FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 893 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Prawo i motoryzacja
Horendalne odszkodowanie za kolizje!! POMOCY 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Horendalne odszkodowanie za kolizje!! POMOCY"   

Mephisto88
 Wysłana - 13 sierpień 2008 12:43        | zgłoś naruszenie regulaminu

Tak jak w temacie kolega miał kolizje choć nawet tak tego nazwać nie można ( cofał i od razu uderzył w samochód stojący za nim ) efektem czego była złamana obudowa od rejestracji.
Problem w tym żę kobieta twierdziła ze ma auto z leasingu i nie chciała sie dogadać na miejscu ( KOSZT OBUDOWY 5ZŁ ) A DO KOLEGI PRZYSZŁA WYCENA SZKODY NA 900 ZŁ I TU MOJA PROŚBA JAKIE MA TERAZ WYJŚCIA (Co może zrobić, bo szkoda jest ewidentnie zawyżona przez zakład ubezpieczeń, ponadto ma stracić 20% zniżki za szkodę której nawet nie można nazwać kolizją)

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 13 sierpień 2008 13:02      [zgłoszenie naruszenia]

Nierozumiem .
Szkode zgłosiła w zakładzie ubezpieczeniowym winowajcy, który wysłał własnego rzeczoznawce żeby oszacował szkode i zrekompensował szkodę tak????
Więc jeśli tak to zakład kręci bat na własną dupę wyznaczająć 900zł za ramkę chyba, ze nie była to tylko ramka
Może zderzak też gdzies trzasnął??? Może babka chce przyciąć jakąś kase i podciągnęła też jakieś inne szkody które powstały wczesniej/później pod tą kolizję.
Kumpel powienin dostac dokumenty do potwierdzenia szkody tam powinien opisac kolizję oraz szkodę.

Opisz czy tak dokładnie tak to było wg. standardowych procedur to coś postaramy się poradzić.

Generalnie czy zakład ubezpieczeniowy wycenił szkodę na 9 czy 900 zł to ich brocha bo oni kryja a zniżke zabieraja chyba za sam fakt zaistnienia kolizji więc kwota tu nie ma znaczenia raczej.

Troche schodząc z tematu to chyba rekord, wjezdzac na OC za zniszczenie ramki od blach , do tej pory szczytem który widziałem na własne oczy na parkingu, było zgłaszanie szkody do ubezpieczyciela z racji zarysowanego kołpaka gdzie jakis łepek starym poldkiem przerysował kołpak drugiemu w nowej ibizie. Ludzie naprawde czasymi chyba nie maja problemów w życiu.

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

Mephisto88
 Wysłana - 13 sierpień 2008 13:13      [zgłoszenie naruszenia]

Kumpel mówi że dostał papiery i że ma opisać szkodę. Pisze tez ze za 900 zł zabierają zniżkę że tak było wyliczone :/.
A co do sytuacji to jak pisałem puknął ją lekko przy cofaniu, ona kazała tam spisać numer prawka i polisy, wyjęliśmy jej blachę z obudowy bo prosiła i wyprostowaliśmy w rekach i jej oddaliśmy 2 tygodnie spokoju i przyszło pismo

Ygor
 Wysłana - 13 sierpień 2008 13:25      [zgłoszenie naruszenia]

nie jestem pewien ale chyba jest jakas minimalna kwota ponizej ktorej odszkodowania nie wyplaca ... niestety mam doswiadczenie w tej kwestii i wiem ze jak spowodujesz wypadek to ubezpieczalnia przysyla ci papier zebys opisal co sie stalo i potwierdzil ewentualnie zeznania drugiej strony - tam trzeba napisac co i jak ale znizki i tak chyba psu w dupe ... tzn jezeli w ogole uznaja szkode - bo jak bedzie sie chlopak klocil i wyjdzie na to ze tylko ramka poszla to odszkodowania raczej nie wyplaca i wtedy moze sie wam udac ... p.s. skoro blacha sie pogiela to rzeczywiscie moglo pojsc cos wiecej - macie hak w samochodzie ? moglo byc tak ze na zderzaku sladu nie bylo a pas sie wgial lekko, poza tym mogla tez sobie zazyczyc duplikat rejestracji itd a to tez kosztuje ...

Zmieniony przez - Ygor w dniu 2008-08-13 13:26:26

Mephisto88
 Wysłana - 13 sierpień 2008 13:31      [zgłoszenie naruszenia]

Rejestracje wyprostowałem jej w rekach i prostą oddałem. Zgieła sie tylko w lewym dolnym rogu lekko i w tym samym rogu pękła obudowa.
Nie nie mamy haka w wozie .

FARINELLI
 Wysłana - 16 sierpień 2008 21:37       [zgłoszenie naruszenia]

tak to juz jest. Jak weźmie się za to rzeczoznawca. Uszkodzenie liczą od wartości nowego elementu w serwisie. Jak np odleci ci szpachla to masz -20% na cześć od wartości nowej. My za uszkodzenie naszej omegi B (maska blotnik szyba reflektor xenonowy zderzak i chłodnica klimy, wachacz) dostaliśmy z pzu 7,5 tyś zł. A bylem przekonany ze jak dostane 3tyś zł to będzie max...

sprzedam nowe amortyzatory tył Monroe Renault 19, Toyota Corolla, Ford Festiva/Mazda 121-przód, Sachs-BmwE24/E

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Horendalne odszkodowanie za kolizje!! POMOCY

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL