| Autor |
"Horendalne odszkodowanie za kolizje!! POMOCY" |
|
|
Mephisto88
|
|
Wysłana - 13 sierpień 2008 12:43 | zgłoś naruszenie regulaminu
Tak jak w temacie kolega miał kolizje choć nawet tak tego nazwać nie można ( cofał i od razu uderzył w samochód stojący za nim ) efektem czego była złamana obudowa od rejestracji.
Problem w tym żę kobieta twierdziła ze ma auto z leasingu i nie chciała sie dogadać na miejscu ( KOSZT OBUDOWY 5ZŁ ) A DO KOLEGI PRZYSZŁA WYCENA SZKODY NA 900 ZŁ I TU MOJA PROŚBA JAKIE MA TERAZ WYJŚCIA (Co może zrobić, bo szkoda jest ewidentnie zawyżona przez zakład ubezpieczeń, ponadto ma stracić 20% zniżki za szkodę której nawet nie można nazwać kolizją)
| |
|
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
|
|
|
Mephisto88
|
|
Kumpel mówi że dostał papiery i że ma opisać szkodę. Pisze tez ze za 900 zł zabierają zniżkę że tak było wyliczone :/.
A co do sytuacji to jak pisałem puknął ją lekko przy cofaniu, ona kazała tam spisać numer prawka i polisy, wyjęliśmy jej blachę z obudowy bo prosiła i wyprostowaliśmy w rekach i jej oddaliśmy 2 tygodnie spokoju i przyszło pismo |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
nie jestem pewien ale chyba jest jakas minimalna kwota ponizej ktorej odszkodowania nie wyplaca ... niestety mam doswiadczenie w tej kwestii i wiem ze jak spowodujesz wypadek to ubezpieczalnia przysyla ci papier zebys opisal co sie stalo i potwierdzil ewentualnie zeznania drugiej strony - tam trzeba napisac co i jak ale znizki i tak chyba psu w dupe ... tzn jezeli w ogole uznaja szkode - bo jak bedzie sie chlopak klocil i wyjdzie na to ze tylko ramka poszla to odszkodowania raczej nie wyplaca i wtedy moze sie wam udac ... p.s. skoro blacha sie pogiela to rzeczywiscie moglo pojsc cos wiecej - macie hak w samochodzie ? moglo byc tak ze na zderzaku sladu nie bylo a pas sie wgial lekko, poza tym mogla tez sobie zazyczyc duplikat rejestracji itd a to tez kosztuje ...
Zmieniony przez - Ygor w dniu 2008-08-13 13:26:26 |
 |
|
|
|
Mephisto88
|
|
Rejestracje wyprostowałem jej w rekach i prostą oddałem. Zgieła sie tylko w lewym dolnym rogu lekko i w tym samym rogu pękła obudowa.
Nie nie mamy haka w wozie . |
 |
|
|
|
FARINELLI
|
|
tak to juz jest. Jak weźmie się za to rzeczoznawca. Uszkodzenie liczą od wartości nowego elementu w serwisie. Jak np odleci ci szpachla to masz -20% na cześć od wartości nowej. My za uszkodzenie naszej omegi B (maska blotnik szyba reflektor xenonowy zderzak i chłodnica klimy, wachacz) dostaliśmy z pzu 7,5 tyś zł. A bylem przekonany ze jak dostane 3tyś zł to będzie max...