powietrza jest po równo.
Jakby coś to dopisze. |
 |
|
|
|
elektryk01
|
|
MASZ PROBLEM Z ŁOŻYSKAMI OPOROWYMI NA MACpersonach. |
 |
|
|