FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 776 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
Honda civic coupe 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Honda civic coupe"   

Konix19
 Wysłana - 26 październik 2007 18:15        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam wszystkich zmotoryzowanych... zaczne moze od tego ze totalnie nie znam sie na samochodach, prawko zdalem za 5 razem a z motoryzacja laczy mnie tylko program Top Gear Tak bylo do niedawna gdyz 2 tygodnie temu kupilem ( a bylem do tego zmuszony z racji odleglosci jaka musze pokonac kazdego dnia zmierzajac do pracy... 40 km w jedna strone) wlasne autko za wlasne $$. Jest to Honda Civic Coupe 1.5 lsi automat 94' rok, full elektryka tylko kilimy i skory brak ale nie ma co wybrzydzac. Na liczniku ma juz 90 tys mil co daje jakies pi razy drzwi 150 tys km. Silnik zdaje sie byc ok tak samo zreszta jak ogulny stan auta, wszystko dziala mniej wiecej. Autko bylo na bank stukniete z przodu i tylu ale to tylko niegorzne stluczki, ma pare rysek, wczesniej jezdzila kobieta a dodam ze mieszkam w Londynie i jazda tutaj to rzeznia... Jestem bardzo zadowolony ale po przejechanych 800 km da sie zauwarzyc kilka chrupniec:
- przy ostrym skrecaniu w lewo lub w prawo cos puka/stuka pod maska z przodu auta w poblizu kola... co to moze byc i jak to zrobic zeby nie stukalo
- zdaje mi sie ze w jednej z opon a dokladnie przedniej od strony kierowcy uchodzi powietrze
- pedal gazu ''zacina sie'' gdy wsiadam z rana do samochodu odpalam i wciskam pedal gazy ten zdaje sie byc jak by zablokowany, dopiero gdy wcisne na sile mozna uslyszec ''pstryk'' pedal odpuszcza i mozna jechac, nie dzieje sie tak podczas jazdy albo gdy powiedzmy 2-3 godzinki wczesniej pojazd byl uzywany tylko np. z rana gdy przez kilkanascie godzin nikt nie jezdzil
- antenka od radia ( taka kosmetyka) nie chowa sie do konca, chce ale nie moze
- cos sie stalo albo z moja ladowarka do nawigacji albo cos sie ***lo z gniazdem zapalniczki, bo nie kontaktuje i dzis mialem przygodowy dzien jadac do pracy dodam ze nie zatykam gniazda zapalniczki tylko czasem wkladam ladowarke jak jade a ta zatyczke to chyba gdzies zgubilem

c.d.n

serekkox
PZAA
 Wysłana - 26 październik 2007 18:20       [zgłoszenie naruszenia]

- przy ostrym skrecaniu w lewo lub w prawo cos puka/stuka pod maska z przodu auta w poblizu kola... co to moze byc i jak to zrobic zeby nie stukalo

Przeguby do wymiany

- zdaje mi sie ze w jednej z opon a dokladnie przedniej od strony kierowcy uchodzi powietrze

Jedz do zakladu wulkanizacyjnego niech zalataja opone.

- antenka od radia ( taka kosmetyka) nie chowa sie do konca, chce ale nie moze

U mnie tez sie tak dzieje i nie przejmuje sie tym

- cos sie stalo albo z moja ladowarka do nawigacji albo cos sie ***lo z gniazdem zapalniczki, bo nie kontaktuje i dzis mialem przygodowy dzien jadac do pracy

Sprawdz czy czasami gniazdo nie jest w srodku brudne ewentualnie wyczysc je dokladnie

Wiecej odpowiedzi nie udziele bo nie wiem.

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Honda civic coupe

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL