FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 574 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Car Audio
JAK PODLACZYC PRAWIDLOWO 2 PIECYKI I NIE SPALIC FURY ;) 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "JAK PODLACZYC PRAWIDLOWO 2 PIECYKI I NIE SPALIC FURY ;)"   

kristossss
 Wysłana - 12 listopad 2007 22:18        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam serdecznie wszystkich doswiadczonych profesjonalistow. Zwracam sie do was z wielka prosba. Interesuje sie troszke car audio ale raczej jako amator i nie mam wiedzy technicznej. Mam obecnie prosty zestaw w samochodzie a mianowicie przedni zestaw w drzwiach na zwrotnicach , glosniki 6x9 w polce no i suba w bagazniku. Polka i sub jest podpiety do pieca 4 kanalowego po kanale na 6x9 i mostkiem na suba. Zamierzam zmienic suba na nowy i dolaczyc do zestawu drugi wzmaczniacz by podpiac przednie glosniki (obecnie sa prawie nieslyszalne). No i teraz nie wiem jak doklanie mam podpiac dwa piece , no i czy juz przy takim zestawie przyda sie kondensator bo chyba pradu to pociagnie troszke tym bardziej ze mam dvd w samochodzie i planuje docelowo dolozyc jeszcze dwa moze cztery monitory.

Prosze bardzo o jakas sensowna odpowiedz i z gory bardzo wam dziekuje.

Jesli beda potrzebne parametry sprzetu to dajcie znac to podam bo akurat nie moge zajrzec do samochodu jak to doklanie wyglada w liczbach.

POZDRO
javascript: test('');
javascript: test('');
ps.sorki za brak polskich liter ale nie mam polskiego kompa

serekkox
PZAA
 Wysłana - 12 listopad 2007 23:25       [zgłoszenie naruszenia]

Kupujesz gruby kabel zasilajacy(35mm2)

Ciagniesz go do bagaznika czy tam gdzie masz wzmaki. Kupujesz rozdzielacz zasilania:

[http://www.allegro.pl/item264426290_rozdzielacz_zasilania_masy_vb1_2_50m2_na_2x25m2.html]

Z jednej strony wchodzi 35mm2 a wychodzi 2x20mm2 na kazdy ze wzmacniaczy. To samo z masa. Kondensator dajesz jak najblizej wzmacniacza/wzmacniaczy.

Za rozdzielczaem laczysz 2 kable przykrecajac je do kondensatora a pozniej znowu rozdzielasz na oba wzmaki.

Mysle ze wszytsko jasne

Moglbys podac moce wzmacniaczy to jeszcze dokladniej napisze co i jak. Chociaz mysle ze te przekroje co podalem wystarcza.

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

JAK PODLACZYC PRAWIDLOWO 2 PIECYKI I NIE SPALIC FURY ;)

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL